首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Tocqueville, a nineteenth-century writer known for his study of democracy in the United States, believed that a government that
Tocqueville, a nineteenth-century writer known for his study of democracy in the United States, believed that a government that
admin
2014-10-21
71
问题
Tocqueville, a nineteenth-century writer known for his study of democracy in the United States, believed that a government that centralizes power in one individual or institution is dangerous to its citizens. Biographers claim that Tocqueville disliked-centralized government because he blamed Napoleon’s rule for the poverty of his childhood in Normandy. Which of the following, if true, would cast the most serious doubt on the biographers’ claim?
选项
A、Although Napoleon was popularly blamed at the time for the terrible living conditions in Normandy, historians now know that bad harvests were really to blame for the poor economic conditions.
B、Napoleon was notorious for refusing to share power with any of his political associates.
C、Tocqueville said he knew that if his father had not suffered ill health, his family would have had a steady income and a comfortable standard of living.
D、Although Tocqueville asserted that United States political life was democratic, the United States of the nineteenth century allowed political power to be concentrated in a few institutions.
E、Tocqueville once wrote in a letter that, although his childhood was terribly impoverished, it was not different from the experience of his friends and neighbors in Normandy.
答案
C
解析
本题读题重点是段落最后一句话,且最后一句话中because放在后半部分,表示强调原因A,并暗示A是一个惟一原因。反对思路多为“有他因”。若Tocqueville认为他父亲身体不好导致了他家庭的贫困,正如(C)所说,那么就反对了拿破仑的统治使他的家庭贫困的说法,所以(C)正确。(A)易误选,一般地,有although的句子重点在后半部分,但后半部分仅仅说贫困的经济状况应归因于收成不好,但完全有可能Tocqueville的家庭贫困不是由于收成不好,而是由于拿破仑的统治,因此(A)不对。(E)中涉及的“not different from the experience…”与上面推理无关,因此为无关答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1etO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
Ifwomenareencouragedbyequalpaytotakefull-timejobs,theywillbeunabletodothethingstheyarebestatdoing:making
Imagineaschoolthatexpecteditsstudentstobecomeliterate(有读写能力的)withoutanyformalinstruction.Mostparentswouldbeal
Imagineaschoolthatexpecteditsstudentstobecomeliterate(有读写能力的)withoutanyformalinstruction.Mostparentswouldbeal
Theperson______youweretalkingtowasanAmerican.
Thefactory______twoyearsagowasequippedwiththemostadvancedmachinery.
IfyoulookcloselyatsomeoftheearlycopiesoftheDeclarationofIndependence,beyondtheflourishedsignatureofJohnHanc
Personswhoareoverweightshouldwatchtheirdietcarefullyinordertolosepounds.Thebestwaytodothisistostartaweig
Passer-by:______?Localresident:Sure.It’sonElmStreet,betweenEleventhandTwelfthAvenue.
Todayanyonewillacceptmoneyinexchangeforgoodsandservices.Peopleusemoneytobuyfood,furniture,books,bicyclesand
Aspartofmorecomprehensivecomplianceandethicsprograms,manycompanieshaveformulatedinternalpoliciespertainingtothe
随机试题
病人教育的分类()。
女,54岁。感染乙肝数年,近3个月来感肝区疼痛,食欲缺乏,昨晚出现低血糖症状,今来院就诊,查体发现肝大。该病人即行肝动脉栓塞化疗术。术后的饮食指导除外
不能激活补体替代途径的物质是()。
王某在甲地临时从事收购废品的业务,税务机关对其采取的税款征收方式应当是()。
某外商投资企业2007年1月1日在我国某经济特区依法设立,经营期15年。2008年为获利年度,2009年和2010年应纳税所得额分别为-40万元、-20万元。2011年全年业务如下:(1)1~12月份取得境内产品销售收人3000万元(12月份200万元)
目前世界上最大的汉字镌刻在()的峭壁上。
教师在教育活动中要确定目标、建立班集体、制定和贯彻规章制度、维持班级纪律,这就要求教师要扮演好()。
在适宜的温度、水分和CO2保证供应的情况下,测得不同植物光合作用量值(用环境CO2减少量来度量)如右图所示。下列四种叙述中不正确的是()。
__________是实现社会主义现代化的关键,是建设中国特色社会主义的__________。
A、 B、 C、 D、 B
最新回复
(
0
)