首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When one looks back upon the 1500 years that are the life span of the English language, he should be able to notice a number of
When one looks back upon the 1500 years that are the life span of the English language, he should be able to notice a number of
admin
2010-10-14
54
问题
When one looks back upon the 1500 years that are the life span of the English language, he should be able to notice a number of significant truths. The history of our language has always been a history of constant change -- at times a slow, almost unnoticeable change, at other times a violent collision between two languages. Our language has always been a living growing organism, it has never been static.
Another significant truth that emerges from such a study is that language at all times has been the possession not of one class or group but of many. At one extreme it has been the property of the common, ignorant folk, who have used it in the daily business of their living, much as they have used their animals or the kitchen pots and pans. At the other extreme it has been the treasure of those who have respected it as an instrument and a sign of civilization, and who have struggled by writing it down to give it some permanence, order, dignity, and if possible, a little beauty.
As we consider our changing language, we should note here two developments that are of special and immediate importance to us.
One is that since the time of the Anglo-Saxons(盎格鲁撒克逊人)there has been an almost complete reversal of the different devices for showing the relationship of words in a sentence. Anglo-Saxon(old English)was a language of many inflections. Modern English has few inflections. We must now depend largely on word order and function words to convey the meanings that the older language did by means of changes in the forms of words. Function words, you should understand, are words such as prepositions, conjunctions, and a few others that are used primarily to show relationships among other words. A few inflections, however, have survived. And when some word inflections come into conflict with word order, there may be trouble for the users of the language, as we shall see later when we turn our attention to such matters as WHO or WHOM and ME or I.
The second fact we must consider is that as language itself changes, our attitudes toward language forms change also. The 18th century, for example, produced from various sources a tendency to fix the language into patterns not always set in and grew, until at the present time there is a strong tendency to restudy and re-evaluate language practices in terms of the ways in which people speak and write.
The author of the passage is probably a ______.
选项
A、historian
B、philosopher
C、novelist
D、linguist
答案
D
解析
此题考查考生的推测能力,文章讲述的是英国语言演进的具体细节,最适当的选项应该是D),作者很可能是一位语言学家。A)“历史学家”有一定迷惑性,但从文章内容来看,主要还是关注语言本身的变化。从行文的风格来看,不是哲学理论或虚构的小说故事,故也可排除B)“哲学家”和C)“小说家”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1l87777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Thematchwascancelledbecausemostofthemembers______(反对在没有一个标准球场的情况下举行比赛).
A、Becauseitismostcloselyrelatedtoyourlife.B、Becauseitconcernsthemostimportantstageoflife.C、Becauseithelpsac
AnEnglishschoolboywouldonlyaskhisfriend:"Wassatime,then?"Tohisteacherhewouldbemuchmorelikelytospeakinamo
TherearemanyreasonswhyfamilylifeinBritainhaschangedsomuchinthelastfiftyyears.The【B1】______ofwomenintheearl
A、Shehasfinishedherschool.B、Shehasn’tfinishedherfinalpaper.C、Sheisnotagoodstudentbefore.D、She’sstillastuden
HowExerciseMakesYouSmarterExercisedoesmorethanbuildmusclesandhelppreventheartdisease.Newscienceshowsthat
Throughouthistorymanhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie,hutpeoplenowlivelongerthantheyusedto.
A、Atapublishinghouse.B、Atabookstore.C、Inareadingroom.D、InProf.Jordan’soffice.B
MoreandmoreAmericansarereadingtheirowncreditreport.Creditreportsare【B1】______bylenderstodecidehowrriskyitwoul
随机试题
患者,男性,72岁。慢性咳嗽、咳痰20年余,每年持续3~4个月,近2~3年出现活动后气短,有时双下肢水肿。今天晨起突感左上胸针刺样疼痛,与呼吸有关,继之出现呼吸困难、大汗,不能平卧,来院就诊。对明确诊断最有价值的检查是
以下情况不适合用B级沥青的有()。
当梁突出顶棚的高度超过()时,被梁隔断的每个梁间区域应至少设置一只探测器。
A.肾元亏虚B.中气下陷C.两者均是D.两者均非
治疗重症肌无力,应首选
38岁,女性,诊为双侧卵巢肿物行剖腹探查术,术中见双侧卵巢肿物半实质性,表面光滑,包膜完整无破溃,未见腹水,肿物冰冻切片为浆液性囊腺癌,腹腔冲洗液未见肿瘤细胞,手术范围何项最佳
民事法律行为的一般成立要件包括()
对下列存货盘盈、盘亏或损毁事项进行处理时,企业应当计入或冲减当期管理费用的有()。
3,2,11,14,()
松鼠在树干中打洞吮食树木的浆液。因为树木的浆液成分主要是水加上一些糖分,所以松鼠的目标是水或糖分。又因为树木周边并不缺少水源,松鼠不必费那么大劲打洞取水。因此,松鼠打洞的目的是为了摄取糖分。以下哪项最为恰当地概括了上述论证方法?
最新回复
(
0
)