首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Gravity is one of those things we take completely for granted. And there are two things about it that we take for granted: the f
Gravity is one of those things we take completely for granted. And there are two things about it that we take for granted: the f
admin
2022-08-18
46
问题
Gravity is one of those things we take completely for granted. And there are two things about it that we take for granted: the fact that it is always there, and the fact that it never changes. If the Earth’s gravity were ever to change significantly, it would have a huge effect on nearly everything because so many things are designed around the current state of gravity.
Gravity is an attractive force between any two atoms. Let’s say you take two golf balls and place them on a table. There will be an incredibly slight gravitational attraction between the atoms in those two golf balls. If you use two massive pieces of lead and some amazingly precise instruments, you can actually measure an
infinitesimal
attraction between them. It is only when you get a gigantic number of atoms together, that the force of gravitational attraction is significant.
The reason why gravity on Earth never changes is because the mass of the Earth never changes. A change in mass great enough to result in a change in gravity isn’t going to happen anytime soon.
But let’s ignore the physics and imagine that, suddenly there was no force of gravity on planet Earth. This would turn out to be a pretty bad day. We depend on gravity to hold so many things down—cars, people, furniture, pencils and papers on your desk, and so on. Everything would start to float. What’s more, two of the more important things held on the ground by gravity are the atmosphere and the water in the oceans, lakes and rivers. Without gravity, the air in the atmosphere would immediately leap into space. This is the problem the moon has—the moon doesn’t have enough gravity to keep an atmosphere around it, so it’s in a near vacuum. Without an atmosphere, any living thing would die immediately and anything liquid would boil away into space.
In other words, no one would last long if the planet didn’t have gravity.
If gravity were to suddenly double, it would be almost as bad, because everything would be twice as heavy. There would be big problems with anything structural. Houses, bridges, skyscrapers, table legs and so on are all sized for normal gravity. Most structures would collapse fairly quickly if you doubled the load on them.
What this answer shows you is just how integral gravity is to our world. We can’t live without it. It is one of the true constants in our lives.
What’s the author’s purpose of writing this passage?
选项
A、To emphasize that gravity is essential for us.
B、To explain what gravity is.
C、To advocate environmental protection.
D、To illustrate how gravity works.
答案
A
解析
推断题。该题考查作者的创作意图。依据全文的内容来看,作者细致讲述了地球引力消失和加倍后会发生的状况,并且在文章最后一段总结说:所有这些足以证明重力对我们的世界而言是何等重要。如果引力消失的话,我们也将无法生存。由此可知,作者写这篇文章的目的在于强调地球引力之于人类的重要性,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1px7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Saltisquitenecessaryforpeople’shealth.B、Eatingtoomuchsaltcoulddoharmtotheheart.C、Thequantityofsaltvaries
A、Growingindifferenceofcollegestudentstootherpeople.B、Ever-increasingInternetaddictiononcollegecampuses.C、Sharpdr
A、Growingindifferenceofcollegestudentstootherpeople.B、Ever-increasingInternetaddictiononcollegecampuses.C、Sharpdr
A、Classmates.B、Colleagues.C、Bossandsecretary.D、PRrepresentativeandclient.B录音提到,Jokn和Sue加入了一家成功的publicrelation公司。由此可知他们
A、Peoplewhoareinthehabitofswitchingfromonebanktoanother.B、Youngpeoplewhoarefondofmoderntechnology.C、Youngp
A、Playinggamesinthebranches.B、Stayinginthetreehouse.C、Playingwithtoysupthere.D、Thinkingwhileeatingapples.D四个选
A、Howtocareforpreciousmetals.B、Astandardunitformeasuringweight.C、Thevalueofpreciousmetals.D、Useofthemetrics
A、Theywereexpensive.B、Noonebelievedthem.C、Theywereunsuccessful.D、Theywereoftennotwelcomed.C录音提到,第一代的绿色广告因为市场营销不佳,
A、Becauseitisrelatedwithpopsongs.B、Becauseitisbothsimpleandinexpensive.C、Becauseyoudon’tneedamastertoteach
A、SomeofthemarelivinginthewildinHawaii.B、Noneofthemliveinthewild.C、Theyarethemostvaluablespeciesofcrows.
随机试题
下列对于胎盘早剥的处理,哪项恰当
二尖瓣狭窄最常见的早期症状为
中国人A(甲)与中国人B(女)于1984年结婚。1990年A、B先后赴英国留学,后双方分居。2000年A在英国法院提起离婚诉讼。2001年英国法院判决解除A、B之间的婚姻关系。A回国后向我国法院申请,要求承认英国法院的判决。下列选项哪些可以作为承认英国法院
下列经济业务,会导致企业资产总额发生变动的是()。
《火星报》的创办情况如何?该报在俄国社会民主工党建党过程中做出了怎样的贡献?
如果一个配置项的版本号为1.1,那么这个配置项处于“()”状态。
阅读以下应用说明、图和C++程序,将C++程序中(1)~(6)空缺处的语句填写完整。【说明】以下【C++程序】用于实现两个多项式的乘积运算。多项式的每一项由类Item描述,而多项式由类List描述。类List的成员函数主要有:cr
他现在不想出去。
Thestudyofliteraryinfluenceamongwomenwritershasfrequentlyadoptedamodelofsororalormatrilinealsharinginanoften
Time,asweknowit,isaveryrecentinvention.Themoderntime-senseishardlyolderthantheUnitedStates.Itisaby-produc
最新回复
(
0
)