首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They are too far away from the earth. B、Our skin is immune to the radiation. C、The ozonosphere protects us from it. D、The tree
A、They are too far away from the earth. B、Our skin is immune to the radiation. C、The ozonosphere protects us from it. D、The tree
admin
2023-02-20
22
问题
Not long ago it was assumed that the dangers man would meet in space would be terrible, the main ones being radiation and the danger of being hit by meteors. It is perhaps worth remembering that less than two centuries ago the dangers of train travel seemed similarly terrible. A man would certainly die, it was thought, if carried along at a speed of thirty kilometers per hour.
There are two sorts of radiation man must fear in space. The first is radiation from the sun, and this is particularly dangerous when the sun is very active and explosions are occurring on its surface. The second, less harmful form comes from the so-called Van Allen Belts. These are two areas of radiation about 1,500 miles away from the earth. Neither of these forms of radiation is a danger to us on the earth, since we are protected by our atmosphere. Specifically, it is that part of our atmosphere known as the ozonosphere which protects us. This is a belt of the chemical ozone between 12 and 21 miles from the ground, which absorbs all the radiation.
Once outside the atmosphere, however, man is no longer protected, and radiation can be harmful in a number of ways. A distinction must be drawn between the short- and long-term effects of radiation. The former are merely unpleasant, but just because an astronaut returning from a journey in space does not seem to have been greatly harmed, we cannot assume that he is safe. The long-term effects can be extremely serious, even leading to death.
9. What was one of the main dangers man would meet in space?
10. When is the sun radiation particularly dangerous to human beings?
11. Why did the speaker say neither of these forms of radiation is a danger to us?
选项
A、They are too far away from the earth.
B、Our skin is immune to the radiation.
C、The ozonosphere protects us from it.
D、The trees can absorb the radiation.
答案
C
解析
原文提及“由于地球上的我们被臭氧层保护着,这两种辐射对我们都不造成威胁”。故C正确。因果关系题。表因果的连词,如since,be,cause,for等后面的内容一定要细听,设题点常在此。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1rvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
W:Doyouknowthegirlinredunderthetree?M:【D1】________W:Right.Doyouknowher?M:Ofcourse.She’sLily.【D2】________W
Veryoldpeopledoraisemoralproblemforalmosteveryonewhocomesintotouchwiththem.Theirvalues—thiscan’tberepeatedt
Veryoldpeopledoraisemoralproblemforalmosteveryonewhocomesintotouchwiththem.Theirvalues—thiscan’tberepeatedt
Althoughmenstilldominatetheranksoffullprofessorsinthefieldofastronomy,theincreasingnumbersofyoungerwomenint
Researchonfriendshiphasestablishedanumberoffacts,someinteresting,someevenuseful.Didyouknowthattheaveragestud
Researchonfriendshiphasestablishedanumberoffacts,someinteresting,someevenuseful.Didyouknowthattheaveragestud
农业要保持粮食供应。从供给数量看,2019年我国粮食产量再创新高,棉油糖生产稳定,果菜茶供应充足,但是公众关注生猪供给。受非洲猪瘟等因素影响,今年生猪产能下降较多。一场生猪稳产供保行动在全国各地展开,政府部门从财政支持、用地保障、金融保险等方面持续发力。目
太阳与大家有关,人们跟着太阳起床,随着太阳的沉没而沉睡,等待明天的太阳。大家喜欢太阳,等着看日出,《日出的印象》是举世绘画名作,“夕阳无限好”是千古名句。太阳赋予大自然色彩,太阳在人间创造了阴影。没有了阴影,也就看不清光明,有了阴影才认识世界原来是立体的。
Ascholar’sprofessionalethicsareessentialtohiscareerandinasensedeterminehiscontributionstothepublic.Whatdopr
A、Itimproveshearing.B、Itcausesinfections.C、Itkeepsourearsdry.D、Itprotectsourears.D录音提到耳垢有很多用途,包括保护和清洁耳朵。阻挡灰尘、昆虫等物
随机试题
能迅速凝固的焊剂叫_____焊剂。
简述回归分析的主要内容。
慢性肾衰竭水、电解质和酸碱平衡失调的表现为
卫生统计工作步骤可分为
关于X线发生效率的解释,错误的是
痛经之所以随月经周期而发作,与下列有关的是
A.1周B.1个月C.3个月D.3~4个月E.5~6个月活动修复至少在拔牙后多长时间进行()
患者女,烧伤后休克期。护士调整补液速度最有效的观察指标为()
对钢筋混凝土梁来说,当钢筋和混凝土之间的粘结力不足时,如果不改变梁截面的大小而使它们之间的黏结力达到要求,下列方法最为适当的是()
根据下列资料,回答问题。2010年,西北五省中第三产业法人单位数占法人单位数的比重超过3/4的有:
最新回复
(
0
)