首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Many foreign languages are spoken in Britain. B、Everyone in Britain can speak a foreign language. C、The British are unable to
A、Many foreign languages are spoken in Britain. B、Everyone in Britain can speak a foreign language. C、The British are unable to
admin
2021-02-26
54
问题
W: Hi, Bob. You speak very good Chinese.
M: Not really, Mary. I just know a little. Actually, not being able to speak a foreign language is a bit of a British trait, or a particular British characteristic. The British are generally considered to be lazy linguists. We just don’t bother to learn another language.
W: I guess the main reason is that when you travel around the world you find that English is spoken almost everywhere.
M: Yes, yes, we get by. We survive on just using our mother language.
W: But you seem to love learning languages a lot. How many foreign languages can you speak?
M: Not that many, a bit of German, some French, Polish a little, Chinese of course, a bit of Japanese.. .That’s about it.
W: I’m impressed! Well, what is the second most spoken language in England? Is it Chinese?
M: No, I don’t think so.
W: Then that must be French.
M: No. According to the recent census, 104 different languages are spoken in the UK and Polish is the second most spoken language, followed by Punjabi and Urdu.
W: Then do you have to learn a foreign language in school?
M: No, it’s not compulsory. But recently a campaign was launched to encourage everyone in the UK to learn at least 1, 000 words of another language. It hopes to help Britain increase international trade.
W: 1, 000 words?
M: Yes, it’s called the 1, 000 words campaign because it says a vocabulary of 1, 000 words would allow a speaker to hold a simple conversation.
W: That sounds like a good idea.
M: Yes. It gives you self-satisfaction and self-esteem if you can speak another language when you’re travelling. And I think it also gives you an edge in a lot of different areas in the workplace. You feel good about learning a new skill, and you feel good about yourself and it boosts your confidence. Imagine going on holiday to Spain and being able to speak to the locals.
W: Of course it does make one feel good!
M: And there’re also the economic benefits of speaking another language. It gives you an advantage, especially if you are dealing with foreign companies.
W: Yes, it also shows politeness and respect for other people by showing you have made an effort.
M: You’re right. Hmm, I’m afraid I must get going now. I’ll have my Chinese class at 10 o’clock.
W: Oh, I have a class at 10 as well. Ok, see you later.
M: See you.
Questions 1 to 5 are based on Conversation One
Question 1
According to the man, what is a British characteristic?
(pause: 10 seconds)
Question2
What is the second most spoken language in the UK?
(pause: 10 seconds)
Question3
Why was the 1, 000 word campaign launched?
(pause: 10 seconds)
Question4
According to the man, which is NOT considered an advantage of learning a foreign
language?
(pause: 10 seconds)
Question5
What’s the most probable relationship between the man and the woman?
(pause: 10 seconds)
选项
A、Many foreign languages are spoken in Britain.
B、Everyone in Britain can speak a foreign language.
C、The British are unable to speak a foreign language.
D、The British can survive on their mother tongue.
答案
C
解析
细节题。问题是英国人的特点是什么。男士说“Actually, not being able to speak a foreign language is a bit of a British trait,or a particular British characteristic.”,由此可见,英国人的特点是不会说外语。所以正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/20CK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Heinvitesguestsasmanyaspossible.B、Heonlyinvitespeoplewhoknoweachother.C、Hedoesn’twelcomepeoplewithoutinvit
A、Teleconferencing.B、Airmail.C、Railwaytraveling.D、Faxing.A本题考查细节。由句(10)可知,男士认为电话会议和即时邮件可以减少商务出差。因此答案为A。
A、Happy.B、Confused.C、Relaxed.D、Tired.D由句(6)可知,男士害怕乘飞机,紧张不安地抵达目的地让他感到精疲力竭。因此答案为D。
A、Itisveryeffective.B、Itisenforcedstrictly.C、Itistoostricttoobey.D、Ithasmanyloopholes.D由句(3)可知,男士从最新的报道中得知,不丹颁
A、Itisnotchallengingenough.B、Itismuchtoodifficult.C、Itisboringandexhausting.D、Itdamagesherhealthbadly.A本题考查人
A、Hardtogetaseat.B、Longtime.C、Toomanypassengers.D、Hightemperature.B本题考查事物特征。由句(2)可知,男士的妻子坐公交车上班,有时候很难找到座位,并且很拥挤也很热,故
DoSomethingtoImproveYourLifeI.Wrongopinionstowardslife1)wrongopinions—peoplehavetoacceptwhateverlife【T1】at
A、Beingsweet.B、Beingstraightforward.C、Beingsincere.D、Beinggenerous.D本题:考查细节。由句(3)可知,女士建议男士要贴心、直接并且真诚,故可以排除选项A,B和C。因此答案为D
Single-sexEducationforGirlsI.Threemainargumentsagainstsingle-sexschools—Itgoesagainstthegoalofproviding【T1】
Single-sexEducationforGirlsI.Threemainargumentsagainstsingle-sexschools—Itgoesagainstthegoalofproviding【T1】
随机试题
心脏听诊检查包括哪些内容?()
利用模块化构件的方法有很多,诸如()①共享构件模块化;②“量体裁衣”模块化;③混合模块化;④可组合模块化;⑤仿真模块化。
男性,48岁。吞咽困难1个月。30年前因“胃溃疡穿孔”做“胃大部切除术”。入院行上消化道造影。应首选何器官作为代食管器官
下列各项中,应计入营业外支出的是()。
在近代中国的历史上,各种思想呈现一种“你方唱罢我登场”的流动局面,似乎没有什么思想观念可以________。填入划横线部分最恰当的一项是:
某果品公司急需将一批不易存放的水果从A市运到B市销售。现有四家运输公司可供选择,这四家运输公司提供的信息如下: 如果A、B两市的距离为S千米(S<550千米),且这批水果在包装与装卸过程以及运输过程中的损耗为300元/小时,那么要使果品公司支付的总费
下列选项不是人文主义教育的特征的是
张阳是北京某公司财务部的主管,为了提高公司的日常报账和结算单审核效率,他准备设计一个《经费联审结算单》模板。请根据考生文件夹下“Word素材文件1.docx”和“Word素材文件2.xlsx”帮他完成制作任务,具体要求如下:“Word素材文件2.xls
WewillvisitEuropenextyear,(provide)______wehavethemoney.
Mostpeopledon’twakeupinthemorning,combtheirhair,andwalkoutthefrontdoorandontotheworldstage.ButBritain’sP
最新回复
(
0
)