首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Whether the eyes are "the window of the soul" is debatable; that they are intensely important in interpersonal communication is
Whether the eyes are "the window of the soul" is debatable; that they are intensely important in interpersonal communication is
admin
2014-06-13
88
问题
Whether the eyes are "the window of the soul" is debatable; that they are intensely important in interpersonal communication is a fact during the first two months of a baby’s life, the stimulus that produces a smile is a pair of eyes. The eyes need not be real: a mask with two dots will produce a smile, significantly, a real human face with eyes covered will not motivate a smile, nor will the sight of only one eye when the face is presented in profile. This attraction to eyes as opposed to the nose or mouth continues as the baby matures. In one study, when American four-year-olds were asked to draw people, 75 percent of them drew people with mouths, but 99 percent of them drew people with eyes. In Japan, however, where babies are carried on their mother’s back, infants do not acquire as much attachment to eyes as they do in other cultures. As a result, Japanese adults’ make little use of the face either to encode or decode meaning. In fact, Argyle reveals that the "proper place to focus one’s gaze during a conversation in Japan is on the neck of one’s conversation partner."
The role of eye contact in a conversational exchange between two Americans is well defined: speakers make contact with the eyes of their listener for about one second, then glance away as they talk; in a few moments they reestablish eye contact with the listener or reassure themselves that their audience is still attentive, then shift their gaze away once more. Listeners, meanwhile, keep their eyes on the face of the speaker, allowing themselves to glance away only briefly. It is important that they be looking at the speaker at the precise moment when the speaker reestablishes eye contact: if they are not looking, the speaker assumes that they are disinterested and either will pause until eye contact is resumed or will terminate the conversation. Just how critical this eye maneuvering is to the maintenance of conversational flow becomes evident when two speakers are wearing dark glasses; there may be a sort of traffic jam of words caused by interruption, false starts, and unpredictable pauses.
选项
A、of extreme importance in expressing feelings and exchanging ideas
B、something through which one can see a person’s inner world
C、of considerable significance in making conversations interesting
D、something the value of which is largely a matter of long debate
答案
A
解析
在第一段,作者提到眼睛在人们相互交流中的主要作用从婴儿时就开始了。文章进而深入探讨这种作用。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/25O4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Lowlevelsofliteracyandnumeracyhaveadamagingimpactonalmosteveryaspectofadults,accordingtoasurveypublishedyes
GeneralWesleyClarkrecentlydiscoveredaholeinhispersonalsecurity—hiscellphone.Aresourcefulblogger,hopingtocall
HomepricesslidinNovember,raisingquestionsaboutwhetherthehousingrecoveryisrobustenoughtomaintainasustainedturn
TheearlyretirementofexperiencedworkersisseriouslyharmingtheU.S.economy,accordingtoanewreportfromtheHudsonIns
Beforetheeconomyfellapart,itwasBritain’ssocietythatwassupposedtobeinterminaldecline,especiallyintheeyesoft
IthasbeenalmosthalfadecadesinceNormanMailerdescribedleasVegasinhisnovelTheAmericanDream.Butit【1】tobeoneof
Forthepast250years,politiciansandhard-headedmenofbusinesshavediligentlyignoredwhateconomics,hastosayaboutthe
Forthepast250years,politiciansandhard-headedmenofbusinesshavediligentlyignoredwhateconomics,hastosayaboutthe
随机试题
47岁妇女,孕3产1,近2年来月经周期混乱,经量时多时少,最近闭经3个月后阴道淋漓出血半月多来医院就诊。在以下检查结果中,可以帮助诊断无排卵功血,但除外( )。
对于呼吸过程的叙述不正确的是
衡量乙肝疫苗预防接种效果的主要指标是
A.行政处分B.民事责任C.刑事责任D.行政处罚“对受试对象造成损害的,药物临床试验机构依法承担治疗和赔偿责任”属于()。
导流标准包括()。
根据《LJCP600》规定,保兑行保兑信用证后,对随后接到的修改书可自行决定是否将保兑责任扩展至修改书。()
战略实施完全是以()为导向。
羊群效应:一般用以比喻人都有一种从众心理,从众心理很容易导致盲从,而肓从往往会陷入骗局或遭到失败。根据该定义,下列不属于羊群效应的是()。
TextAfterlunch,withoutpermissionfromtheirparents,thetwoboyssetofftoexplorethepartofthebeachwhich【C1】_____
Theyhavelivedhere______2003.
最新回复
(
0
)