首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Mothers interfere with their children’s lives even more than most offspring realize. That they nag about eating habits is well k
Mothers interfere with their children’s lives even more than most offspring realize. That they nag about eating habits is well k
admin
2022-08-06
107
问题
Mothers interfere with their children’s lives even more than most offspring realize. That they nag about eating habits is well known. What goes unnoticed is that mothers leave cells inside their children’s bodies, which may help with repairs when a child’s own cells go disorderly.
This form of maternal interference is called microchimerism—the presence of a small number of cells that originate from another individual and therefore genetically distinct from the cells of the host individual. A mother’s cells can endure until a child reaches adulthood and perhaps throughout life. But scientists do not know exactly how common microchimerism is. It is detected more often in people with autoimmune conditions, which has led to the suggestion that the maternal cells could trigger those diseases. But healthy people have them too, seemingly with no ill effects.
Lee Nelson, of the University of Washington, suspects that everybody has a few maternal cells. Her most recent work argues that, at least in some cases, they help rather than harm. Dr Nelson and her colleagues took blood samples from three groups of young volunteers and their mothers. The first group comprised 94 young volunteers who had type 1 diabetes; the second were 54 of their healthy siblings (brothers or sisters); and a further 24 were children without diabetes who were not related to anyone else in the study. The researchers then compared DNA from the mothers and their children.
Because mothers pass copies of about half their genes to their children, some genes in any child-mother pairs will be unique to the mother—those that the child has not inherited from her. Others— versions of genes that came from dad—will be unique to the child. Dr Nelson used the uniquely maternal genes to find mothers’ cells in the volunteers’ blood. The technique found maternal cells in about half the diabetics’ samples, but in only about one-third of the healthy siblings’ samples and in less than one-fifth of those from the unrelated volunteers. Moreover, the microchimerism was not only more common but also more pronounced in diabetics.
Dr Nelson also looked for signs that the maternal cells had caused the diabetes but found no evidence. So, contrary to established opinion, she believes maternal cells can do children good. These cells may help any bodily organ work better, she says, apart from the reproductive kind. Mothers’ protective interference goes on—seen and unseen.
It is stated in Paragraph 2 that microchimerism could
选项
A、only be detected in people with autoimmune conditions.
B、be found in people of all ages and of all races.
C、also be found in people who enjoy good health.
D、be detected in people with all unhealthy conditions.
答案
C
解析
根据第二段最后一句话“健康人的体内也有母血细胞,却似乎并没有引发什么不良后果”,可得出答案为C项。A项的only是对该段倒数第二句more often的歪曲理解;B项of all ages是对文中perhaps throughout life的片面理解,且all races在文中并未提及;D项的all unhealthy conditions是对autoimmune conditions的错误理解,夸大了该意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2FmZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Atschoolwewentoveroursocialnetworkingguidelines.【C1】______theobvious—don’tbeinappropriatewithstudentsthroughtexti
Atschoolwewentoveroursocialnetworkingguidelines.【C1】______theobvious—don’tbeinappropriatewithstudentsthroughtexti
SowhyisGooglesuddenlysointerestedinrobots?That’sthequestioneveryone’saskingafteritemergedthismonththatthein
SowhyisGooglesuddenlysointerestedinrobots?That’sthequestioneveryone’saskingafteritemergedthismonththatthein
Nexttimeyoufeeltheflucomingon,thinktwicebeforereachingforpainkillers—theycoulddomore【C1】______thangood.Withth
Nexttimeyoufeeltheflucomingon,thinktwicebeforereachingforpainkillers—theycoulddomore【C1】______thangood.Withth
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Insomniacs(someonewhocannotsleepeasily)don’tjustsufferatnight.Duringtheday,theyoftenfeelsleepy,havetroubleconc
Insomniacs(someonewhocannotsleepeasily)don’tjustsufferatnight.Duringtheday,theyoftenfeelsleepy,havetroubleconc
随机试题
()属于劳动保障监察的原则。
患者,女性,36岁。患系统性红斑狼疮2年,近日面部红斑加重而入院。患者入睡困难,不愿照镜子,经常从器梦中惊醒。该患者目前最主要的护理诊断是
痢下赤白脓血,脐腹灼痛。饮食减少,口烦口干,舌质红绛少苔,脉细数者,治疗宜选
钩端螺旋体病的流行类型有
我国《会计法》规定,会计核算以人民币为记账本位币,业务收支以人民币以外的货币为主的单位,也必须以人民币作为记账本位币。()
上升的收益率曲线意味着市场与其短期利率水平会在未来()。
纳税人扣缴义务人下列行为中,应由税务机关责令限期改正,处2000元以下罚款,情节严重的处2000元以上1万元以下罚款的有()。
甲企业以价值95万元的厂房和15万元的货物换取乙企业价值110万元的办公楼,已知当地契税税率为5%。下列关于该项业务税务处理正确的有()。(上述金额均不含增值税)
为响应城市节能减排政策,邻居小邢和小赵决定拼车上班。从小区开车35千米后到达小赵单位,继续直线行驶5千米后到达小邢单位。已知小赵、小邢的车在市区行驶百千米耗油分别为10L、12L,油价为每升6元。如开小赵的车,需先将小邢送至单位再原路折返回小赵单位。如
Acrylicpaintenablesartiststoexperimentwithmanycolorseffects.
最新回复
(
0
)