首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The response of adults to the behavior of adolescents is often more strongly influenced by the adults’ own needs than by the way
The response of adults to the behavior of adolescents is often more strongly influenced by the adults’ own needs than by the way
admin
2009-02-10
64
问题
The response of adults to the behavior of adolescents is often more strongly influenced by the adults’ own needs than by the way the adolescents are acting. A whole range of emotions and feelings from concern to outright hostility is evoked, leading to perceptions and actions which impact on our entire society.
The adult world clings tenaciously to social order, resistive to the young people whose questioning, risk-taking, and spontaneity threaten existing arrangements. Adult fears that adolescents will escape their control, with the concomitant anxiety about unplanned change and disorderliness, lead to determined efforts to restrain young people through familial and societal regulation.
Equally important is the loss of self-esteem that many adults feel when faced with the adolescent challenge to the tenets by which their lives have been ruled. Convinced that success is the measure of worth, unwilling to admit to doubt about the path taken or the value of the prizes secured, the adult defends equally against the serious probing and the ingenuous disaffection. The youth who searches for and attains what his parents had yearned for and then denied them- selves, attacks the most vulnerable facet of the adult personality --the fragile self-esteem. It is no wonder, then, that rather than an attempt at loving understanding, the parent responds with bitterness and antagonism.
What are the adults’ feelings towards the adolescent challenge to the tenets?
选项
A、worry about the loss of control over young people
B、loss of esteem
C、fear of less opportunity due to the innovating minds of young people.
D、both A and B
答案
D
解析
文章第二,三段告诉我们,成人的担忧主要有两方面,一方面是担心不能控制年轻人,另一方面是自己尊严的丧失。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2G6K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
(1)IcanstillrememberthefaceswhenIsuggestedamethodofdealingwithwhatmostteachersofEnglishconsideredoneofthei
(1)IcanstillrememberthefaceswhenIsuggestedamethodofdealingwithwhatmostteachersofEnglishconsideredoneofthei
PASSAGEFOURInParagraph6,theline"AstudyonthejournalHealthAffairsfindsthattheiruseissimilartothatofpeople
TheMessagesinDistanceI.Peoplefromdifferentcultures【T1】______differently【T1】______A.NorthAmericansstandabouttwof
PhysicalEducationI.BriefintroductionofthecoursesA.PhysicalFitnessInstructors—six-monthcertificateB.SportsAdmini
Inductivereasoningistheprocessbywhichwemakeanecessarylim-【M1】______itednumberofobservationsandseektodrawat
AcityinJiangsuProvinceputanewregulationintopracticewherebypoliceauthoritiesrewardresidentswithcertainamountof
PASSAGEONEWhatcanreducethecitizens’emotionalresponseaftertheterroristattack?
"Almostuniversally,womenhavefailedtoreachleadingpositionsinmajorcorporationsandprivatesectororganizations,resp
Weallhaveoffensivebreathatonetimeoranother.Inmostcasesoffensivebreathemanatesfrombacteriainthemouth,althoug
随机试题
不符合先天性眼睑缺损的临床表现的是
恢复力大小与下列哪项无关
三焦经的下合穴是
A.温中健脾B.养血健脾C.健脾安神D.健脾消食E.健脾止血健脾丸的功效是
仲裁委员会的仲裁裁决作出后,当事人应当履行。当一方当事人不履行仲裁裁决时,另一方可按有关规定向( )申请执行。
古代官署衙门卯时开始办公事,查点到班人员叫“点卯”。“卯时”指的是()。
中国的资源、地理环境、社会经济等特殊条件,都会影响中国的科技发展。在我与青年人接触中,许多青年人热心于世界科技的发展,他们有志成为世界学者、国际学者,对国际的重大问题给予极大的关注。为此,我要求他们多研究中国的重大问题。文中加点的“为此”的“此”所
蚕蛹:飞蛾
某国家领导人要在连续6天(分别编号为第一天,第二天,…,第六天)内视察6座工厂F、G、H、J、Q和R,每天只视察一座工厂,每座工厂只被视察一次。视察时间的安排必须符合下列条件:(1)视察F在第一天或第六天。(2)视察J的日子比视察Q的日子早。(3)视
Theonlywaytheycan_____politicalchangeisbyputtingmorepressureontheparty.
最新回复
(
0
)