首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
The largest earthquake(magnitude 里氏 9.5)of the 20th century happened on May 22, 1960 off the coast of South Central Chile. I
The largest earthquake(magnitude 里氏 9.5)of the 20th century happened on May 22, 1960 off the coast of South Central Chile. I
admin
2015-11-28
45
问题
The largest earthquake(magnitude 里氏 9.5)of the 20th century happened on May 22, 1960 off the coast of South Central Chile.
It generated(生成)one of the most destructive Pacific-wide tsunamis(海啸). Near the generating are-a, both the earthquake and the tsunami were very much destructive, particularly in the coastal area from Concepcion to the south end of Isla Chiloe. The largest tsunami damage occurred at Isla Chiloe—the coastal area closest to the epicenter(震中). Huge tsunami waves measuring as high as 25 meters arrived within 10 to 15 minutes after the earthquake, killing at least two hundred people, sinking all the boats, and flooding half a kilometer inland.
There was large damage and loss of life at Concepcion, Chile’s top industrial city. Near the city of Valdivia, the earthquake and following aftershocks generated landslides which killed 18 people. At the port city of Valparaiso, a city of 200, 000, many buildings
collapsed
. A total of 130, 000 houses were destroyed—one in every three in the earthquake zone and nearly 2, 000, 000 people were left homeless.
Total damage losses, including to agriculture and to industry, were estimated(估计)to be over a half billion dollars. The total number of deaths related with both the tsunami and the earthquake was never found accurately for the region. Estimates of deaths reached between 490 to 57, 002 with no distinction(差别)as to how many deaths were caused by the earthquake and how many were caused by the tsunami. However, it is believed that most of the deaths in Chile were caused by the tsunami.
What can we learn about the tsunami waves generated by the earthquake?
选项
A、The tsunami waves as high as 25 meters arrived immediately after the earthquake.
B、The tsunami waves killed 200 people and sank all the boats.
C、The tsunami waves were very destructive.
D、The tsunami waves flooded half of the inland.
答案
C
解析
细节理解题。由文章第二段的“Huge tsunami waves measuring as high as 25 metersarrived within 10 to 15 minutes after the earthquake,killing at least two hundred people,sinking all theboats,and flooding half a kilometer inland”,容易判断A、B、D错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2K6q777K
本试题收录于:
中学英语题库教师公开招聘分类
0
中学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
Anyonewhocaresaboutwhatschoolsandcollegesteachandhowtheirstudentslearnwillbeinterestedinthememoir(回忆录)ofRal
Mymotherfeltpleasedwithherselfbecauseshe______myfathertogiveupsmoking.
Oneafternoon,mysonAdamaskedme,"Areallpeoplethesameeveniftheyaredifferentincolor?"Ithoughtforaminute,
DanielleSteel,America’ssweetheart,isoneofthehardestworkingwomeninthebookbusiness.Unlikeotherproductiveauthors
______,sheisthesortofwomantospreadsunshinetopeoplethroughhersmile.
WELCOMEWelcometoWindsorCastle,theoldestandlargestoccupiedcastleintheworld.Windsorisoneoftheofficialresid
TwohoursfromthetallbuildingsofManhattanandPhiladelphialivesomeoftheworld’slargestblackbears.Theyareinnorthe
—Carl,gotowashthedishes.—Why______?Jackisdoingnothingoverthere.
Yousaidthebookswereonthedesk,but______there.
随机试题
Themoviesfullofviolencemayhaveabadinfluenceonteenagers.
企业生存的最基本条件是做到_______。
A.剑突下可见心脏搏动B.肺动脉瓣区第二心音亢进C.心脏相对浊音界缩小或叩不出D.心尖搏动左下移位E.颈静脉怒张、肝颈静脉回流征阳性提示肺动脉高压的体征
女性,26岁。头晕、乏力,2年来月经量多。浅表淋巴结及肝、脾无肿大,HGB62g/L,WBC7.0×109/L,PLT175×109/L,血片可见红细胞中心淡染区扩大,网织红细胞计数0.005。对上述治疗效果反应最早的指标是
卷材防水层应用()。
根据《工程造价咨询企业管理办法》,关于乙级工程造价咨询企业资质标准的说法,正确的有()。
多样化投资分散风险的风险管理策略行之有效的前提条件是()。
下列说法正确的是()。
下列哪个测验是利用效标团体法编制的
"Ofalltheginjointsinallthetownsinalltheworld,shewalksintomine."It’saclassicquotefromthefilmCasablanca,b
最新回复
(
0
)