首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
An overt impact of modem information systems concerns the individual’s standard and style of living. Information systems affect
An overt impact of modem information systems concerns the individual’s standard and style of living. Information systems affect
admin
2011-01-02
69
问题
An overt impact of modem information systems concerns the individual’s standard and style of living. Information systems affect the scope and quality of health care, make social services more equitable, enhance personal comfort, provide a greater measure of safety and mobility, and extend the variety of leisure forms at one’s disposal. More subtly but equally important, they also affect the content and style of an individual’s work and in so doing perturb the social and legal practices and conventions to which one is accustomed. New kinds of information products and media necessitate a redefinition of the legal conventions regulating the ownership of products of the human intellect. Moreover, massive data-collecting systems bring into sharp focus the elusive borderline between the common good and personal privacy, calling the need to safeguard stored data against accidental or illegal access, disclosure, or misuse.
Individuals cannot ignore the impact of automation and information-processing systems on their skills and jobs. Information technology makes obsolete, in part or in entirety, many human functions: first mechanical and repetitive tasks were affected; now clerical and paraprofessional tasks are being automated; and eventually highly skilled and some professional functions will be made unnecessary. Individuals performing these functions face the probability of shorter periods of employment and the need to adapt or change their skills. As technologies, including information technology, grow more sophisticated, their learning curves stretch or the required skills become narrower; continuing training and education are likely to become a way of life for both employee and employer. Unlike the slow, gradual evolution of human labour in past generations, present day changes are occurring rapidly and with little warning. Unless society members anticipate these effects and prepare to cope with them mentally and in practice, job dislocations and forced geographic relocations may prove traumatic for employees and their families.
The perhaps more fundamental issue of paramount long-term significance for society has to do with the well-being of the human spirit in an increasingly knowledge-intensive environment. In such an environment, knowledge is the principal and perhaps most valuable currency. The growing volume and the rate of obsolescence of knowledge compel the individual to live in the continuous presence of, and frequent interaction with, information resources and systems. Effective use of these resources and systems may be a modern definition of literacy, while the absence of such a skill may very well result in intellectual and possibly economic poverty and inequity. There is a real danger that humans, unwilling or incapable or not given access to information, may be relegated to an existence that falls short of the human potential.
Which of the following statements is true according to this passage?
选项
A、The borderline between the common good and personal privacy is no longer elusive.
B、With the development of information technology even highly skilled and. professional functions may become obsolete.
C、People can never catch up with the rate of obsolescence of knowledge.
D、People who are given access to information are literate.
答案
B
解析
该题问:根据文章,下面哪一个说法是正确的?由第一段倒数第三行Moreover,massive data-collecting systems bring into sharp focus the elusive bordeline between the common good and personal privacy...(而且,庞大的资料收集系统使人们格外关注公共利益和个人隐私之间的难以分清的界限…)可知,选项A的The borderline between the common good and personal privacy is no longer elusive不正确。第三段第三行The growing volume and the rate of obsolescence of knowledge compel the individual to live in the continuous presence of,and frequent interaction with,information resources and systems的意思是“知识的增长迅速过时迫使人不断地接受信息”。选项C的 People can never catch up with the rate of of obsolescence of knowledge中的never与-上下文意思不符。第三段第五行提到脏Effective use of these resources and systems may be a modern definition of literacy...(当代,可能把有效利用信息资源和信息系统可以看作文化的一种现代定义),并不能据此推出选项D的People who are given access to information are literate(可以获得信息的人有文化)。由第二段第二行Information technology makes obsolete,in part or in entirety,many human functions:...and eventually highly skilled and professional functions will be made unnecessary.可知,选项B应为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2alO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ThereisagreatconcerninEuropeandNorthAmericaaboutdecliningstandardsofliteracyinschools.InBritain,thefactthat
Whatisthespeaker’sattitudetowardschildneglectandabuseintheU.S.?
BesidesUS,_____sufferedthegreatestlossofarmymeninIraq.
Contrasttoresearchers’expectations,dysfunctionalfamilyrelationshipsandpoorcommunica-【M1】_____tionstylesappe
InanewbookcalledPredictions,someoftheworld’sgreatestthinkerspresentavisionofthefuturewithovertonesofascien
TheUnitedNationsConferenceonDrugAbusethattookplaceearlierthisyearinVienna,wasaveryproductivemeeting.Asnever
Afterhavingassuredtheirreturnjourney,thewriterandhiscompanioncouldconcentrateoncollectingandfilmanimals.Decidi
ThediscoveryoftheAntarcticnotonlyprovedoneofthemostinterestingofallgeographicaladventures,butcreatedwhatmigh
Whiteneighborhoodsarebecomingdarkerin【1】______andmoreexpensive.【1】______Analystssaythatsoaringhousepricesandboom
Whiteneighborhoodsarebecomingdarkerin【1】______andmoreexpensive.【1】______Analystssaythatsoaringhousepricesandboom
随机试题
下列不属于必需脂肪酸的是()
计算定积分∫13|x2一4|dx.
关于表层巩膜炎的治疗,下列说法错误的是
肛瘘的挂线疗法由何人创始:
20岁,孕妇,GlPO,末次月经记不清。产科检查:宫高34cm(宫底于剑突下2横指),胎头人盆,胎心位于脐右下方。确定胎儿安危最简便而准确的方法是
局麻药中毒时,发生惊厥的主要机制是()。
现金流量图的绘制中,箭线与时间轴的交点即为()。
纳税人尚未核发土地使用证书的,其缴纳城镇土地使用税的计税依据为()。
根据我国《土地增值税暂行条例》及其实施细则的规定,下列各项中,在计算土地增值税额时可以从转让房地产取得的收入中扣除的项目有()。
1949年中华人民共和国成立,独立、自主的新中国的诞生,为戏剧艺术获得大发展提供了极好的条件。下列全部是新中国成立后所创作的话剧的一组是( )。
最新回复
(
0
)