首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Since World War II, all nations of the world have shown a great interest in economic growth. Most of them have shown a percentag
Since World War II, all nations of the world have shown a great interest in economic growth. Most of them have shown a percentag
admin
2022-01-18
42
问题
Since World War II, all nations of the world have shown a great interest in economic growth. Most of them have shown a percentage increase of their GNP each year, the highly developed nations having shown the greatest growth rates. However, in spite of their growth rates, these nations have been
plagued
by two serious problems; inflation and unemployment. At one time economists believe that there was a trade off between inflation and unemployment; that generally prices would rise faster than wages and employment, but these would quickly fall, and that a fall in wages would bring a fall in prices. However, for some time the Western economies have been suffering from both continually increasing inflation and continually increasing unemployment.
Other problems have accompanied technological development. These include the pollution of water and air by the waste of factories, dumped solid wastes from many technical operations (including atomic ones) , and the deterioration of workers’ health in many factories, mines and other industrial operations. The concentration of population in cities has given rise to many problems of housing, educational and medical services, and higher and higher crime rates. These are the social costs of economic growth which must be met by the society. Yet the costs for meeting these problems is not computed in the GNP.
Technological development and the economic growth dependent on it have brought about great changes in the economic systems which were described by the classical economists. Production has been concentrated into a few large corporations, such as the oil companies and the automobile producers. At the same time, it has been the practice for large companies to buy whole or controlling interests in unrelated areas of production: aircraft companies which own radio and television stations or even book publishing companies, for example. Some of these large corporations are frequently operating in many countries of the world; they are then called multi-national companies. These practices have centralized economic activity, completely destroying the free market which was the basis of classical economics, and have greatly changed the concept of free trade. This development in the Western world has brought its economic systems closer to the command market systems of the former USSR. In both the Western and Eastern economic system there has been a greater centralization of economic production, which has brought about more confusing complexity in the relationships of economic activities. At the same time larger bureaucracies, both in privately owned corporations and in governments, have become necessary to cope with the increasingly complex problems.
According to the passage, it can be inferred that one of the problems of technological development is________.
选项
A、the pollution of water and air
B、higher and higher crime rates
C、the decrease in the general standard of living
D、the growth of population
答案
A
解析
由题干中的technological development定位至第二段前两句。细节辨认题。由定位句可知,空气和水的污染是科技发展带来的问题之一,故A)为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2jx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayone-learning.Trytoimaginewhatwill,happenwhenmoreandm
A、Therecentfindingofachangedgeneinobesemice.B、Thenewdevelopmentofgenesandhormones.C、Thesimilaritybetweenhuma
Yourweightaffectshowlongyoulive—butit’sextremelycomplicatedA)Weoftenthinkaboutweightlossintheshortte
WillAIRobotsTurnHumansintoPets?A)InaroomattheUnitedNationsoverlookingNewYork’sEastRiver,atatablea
WillAIRobotsTurnHumansintoPets?A)InaroomattheUnitedNationsoverlookingNewYork’sEastRiver,atatablea
DoestheInternetMakeYouDumber?A)TheRomanphilosopherSenecamayhaveputitbest2,000yearsago:"Tobeeverywhe
A、Outdooractivitiescancuremanydeadlydiseases.B、Peoplewithmentaldiseasesbenefitthemostfromoutdoorexercise.C、Heal
A、Healthcarecrisiscan’tbesolvedinashorttime.B、Morepeoplearedyingfrompreventablediseases.C、Healthcarecrisisis
A、Theydidn’thavetopayheavytaxestoEngland.B、Theydidn’thaveimportantpoliticalrights.C、TheywereruledbytheKingf
A、Peoplecanhardlyenhancetheirintelligence.B、Peoplearebecomingsmarterastheyage.C、Allpeoplearebornwiththesamei
随机试题
党的思想路线的根本途径与方法是()
胸部触诊语音震颤减弱的是
对于切除阑尾的术后病人,宜采取的医患模式是
在美国一般来说,独户住宅的佣金率为()。
根据《公司法》规定,公司不得收购本公司的股票,但下列情况除外()。
超市的促销刊属于()。
在旅游活动中,一旦发生交通事故,导游人员首先应该()。
以50为平均数、以10为标准差表示的标准分数叫()。
城市污染是工业社会的一个突出问题。城市居民因污染而患病的比例一般高于农村。但奇怪的是,城市中心的树木反而比农村的树木长得更茂盛、更高大。以下各项如果为真,哪项最无助于解释上述现象?
已知A是n阶方阵,E是n阶单位矩阵,且A3=E,则=().
最新回复
(
0
)