首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
What does layabouts mean in the following sentence "That sounds like a good thing, certainly compared with the common public ima
What does layabouts mean in the following sentence "That sounds like a good thing, certainly compared with the common public ima
admin
2020-02-11
80
问题
What does layabouts mean in the following sentence "That sounds like a good thing, certainly compared with the common public image of undergraduates as a bunch of pampered layabouts" ?
As Dr. Golle reports in Psychological Science this week, she found that those who have been to university do indeed seem to leave with broader and more inquiring minds than those who have spent their post-school years in vocational training for work. However, it was not the case that university broadened minds. Rather, work seemed to narrow them.
Dr. Golle came to this conclusion after she and a team of colleagues studied the early careers of 2, 095 German youngsters. During the period under investigation, Germany had three tracks in its schools: a low one for pupils who would most probably leave school early and enter vocational training; a high one for those almost certain to enter university; and an intermediate one, from which there was a choice between the academic and vocational routes.
The team used two standardized tests to assess their volunteers. One was of personality traits (openness, neuroticism, conscientiousness, agreeableness and extroversion). The other was of attitudes (realistic, investigative, artistic, social, enterprising and conventional).
Of the original group, 382 were on the intermediate track, and it was on these that the researchers focused. University beckoned for 212 of them. The remaining 170 opted for vocational training and a job. When it came to the second round of tests, Dr Golle found that the personalities of those who had gone to university had changed not a statistically detectable jot. Those who had undergone vocational training and then got jobs were not that much changed in personality, either — except in one crucial respect. They had become more conscientious. That sounds like a good thing, certainly compared with the common public image of undergraduates as a bunch of pampered layabouts.
But changes in attitude that the researchers recorded were more worrying. In the university group, again, none were detectable. But those who had chosen the vocational route showed marked drops in interest in tasks that are investigative and enterprising in nature. And that might restrict their choice of careers. Some investigative and enterprising jobs, such as scientific research, are, indeed off limits to the degreeless. But many, particularly in Germany, with its tradition of vocational training, are not. The researchers mention, for example, computer programmers, finance-sector workers, estate agents and entrepreneurs as careers requiring these attributes. If Dr. Golle is correct, and changes in attitude brought about by the very training Germany prides itself on are narrowing people’s choices, that is indeed a matter of concern.
选项
A、Germany had two tracks in its schools: a low one for pupils who would most probably leave school early and enter vocational training; a high one for those almost certain to enter university.
B、The team used two standardized tests to assess their volunteers.
C、Those who had chosen the vocational route showed obvious drops in interest in tasks that are investigative and enterprising.
D、Such careers as computer programmers, finance-sector workers and entrepreneurs require investigative and enterprising in nature.
答案
A
解析
事实细节的找寻和判断。B选项的表述可以在文章中找到线索, “The team used two standardized tests to assess their volunteers.One was of personality traits(openness,neuroticism,conscientiousness,agreeableness and extroversion).The other was of attitudes(realistic,investigative,artistic,social,enterprising and conventional)”,意思是“该团队使用了两种标准化测试来评估他们的志愿者。一个是性格特征(开放性、神经质、责任心、亲和力和外向性);另一种是态度(现实主义、探究型、艺术型、社会型、开创型和保守型)”。由此可见,该选项的说法是正确的。C选项可以定位到原文“But those who had chosen the vocational route showed marked drops in interest in tasks that are investigative and enterprising in nature”,其意思是“那些选择职业培训的人,他们对探究型和开创型任务的兴趣明显下降”,由此可见,此选项的表述正确。 D选项这个信息点可以参照原文“Some investigative and enterprising jobs,such as scientific research,are,indeed off limits to the degreeless.But many, particularly in Germany, with its tradition of vocational training,are not.The researchers mention,for example,computer programmers,finance-sector workers,estate agents and entrepreneurs as careers requiring these attributes”,其意思是“一些研究性和开创性的工作,比如科学研究,确实是没有学位的人不能从事的;但许多其他工作,由于其职业培训的传统,并不是这样,这种情形在德国尤为普遍。例如,研究人员提到,计算机程序员、金融业员工、房地产经纪人和企业家等职业人士都需要这些特质”。由此可见,联系上下文,可以判断出D选项的表述是正确的。A选项的表述可以根据原文“Germany had three tracks in its schools:a low one for pupils who would most probably leave school early and enter vocational training;a high one for those almost certain to enter university;and an intermediate one,from which there was a choice between the academic and vocational routes”进行判断,原文中提到的是“德国的学校可以分为三种:基础教育学校,即学生们很早就毕业,接受职业训练;高等教育学校,即多数学生会读大学;中等教育学校,即提供过渡阶段,学生可以在学术和职业道路中二选一”。从原文的角度出发,德国学校应分为三类,而A选项只提到其中两类,故为错误表述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2krO777K
本试题收录于:
CATTI三级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Therebelsareplanningthe______oftheKingandtheestablishmentofarepublic.
TheresultistheemergenceofadozenorsosmalladdedvaluecompaniesaroundEurope,andfragmenteddatasales.
It’scommonlyacknowledgedthatinfantmortalityhasdeclinedbecauseofrecentmedical______andahigherstandardofliving.
Icelandhastheoldestparliament,whichgoesasfarbackto930A.D.whenAlthing,thelegislativeorganization,wasestablishe
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhereyouhadleft
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhereyouhadleft
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhereyouhadleft
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhereyouhadleft
随机试题
《我是猫》的思想内容。
A、天麻丸B、木瓜丸C、四妙丸D、旭痹颗粒E、颈复康颗粒患者,男,70岁。久患风寒湿痹,症见关节疼痛、肿胀、屈伸不利、风寒、肢体麻木、腰膝酸软。宜选用的中成药是
背景某总承包单位将一医院的通风空调工程分包给某安装单位,工程内容有风系统、水系统和冷热(媒)设备。设备有7台风冷式热泵机组,9台水泵,123台吸顶式新风空调机组,1237台风机盘管,42台排风机,均由业主采购。通风空调工程的电气系统由总承包单位施工。
个人征信系统信息来源,主要包括()。
X市甲厂因购买Y市乙公司的一批木材与乙公司签订了一份买卖合同,但合同中未约定交货地与付款地,双方就此未达成补充协议,按照合同有关条款或者交易习惯也不能确定。根据合同法律制度的规定,下列关于交货地及付款地的表述中,正确的有()。(2006年)
目前,广东农信辖内目前共有()家农村商业银行(不含深圳农村商业银行),64家农村信用社,各类网点5700多个,营业人员约7万人,资产总额2.92万亿元,各项存款2.18万亿元,各项贷款1.25万亿元。
1505,2612,3721,4832,()
临终关怀对待死亡最核心的态度是“不拒不纳”:既不使用呼吸机、起搏器等粗暴阻挠生命不可逆转的离去,也不像“安乐死”那样人为加速死亡的到来;而是通过对临终病人身体、心理和精神的关怀,使他们最大限度减少痛苦,有尊严地走完生命最后一程。从社会医疗体系的角度来说,临
(1)按工作最早完成时间计第D、E、G3项工作各推迟了多少天?(2)根据图3-9给出的参数,机房建设工程原来计划的总工期是多少天?(3)D、E、G3项工作中,哪些工作对工程如期完成会构成威胁?该威胁使得该子工程的工期推迟多少天?该网
Auctionsarepublicsalesofgoods,conductedbyanofficiallyapprovedauctioneer.Heasksthecrowdassembledintheauction-m
最新回复
(
0
)