首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Ask just about any high school senior or junior in America—or their parents—and they’ll tell you that getting into a selective c
Ask just about any high school senior or junior in America—or their parents—and they’ll tell you that getting into a selective c
admin
2019-06-11
58
问题
Ask just about any high school senior or junior in America—or their parents—and they’ll tell you that getting into a selective college is harder than it used to be. They’re right about that. But the reasons for the newfound difficulty are not well understood.
Population growth plays a role, but the number of teenagers is not too much higher than it was 30 years ago, when the youngest baby boomers were still applying to college. And while many more Americans attend college than in the past, most of the growth has occurred at colleges with relatively few resources and high dropout rates, which bear little resemblance to the elites.
So what else is going on? One overlooked factor is that top colleges are admitting fewer American students than they did a generation ago. Colleges have globalized over that time, deliberately increasing the share of their student bodies that come from overseas and leaving fewer
slots
for applicants from the United States.
For American teenagers, it really is harder to get into Harvard—or Yale, Stanford, Brown, Boston College or many other elite colleges—than it was when today’s 40-year-olds or 50-year-olds were applying. The number of spots filled by American students at Harvard, after adjusting for the size of the teenage population nationwide, has dropped 27 percent since 1994. At Yale and Dartmouth, the decline has been 24 percent. At Carleton, it’s 22 percent. At Notre Dame and Princeton, it is 14 percent.
This globalization obviously brings some big benefits. It has exposed American students to perspectives that our proudly parochial country often does not provide in childhood.
Yet the way in which American colleges have globalized comes with costs, too. For one thing, the rise in foreign students has complicated the colleges’ stated efforts to make their classes more economically diverse. Foreign students often receive insufficient financial aid and tend to be from Well-off families. For another thing, the country’s most selective colleges have effectively shrunk as far as American students are concerned, during the same span that many students and their parents are spending more time obsessing over getting into one.
Either way, the research emphasizes a problem with the way colleges have globalized. With only a handful of exceptions(including Harvard, Amherst, M.I.T. and Yale), colleges have not tried hard to recruit an economically diverse group of foreign students. The students instead have become a revenue source.
It is suggested in Paragraph 2 that in America
选项
A、the first baby boomers make it greatly hard to get into a college.
B、it is easy for students to attend selective colleges today.
C、more students have access to common colleges than before.
D、colleges today suffer from higher dropout rates.
答案
C
解析
细节题。根据题干关键词定位到第二段。由本段末句中的“然而入学率的增长大多出现 在那些资源相对较少、辍学率相对较高的院校,这些院校和顶尖学府几无相似之处”可知,C 项“和以前相比,更多的学生有机会进入普通大学”符合题意,为正确答案。由本段首句中的 “不过青少年的人口比30年前高不了多少,那个时候,最年轻的婴儿潮一代仍在申读大学”可 知,婴儿潮一代不是造成现在上大学难的主要因素,故排除A项。B项与文意相反,文章首段 已经交代了进入知名大学比以前更难这一事实。D项夸大了范围,并不是所有的大学都有高 辍学率现象。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2n9Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Itishardtomakemoneypeddlingsocialmediaanywhere.Duringtheirfirstfewyearsinbusiness,FacebookandTwitterlostpot
Itishardtomakemoneypeddlingsocialmediaanywhere.Duringtheirfirstfewyearsinbusiness,FacebookandTwitterlostpot
Thenewaircraftrepresentsa$250mbetbyBombardierthatMexicocouldprovidenotjustroutinelabourbutmanufacturingthatd
AlmosteveryyearsincetheendofthefinancialcrisishasstartedwithrosyexpectationsamongAmericanforecasters,andthis
ThebastionofexcellenceinAmericaneducationisbeingdestroyedbystatebudgetcutsandmountingcosts.Whateverelseitis,
Themethodsoftestingaperson’sknowledgeandabilityremainasprimitiveasevertheywere.Afteralltheseyears,education
Wealreadyknowthatgenderbalancedseniorteamsarenotonlybetterforbusiness,theeconomyandsociety,butalsocrucialto
Themassmediaisabigpartofourculture,yetitcanalsobeahelper,adviserandteachertoouryounggeneration.Themass
Ifsustainablecompetitiveadvantagedependsonworkforceskills,Americanfirmshaveaproblem.Human-resourcemanagementisno
随机试题
连翘的归经是
DNA重组过程中所使用的酶类统称为工具酶,限制性核酸内切酶(限制酶),是一类能识别双链DNA分子中某种特定核苷酸序列,并由此切割DNA双链结构的核酸酶,下列有关限制酶的叙述,除哪个外,都是正确的
项目目标可分解为工期目标、成本目标和()。
劳动者在试用期内单方解除劳动合同,应提前()日通知用人单位。
下列各项中,()不属于产品整体范畴。
某客户计划申购某只新股,若每股发行价格为13己,则该客户证券账户中至少需要有()元用来申购(不考虑税费)。
公共外交是政府外交的重要补充,其基础是普通公众,目的在于改善外国公众对本国的态度,影响外国政府对本国的政策。日前,我国每年出境游8000万人次以上,普通游客的言行可以带来公共外交的效果,如举止有度、谈吐得体有正面效果,大声喧哗、不守秩序有负面影响。由此可见
奥林匹克运动发展到今天这样的规模,其意义大大超出竞技体育的______。正是因为有众多国家、地区运动员的参加,才推动了奥林匹克运动自身的______和壮大,而且通过各国运动员的友谊和交往,对全世界的和平以及全人类的进步事业作出了难能可贵的贡献。填入
2011年,全国研究与试验发展(R&D)经费支出8687亿元,比2002年增长5.7倍,占国内生产总值的比重由1.07%上升到1.84%。2011年,研究与试验发展人员全时当量288.3万人年,比2002年增长1.8倍。技术市场成交额4764亿元,
Perhapsmorethananythingelse,scientistsareeagertofindoutifMartianlifeexistedinthepast—orstillexists.【C1】______
最新回复
(
0
)