首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
The truth may well be self-evident that all humans are created equal, but one thing our Maker did not endow us with equally is t
The truth may well be self-evident that all humans are created equal, but one thing our Maker did not endow us with equally is t
admin
2013-10-31
76
问题
The truth may well be self-evident that all humans are created equal, but one thing our Maker did not endow us with equally is the speed at which we take in words on the printed page. This seems not so much a function of brains as of how efficiently the machinery works. A few of us are industrial vacuum cleaners, able to suck up "The Decline and Fall of the Roman Empire" in a matter of hours. At the other extreme are the lint-pickers, those who must lip-read even Danielle Steel. The rest of us are left to carpet-sweep at the rate of three or four words at a glance, and dream of the hours that would be saved if only we were better endowed.
Onto this uneven field charged Evelyn Wood back in the late 1950’ s. She was convinced that with a little pushing, all of us, even the lint-pickets, could be transformed into vacuum cleaners. All we had to do was stop saying the words out loud in our heads—" subvocalizing" , she called it— and to stop pausing to reread words as our minds drifted away. The point was to start consuming print in bites instead of nibble. To do this, Wood wanted us to drag our fingers down the middle of the page to act as pacers, to be rabbits for the greyhounds of our eyes. She promised that the words wouldn’ t blur; the faster we went, the more we would take in.
Did her method really work? Multitudes believed it did and flocked to her Evelyn Wood Reading Dynamics Institutes as they spread across the land. Presidents of the United States packed members of their staffs off to her schools, the better to keep from drowning in Presidential memos. Her students devoured George Orwell’ s "Animal Farm" at the rate of 1,400 words a minute.
Wood had guaranteed that her method worked on all manner of material. Not likely. So there had to be a drop of snake oil in the ointment. Still the essence of Wood’ s notion was sound.
According to the passage, which of the following is NOT true?
选项
A、It goes without saying that the writer is completely in favour of Wood’ s view and method.
B、The writer does not question the essence of Wood’ s idea.
C、In the writer’ s opinion, Wood’ s method cannot be absolutely practicable on all kinds of materials.
D、The writer wrote this passage critically.
答案
A
解析
末段第一句讲到Wood保证her method worked on all manner of material,可是作者认为这不大可能(Not likely)。由此可知选项A的说法是错误的。选项D,从作者最后一段的行文可知,作者对于Wood的想法是给予肯定的,但也提出了些许质疑,可见,作者的态度是严谨的批判,即critically。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2nU3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
Imagineadiseasespreadingacrosstheglobe,killingmostlymiddle-agedpeopleorleavingthemchronicallydisabled.Thenoned
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
A、Topresenttheadvantagesanddisadvantagesoflifeinsurance.B、Toencouragepeopletobuylifeinsurance.C、Totellpeopleh
OFFTHECHANNELISLANDS,California—Largenumbersofgiantendangeredbluewhaleshavegatheredoffshoreattractingdozensofma
Thetruthmaywellbeself-evidentthatallhumansarecreatedequal,butonethingourMakerdidnotendowuswithequallyist
Thetruthmaywellbeself-evidentthatallhumansarecreatedequal,butonethingourMakerdidnotendowuswithequallyist
Despitegrowingnumbersofjoggers,CanadaFitnessSurveysacrossthecountrydemonstratethatCanadiansarelessphysicallyfit
Twoequallybrilliantscientistsapplyforaprestigiousresearchfellowshipawardedbyatopscientificorganization.Oneiswh
Itiscommontothinkthatotheranimalsareruledbyinstinctwhereashumanslosttheirinstinctsandruledbyreason,andthat
随机试题
阅读司马迁《垓下之围》中的一段文字,然后回答下列小题。项王军壁垓下,兵少食尽,汉军及诸侯兵围之①数重。夜闻汉军四面皆楚歌,项王乃大惊曰:“汉皆已得楚乎?是何楚人之②多也!”项王则夜起,饮帐中。有美人名虞,常幸从;骏马名骓,常骑之③。于是项王乃悲歌慷慨,自
上消化道穿孔的典型腹部X线检查所见为
下列低钾的临床表现中,错误的是
定喘汤中体现“散收”配伍的药组是
2010年,()建筑面积能耗和人均能耗在2002年基础上将降低10%。
甲公司和乙公司2014年度和2015年度发生的有关交易或事项如下:(1)2014年5月10日,乙公司的客户(丙公司)因产品质量问题向法院提起诉讼,请求法院裁定乙公司赔偿损失120万元,截至2014年6月30日,法院尚未对上述案件作出判决,在向法院
工作:休闲:旅游
阅读下列短文,回答下列题。不像诸如行星的运动、光的行进等物理现象,有生命的东西的行为从未归纳为严格的自然规律,也许永远不会。有许多人坚持,对人类行为的研究不可能成为一门真正的科学,也就是说不能在普遍的自然规律的基础上来解释和判断任何给定情势下的人
设函数f(x,y)可微,cotye,求f(x,y).
Donald:Let’seatout,shallwe?Debra:【D5】______I’vegonethroughmypaycheckfortheweekalready.Donald:Don’tworry
最新回复
(
0
)