首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Gulliver has a friend who recently gave up his job to study for "The Knowledge" , the notoriously difficult programme that Londo
Gulliver has a friend who recently gave up his job to study for "The Knowledge" , the notoriously difficult programme that Londo
admin
2016-09-09
43
问题
Gulliver has a friend who recently gave up his job to study for "The Knowledge" , the notoriously difficult programme that London’s black-taxi drivers must pass through before getting a license. Would-be cabbies must first gain an encyclopedic(百科全书式的)knowledge of the capital’s central district—some 25,000 streets and approximately 20,000 landmarks—and be able to recite the best way of navigating between them. Studying for The Knowledge typically takes from two to four years.
The sacrifice used to be worth it. Although driving a taxi for a living is undoubtedly hard work, cabbies earn a decent wage, choose their own hours and usually manage to spend a few weeks a year at their holiday villas in Spain. Alas, for Gulliver’s friend, it is no longer a job with prospects. Leaving aside that learning routes by rote in an era of satellite navigation is a waste of everyone’s time, the reason that cabbies put themselves through such a tough selection process is so they can earn the privilege of picking up passengers off the street, which only they are legally allowed to do.
Uber is making this privilege increasingly irrelevant. The firm uses a smartphone platform to bring passengers and drivers together. It is on its way to cornering the world taxi market—although, like many cabbies, it is taking a circuitous(迂回的)route. Several American cities, including Portland, have ordered the firm to suspend operations, while whole countries, such as Germany, have outlawed it.
Still, these are mere bumps in the road. The latest report by Certify, which tracks business-expense claims, found that for the first time the majority of "ground transportation receipts" were for rides in Uber cars. In the second quarter of 2015, 55% of such business expenses emanated(起源)from that single company, compared with 43% on all other taxi services. According to Certify, whose respondents are overwhelmingly American, the cities in which businessmen are most likely to use an Uber car are San Francisco(79%), followed by Dallas(60%)and Los Angeles(54%). It is easy to see why. Uber is cheap, reliable and easy to use. You know which driver is coming for you and the driver knows you. There is no need to play a game of hailing leapfrog(交替前进)with competitors along busy streets, in the hope of finding a taxi with a light on.
On a recent trip to New York, Gulliver’s young daughter was desperate to take a ride in a yellow taxi because she had seen them on posters. So we took a ride as a tourist attraction. When it came to pulling our suitcases back to JFK, though, it was much more convenient to call an Uber car. Gulliver worries for his friend’s choice of new career. How long will it be before he becomes little more than a curiosity for those wanting to experience ye olde England?
What do we know about "The Knowledge"?
选项
A、It is an encyclopedia about London streets.
B、It is an exam would-be cabbies must pass.
C、It is a navigation between the landmarks.
D、It is a license for the cabby profession.
答案
B
解析
事实细节题。文章开篇首句指出,这是伦敦的每一位出租车司机在取得执照前都必须通过的一个项目,接下来介绍了这个项目所包含的内容,要求出租车司机掌握首都核心地区近25 000条街道和约2万个路标这样百科全书式的知识,并能够背诵出它们之间通行的最佳路线,故答案为B)。A)“它是一本关于伦敦街道的百科全书”,这是对第一段第二句的曲解,原文的意思是说,出租车司机掌握首都核心地区近25 000条街道和约2万个路标这样百科全书式的知识,故排除;C)“它是地标之间的导航”,该项未能正确理解第一段第二句中be able to recite the best way of navigating between them,故排除;D)“它是出租车行业的营运执照”,根据原文,The Knowledge是得到执照需要通过的考核,而并非执照本身,D)与原文意思不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2oF7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Youmayhavenoticedthatthevoicesofpoliticiansseemtochangeastheyriseuptheranks.Nowscientists【B1】______thatbeing
Youmayhavenoticedthatthevoicesofpoliticiansseemtochangeastheyriseuptheranks.Nowscientists【B1】______thatbeing
A、Itishelpfultofindfood.B、Itkeepsthemfromtheiroffspring.C、Itattractsbetterpartners.D、Itcanbepasseddowntoch
A、Sometissuesaremorevulnerabletocancer.B、Mosttypesofcancershavecausedbyunhealthylifestyle.C、Someofthecancers
Forcenturiesmendreamedofachievingverticalflight.In400A.(D),Chinesechildrenplayedwitha【B1】______toythatspunupwa
Foreignaidisanimportantpartofinternationaleffortstoreducepoverty.TheUnitedStatesAgencyforInternationalDevelopm
Foreignaidisanimportantpartofinternationaleffortstoreducepoverty.TheUnitedStatesAgencyforInternationalDevelopm
A、Thewomanshouldwaittobuynewclothes.B、Thecoldweatherwillprobablycontinue.C、Theweatherwillwarmupsoon.D、Healr
AsolidmajorityoftechnologyexpertsandstakeholdersparticipatinginthefourthfutureoftheInternetsurveyexpectthatby
InternationalWomen’sDay(8March)isanoccasionmarkedbywomen’sgroupsaroundtheworld.Thisdateisalsocommemoratedatth
随机试题
埃里克森的心理社会发展理论指出,5岁左右的学生开始学习知识并发展为人处世的能力,若发展不顺利,则会产生自卑感和失败感。()
男性,15岁,右膝上持续肿痛一个月,夜间疼痛明显,无明显全身发热。既往无肺结核病史。查体:右膝上局部皮肤温度增高,静脉怒张。无明显触痛。摄片见股骨下端有边界不清的骨质破坏区,骨膜增生及放射状阴影,两端可见Codman三角
全冠试戴时检查邻面接触是否紧密的方法是
某慢性肾小球肾炎病人,肉眼可见血尿,血压26.2/14kPa(195/105mmHg)。哪项处理对该病人不适用()。
以下各选项中,属于积极财政政策的有()。
支付企业职工的工资均属于现金流量表中“经营活动产生的现金流量”。()
线性空间R3中,已知向量=(1,2,1),=(2,1,4),=(0,-3,2),记V1={λ|λ,μ∈R},V2={k|k∈R},令V3={t1η1+t2η2|t1,t2∈R,η1∈V1,η2∈V2}.求子空间V3的维数;
NNW
A.ImportanceofstayingintellectuallyactiveB.Effectsofagingonaperson’srecallabilityC.Short-termmemoryversuslong-te
Toachorusofangryshoutsandinsults,a【C1】______(wealth)Chicagocouplehavebeenchargedwithchildcrueltyafterleaving
最新回复
(
0
)