首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Earthquakes, volcanic eruptions, and unusual weather have caused many more natural disasters adversely affecting people in the p
Earthquakes, volcanic eruptions, and unusual weather have caused many more natural disasters adversely affecting people in the p
admin
2014-10-21
79
问题
Earthquakes, volcanic eruptions, and unusual weather have caused many more natural disasters adversely affecting people in the past decade than in previous decades. We can conclude that the planet Earth as a natural environment has become more inhospitable and dangerous, and we should employ the weather and earth sciences to look for causes of this trend. The conclusion drawn above is most seriously weakened if which of the following is true?
选项
A、The weather and earth sciences have provided better early warning systems for natural disasters in the past decade than in previous decades.
B、International relief efforts for victims of natural disasters have been better organized in the past decade than in previous decades.
C、There are records of major earthquakes, volcanic eruptions, droughts, landslides, and floods occurring in the distant past, as well as in the recent past.
D、Population pressures and poverty have forced increasing numbers of people to live in areas prone to natural disasters.
E、There have been no changes in the past decade in people’s land-use practices that could have affected the climate.
答案
D
解析
本题是由一个事实而得出结论“地球变得不友好和危险是原因”,属于典型的“B,A”模式,所以反对思路主要是反对段落推理的隐含假设,即用“除了A以外有别的因素影响B”;(D)指出了“popula—tion pressures and poverty”这个因素可能影响B,所以(D)正确;由于段落推理的最后一句话是个sugges—tion,所以(A)只与suggestion有关,但与结论A还有一定的距离,所以(A)不对;(B)与推理无关;(E)排除了其他因素影响B的可能,所以可以作为一个假设;(C)易误选,但(C)是一个无关选项,若(C)在“records”之前加入“the same”,则(C)就变为一个假设。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2qtO777K
本试题收录于:
GMAT VERBAL题库GMAT分类
0
GMAT VERBAL
GMAT
相关试题推荐
Theoldideathatchildprodigies(神童)"burnthemselves"or"overtaxtheirbrains"intheearlyyears,therefore,arepreytofai
Themind-successconnectionisstrong,andmanyobstaclestooursuccessarealsomental.Somepeoplerelymoreonfacts,while
AlotofpeoplemistakeJohnforBillbecausethey______eachotherinappearancetoomuch!
A、 B、 C、 D、 C句意:如果她明天来的话,我就带她去博物馆。根据前句的should,后句的情态动词应该保持一致,所以选择C项的will改为would。
Buyingthesparepartsforyourcar,youshouldtrytogetthe______onesfromtheauthorizeddealer.
Afteralong______thebillwaspassedbythepeople’scongress.
Inwhatnowseemsliketheprehistorictimesofcomputerhistory,theearlypost-warera(战后时期),therewasaquitewidespreadc
ThanksgivingDayisalwayscelebratedonthefourthThursdayofNovember.ItisthemosttraditionalofAmericanholidays.Thef
Thecentury-old______betweenthetwotribeseventuallyendedthroughthepersistenteffortsofthelocalgovernment.
W:Operator,Iwanttomakeaperson-to-personcalltoToronto,Canada.Thenumberis932-080M:________
随机试题
Properarrangementofclassroomspaceisimportanttoencouraginginteraction.Today’scorporationshirehumanengineeringspec
隐睾的危险为()
摆位时尤其要注意楔形板的
患者男,30岁。电击伤,心肺复苏过程中,心电图显示QRS波群与T波消失,呈完全不规则的波浪状曲线,该患者出现了
对投资估算步骤描述错误的是()。
下列关于股票基金的说法中,正确的是()。
按照波特的价值链理论,企业的下列各项活动中,属于基本活动的有()。
视觉适应表现为感受性()
20岁青年上大学比例最高的地区是( )。下面叙述不正确的的是( )。
Whomisthemanprobablycomplainingto?
最新回复
(
0
)