首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The U. S. government has recently helped people learn more about the dangers of earthquakes by publishing a map. This map shows
The U. S. government has recently helped people learn more about the dangers of earthquakes by publishing a map. This map shows
admin
2007-12-01
133
问题
The U. S. government has recently helped people learn more about the dangers of earthquakes by publishing a map. This map shows the chances of an earthquake in each part of the country.
The areas of the map where earthquakes are most likely to occur are called earthquake "belt".
The government is. spending a great deal money and is working hard to help discover the answer to these two questions: ① Can we predict earthquakes? ② Can we control earthquakes?
To answer the first question, scientists are looking very closely at the most active fault (断层)systems in the country, such as the San Andreas fault in California. A fault is break between two sections of the earth’s surface. These breaks between sections are the place where earthquake occurs. Scientists look at the faults for changes that might show that an earthquake was about to occur. But it will probably be many years before we can predict earthquakes accurately. And the control of earthquakes is even farther away.
Nevertheless, there have been some interesting developments in the field of controlling earthquakes, The most interesting development concerns the Rocky Mountain Arsenal earthquakes. Here water was put into a layer of rocks 4000 meters below surface of the ground. Shortly after this injection of water, there was a small number of earthquakes. Scientists have decided that the water which was injected into rocks works like oil on each other. When the water "oiled" the fault, the fault became slippery and the energy of an earthquake was released. Scientists are still experimenting at the site of these earthquakes. They have realized that there is a Connection between injection of the water and the earthquake activity. They have suggested that might be possible to use this knowledge to prevent very big destructive earthquakes, that is, scientists could inject some kind of fluid like water into faults and change the big earthquake into a number of small, harmless earthquakes.
选项
A、maps that show where earthquakes are likely to occur
B、zones with a high probability of earthquakes
C、breaks between two sections of the earth’s surface
D、the two layers of earth along a fault
答案
B
解析
事实细节题。根据文章第一段第三句 "The areas of the map where earthquakes are most likely to occur are called earthquake ’belt’"(地图上最有可能发生地震的地方叫做地震带),可知答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2zLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Haveyou【B1】______askedyourselfwhychildrengotoschool?Youwillprobablysaythattheygo【B2】______theirownlanguagea
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
TheglobalmarketintheseservicesislikelytotouchUS$540billion,afigurecomparablewiththesizeoftheITindustry.
A、offersthelowestpricestoitspassengersB、keepspassengersbetterinformedofitsoperationsC、offersbetterservicesthan
______(short)aftershegraduatedfromthecollege,shewentabroadwithherparents.
Oncesomebodythoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediatelyaroundlargecitieswithfactoriesandheavyautomob
Therearevariouswaysinwhichsexrolesandsex-rolestereotypesaretaught.Forexample,manyadultshandlebabiesdifferentl
Whenyoubecomefrightened,manyphysicalchangesoccurwithinyourbody.Yourheartbeatandresponsesquicken;yourpupilsdila
(2006)They_____theapartment,ortheywouldn’thavestayedsolong.
随机试题
下列各项中,含有黄芩、栀子、泽泻的方剂有
下列各项,不属肺胀常见的病位的是
A.摄影平台B.偏转装置C.活检装置D.压迫器E.组合机头不是乳腺摄影X线机的构成部分的是
下肢骨折患者,骨折愈合,去除外固定,练习完全负重行走的肌力要求为
合法原则要求房地产估价应以估价对象的合法权益为前提进行估价活动。合法权益应包括()等方面。
我国目前商业银行所面临的战略风险可细分为()。
某企业生产甲产品,已知该产品的单价为20元,单位变动成本为8元,销售量为600件,固定成本总额为2800元,则边际贡献率和安全边际率分别为()。
境内机构未经外汇管理机关批准,其下列行为属于逃汇()。
AES结构由以下4个不同的模块组成,其中()是非线性模块。
Youdon’tfindmanypeoplethesedayswhowouldkeepabeeintheirpurse.Butcatchingthefirstbeeseeninthespringwasonc
最新回复
(
0
)