首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and the special weekend issues of their newspapers, just
Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and the special weekend issues of their newspapers, just
admin
2010-03-26
68
问题
Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and the special weekend issues of their newspapers, just as Americans do. But here, with the marriage season approaching, many of them turn quickly to a Sunday feature that is particularly Indian-- columns and columns of marriage advertisements in which young people look for husbands and wives.
"Beautiful Brahman girl wanted for bank officer from well-connected family", one says. "Vegetarian man (doctor, engineer preferred) for church-educated girl with light complexion", says another. "Solid 25-year-old, salary four figures, wants tall, charming, educated Punjabi (旁遮普人)" says a third.
This is a relatively modern change in the age of old custom of the arranged marriage. Thousands of advertisements published each week increasingly reflect social changes that are coming to this traditional society. For example, although women are still usually described in terms of appearance, or skills in "the wifely arts", information about their earning power is entering more and more of the advertisements. This reflects the arrival in India of the working wife.
Divorce, which used to be almost unheard of in India, is sometimes now mentioned in the advertisements as in the case of a woman whose advertisement in a New Delhi newspaper explained that she had been "the innocent party" when her marriage broke up.
As a sign of the slight loosening of the rigid caste (社会阶层) system, a number of advertisements promise "caste not important", or "girl’s abilities will be main consideration". The majority of them, however, still require not only caste, such as Brahman or Kshatriya, but also a certain home region or ethnic origin.
In a land where light skin is often regarded as socially preferable, many also require that a woman have a "wheat-color" complexion or that a man be "tall, fair and handsome".
Advertisements are placed and eagerly read by a wide range of people in the upper classes, mostly in cities. Many of them receive dozens of answers. "There’s nothing embarrassing about it", explained a Calcutta businessman advertising for a son-in-law. "It’s just another way of broadening the contacts and increasing the possibility of doing the best one can for one’s daughter".
Because of high unemployment and a generally poor standard of living here, one of the best attractions a marriage advertisement can offer is a permit to live abroad, especially in Canada or the United States. A person who has one can get what be wants. One recent Sunday in Madras, for example, a Punjabi engineer living in San Francisco advertised for "a beautiful slim bride with lovely features knowing music and dance". And a man whose advertisement said that he had an American immigration permit was able to say, "Only girls from rich, well-educated families need apply".
Which of the following is NOT mentioned as the factor in marriage advertisement according to this passage?
选项
A、The appearance.
B、The previous marriage status.
C、The expenditure of wedding ceremony.
D、The social class.
答案
C
解析
本题属细节题,问“哪项在征婚广告中没有提到”。其他各项均有提到,只有“婚礼费用”短文没有涉及,故选 [C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/31OK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
ThefamilyinBritainischanging.TheoncetypicalBritishfamilyheadedbytwoparentshas(36)______substantialchangesduri
A、Lotsofstudentsdon’ttakehealthinsuranceseriously.B、Manystudentsthinkabouthealthinsurancerightbeforetheygoabro
Inthecollege-admissionswars,weparentsarethetruefighters.We’repushingourkidstogetgoodgrades,takeSATprepcours
A、Sheisnotpermittedtoliveoff-campusthisyear.B、Shehasbeenlivingoff-campusforayear.C、Sheishappywithherliving
Nowadays,scientistsstillhavenotmadehugeprogressontheresearchofearthquakebecausetheyhavenotfullyunderstoodwhat
Nowadays,scientistsstillhavenotmadehugeprogressontheresearchofearthquakebecausetheyhavenotfullyunderstoodwhat
A、Theyhavetobargainonthesale.B、TheTVsetisusuallyonsale.C、TheyadvertisetoselltheirTVset.D、TheygotobuyaT
A、Theauthorisn’tanexpertineconomics.B、Shehasabettertheoryabouttheeconomy.C、Sheisn’tsurethattheauthor’sideas
A、Sortthemail.B、Answerthemail.C、Readthemagazines.D、Fileimportantinformation:AAccordingtothespeaker,whatshouldt
A、Thesoilofthegardenshouldbeofhighquality.B、ThegardenshouldoccupyalargeareaC、Thereshouldbelotsofplantsin
随机试题
下列关于法的渊源冲突的解决方法的说法中,哪些是正确的?()
“落红不是无情物,化作春泥更护花”的作者是()
个体在发展过程中获得和运用人类已经积累起来的、现成的经验是( )。
淋巴管瘤好馒部位不包括A.腭部B.舌部C.颊部D.唇部E.颈部
下列属于黑色金属材料的是()
按照资产要素的特征,那些已经没有经济价值、不能给企业带来经济利益的项目,就不能继续确认为企业的资产。()
甲船和乙船在港口相撞,造成数万元的损失,因而提起诉讼,()的法院有管辖权。
短期租赁存在的主要原因在于()。
如果函数f(x)=(m—2)x2+(n一8)z+1(m≥0,n≥0)在区间[,2]单调递减,则mn的最大值为()
算法的复杂度主要包括时间复杂度和______复杂度。
最新回复
(
0
)