首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In England recently three foreign gentlemen approached a bus stop. About five minutes later the bus they wanted came along. They
In England recently three foreign gentlemen approached a bus stop. About five minutes later the bus they wanted came along. They
admin
2011-03-01
62
问题
In England recently three foreign gentlemen approached a bus stop. About five minutes later the bus they wanted came along. They prepared to board it. Suddenly there was a clamor behind them. People rushed onto the bus and tried to push them out of the way. Someone shouted insulting remarks about foreigners. The bus conductor came rushing down the stairs to see what all the trouble was about. The three foreign gentlemen looked puzzled and embarrassed. No one had told them about the British custom of queuing for a bus so that the first person who arrived at a bus stop is the first person it get on the bus.
Learning the language of a country isn’t enough. If you want to ensure a pleasant visit, find out as much as possible about the manners and customers of your hosts. You will probably be surprised just how different they can be from your own. A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for passing food at table. The left hand is supposed to be used for washing yourself. Also in India, you might see a man apparently shaking his head at another and assume that he is disagreeing. But in many parts of India a rotating movement of the head is a gesture that signifies agreement or acceptance. Nodding your head when offered a drink in Bulgaria is likely to leave you thirsty. In that country you shake your head to signify "yes"— a nod indicates "no". Arabs are known for their gracious hospitality. At a meal in countries on the Arabian peninsula, you will find that any drinking vessel is repeatedly refilled as soon as you drain it. The way to indicate that you have had enough is to take the cup or glass in your hand and give it a little shake from side to side or place your hand over the top.
In Europe it is quite usual to cross your legs when sitting talking to someone even at an important meeting. Doing this when meeting an important person in Thailand, however, could cause offence. It is considered too informal an attitude for such an occasion. Also when in Thailand avoid touching the head of an adult—it’s just not done.
Why did the people at the bus stop get angry at the three foreigners and try to push them out of the way?
选项
A、Because they deceived the first person who arrived at the bus stop.
B、Because they shouted insulting remarks about the people there.
C、Because they stirred a great clamor behind them.
D、Because they failed to observe the normal practice at the bus stop.
答案
D
解析
细节推理。第1段最后一句点出了这三位外国人之所以激起公愤的原因。所以,应选D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/31jd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WheredidLisagoforhervacation?
Inrecentyears,moreandmoreforeignersareinvolvedintheteachingprogramsoftheUnitedStates.Boththeadvantagesandth
Wheredoestheconversationmostprobablytakeplace?
Accordingtoasurvey,whichwasbasedontheresponsesofover188,000students,today’straditional-agecollegefreshmenar
WhendopeoplemostprobablywearT-shirts,accordingtothespeaker?
Thevideogameposesaworldamuchsimplerworldthanourown.whereinsuccessisveryclearlydefinedand,foratime.clearly
Whydidthewoman’sfamilymovetoOxford?
Travelingcanbefunnyandeasy.Avacationtriptoanotherpartofthecountryisespecially【C1】______whenthetravelingcondit
Travelingcanbefunnyandeasy.Avacationtriptoanotherpartofthecountryisespecially【C1】______whenthetravelingcondit
Ifyouweretobeginanewjobtomorrow,youwouldbringwithyousomebasicstrengthsandweaknesses.Successor【C1】______inyo
随机试题
关于氧自由基,下列说法不正确的是:
简述股份有限公司的设立条件。
全中枢神经系统放疗常用体位是
国家作价出资(入股)国有土地使用权设定登记申请人应向土地登记机关提交的土地权属证明文件为()。
甲公司2011年1月1日发行三年期可转换公司债券,每年1月1日付息、到期一次还本,面值总额为10000万元,实际收款10200万元,票面年利率为4%,实际年利率为6%。债券包含负债成份的公允价值为9465.40万元,2012年1月1日,该项债券被全部
排球运动是由美国麻省好利若城青年会干事()发明的。
阅读下面材料。回答下列问题。××县××村是著名的冬枣生产加工基地,冬枣产业是该村的重要经济支柱。该村村口的一座水泥桥是运输冬枣的主要通道。2012年12月8日,该桥大梁出现裂痕,桥面随时有塌落的危险,现已不能通行机动车辆,不仅影响冬枣运输,而且危
Wearelooking_____touristguideswhohavebroadknowledgeoftheEuropeanhistorytoworkinEnglandinthesummermonths.
Thereasonhehasbeensuchasuccess______henevergivesup.
TheAmericanTaxSystemGovernmentsraiserevenuesthroughtaxation,Ataxisa【1】______paymenttogovernment.IntheUnit
最新回复
(
0
)