首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Within hours of appearing on television to announce the end of conscription, President Jacques Chirac moved quickly to prevent a
Within hours of appearing on television to announce the end of conscription, President Jacques Chirac moved quickly to prevent a
admin
2014-03-02
71
问题
Within hours of appearing on television to announce the end of conscription, President Jacques Chirac moved quickly to prevent any dissent from within the military establishment. Addressing more than 500 military staff officers at the military academy in Pads yesterday, Mr Chirac said clearly that he "expected" their loyalty in the work of rebuilding France’s national defense.
He understood their "legitimate concerns, questions and emotions" at the reforms, but added: "You must understand that there is not and never has been any rigid model for French defense. Military service bas been compulsory for less than a century. Realism required that our armed forces should now be professional."
The president’s decision to abolish conscription over a period of six years removes a rite of passage for young Frenchmen that has existed since the Revolution, even though obligatory national service only became law in 1905. As recently as 1993, an opinion poll showed that more than 60% of French people said they feared the abolition of conscription could endanger national security. A poll conducted this month, however, showed that 70% of those asked favored ending of practice, and on the streets and in offices yesterday, the response to Mr. Chirac’s announcement was generally positive.
Among people who completed their 10-month period of national service in the last few years or were contemplating the prospect, there was almost universal approval, tempered by a sense that something hard to define—mixing with people from other backgrounds, a formative experience, a process that encouraged national or social cohesion—might be lost.
Patrick, who spent his year in the French city pf Valance assigning and collecting uniforms, and is now a computer manager, said he was in tears for his first week, and hated most of his time. He thought it was "useless" as a form of military training—"I only fired a Title twice"—but, in retrospect, useful for learning how to get on with people and instilling patriotism.
As many as 25% of those liable for military service in France somehow avoid it—the percentage is probably much greater in the more educated and higher social classes.
According to Geoffroy, a 26-year-old reporter, who spent his time in the navy with the information office in central Paris, the injustice is a good reason for abolishing it. People with money or connections, he said, can get well-paid assignments abroad. "It’s not fair: some so it, some don’t."
Several expressed support for the idea of a new socially-oriented voluntary service that would be open to both men and women. But the idea seemed less popular among women. At present, women have the option of voluntary service and a small number choose to take it.
We learn from the passage that French women ______.
选项
A、are greeting the reform with enthusiasm
B、are net eligible to serve in the army
C、do not face compulsory military service
D、hate to be exempted from military service
答案
C
解析
文中提到women have the option of voluntary service所以正确答案是C(没有面临强制兵役)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/33QO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Insuchachanging,complexsocietyformerlysimplesolutionstoinformationalneedsbecomecomplicated.Manyoflife’sproblems
"Allnatureismeanttomakeusthinkofparadise,"ThomasMertonobserved.BecausetheCreationputsonanonstopshow,beauty
Doweneedlawsthatpreventusfromrunningriskswithourlives?Ifso,thenperhapslawsareneededprohibitingthesaleofc
Doweneedlawsthatpreventusfromrunningriskswithourlives?Ifso,thenperhapslawsareneededprohibitingthesaleofc
WhenaScottishresearchteamstartledtheworldbyrevealingthreemonthsagothatithadclonedanadultsheep,PresidentClin
Peoplewholiveinsmalltownsoftenseemmorefriendlythanthoselivingin_____populatedareas.
HeexpectedtheHousetopassthebillbyacomfortable______.
Hebecame______withthegirlreporterwhoquestionedhimatthepressconference.
I’vetoldyou______thatyoucannotgooutandplayuntilyou’vefinishedyourhomework.
Influenzaiscausedbyavirus______oneperson______anotherindropletscoughedorsneezedintotheair.Itischaracterizedby
随机试题
英国古典经济学家亚当.斯密以制针为例说明以下哪一点的好处( )
A/止血药B/抗凝血药C/抗贫血药D/抗血栓药E/酸碱平衡调节药肝素属于
未经批准擅自开办医疗机构或者非法行医构成犯罪的应承担的是
总承包单位在收到总监理工程师对分包的批准通知后,应尽快与分包单位签订分包协议,并将协议副本报送()备案。
YANGON--MyanmarhasofficiallyacceptedanofferoftheUnitedStatestosendhumanitarianaidtothecountry’scyclonevictims,
案例:某老师讲完溶液的均一性、稳定性后,有位学生提出了这样一个问题:“氯化钠溶于水形成氯离子和钠离子,并在不停地做无规则运动,我们喝了一口该盐水后,由于分子(或离子)运动的不规则性,会不会造成我们喝的那一口盐水中钠离子数量少于(或多于)氯离子数量
《图画展览会》的曲作者是()。
当要求被试在序列记忆任务中不断重复无关的发音时,即时系列回忆的数字广度就减少了,这种现象是
关于IP数据报报头的描述中,错误的是()。
YouwillhearareportpresentedbyajournalistfromTokyo.Foreachquestion(23-30),markoneletter(A,BorC)forthecorrect
最新回复
(
0
)