首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Social circumstances in Early Modern England mostly served to repress women’s voices. Patriarchal culture and institutions c
(1) Social circumstances in Early Modern England mostly served to repress women’s voices. Patriarchal culture and institutions c
admin
2018-06-29
80
问题
(1) Social circumstances in Early Modern England mostly served to repress women’s voices. Patriarchal culture and institutions constructed them as chaste, silent, obedient, and subordinate. At the beginning of the 17th century, the ideology of patriarchy, political absolutism, and gender hierarchy were reaffirmed powerfully by King James in The Trew Law of Free Monarchie and the Basilikon Doron; by that ideology the absolute power of God the supreme patriarch was seen to be imaged in the absolute monarch of the state and in the husband and father of a family. Accordingly, a woman’s subjection, first to her father and then to her husband, imaged the subjection of English people to their monarch, and of all Christians to God. Also, the period saw an outpouring of repressive or overtly misogynist sermons, tracts, and plays, detailing women’s physical and mental defects, spiritual evils, rebelliousness, shrewishness, and natural inferiority to men.
(2) Yet some social and cultural conditions served to empower women. During the Elizabethan era (1558—1603) the culture was dominated by a powerful Queen, who provided an impressive female example though she left scant cultural space for other women. Elizabethan women writers began to produce original texts but were occupied chiefly with translation. In the 17th century, however, various circumstances enabled women to write original texts in some numbers. For one thing, some counterweight to patriarchy was provided by female communities—mothers and daughters, extended kinship networks, close female friends, the separate court of Queen Anne (King James’ consort) and her often oppositional masques and political activities. For another, most of these women had a reasonably good education (modern languages, history, literature, religion, music, occasionally Latin) and some apparently found in romances and histories more expansive terms for imagining women’s lives. Also, representation of vigorous and rebellious female characters in literature and especially on the stage no doubt helped to undermine any monolithic social construct of women’s nature and role.
(3) Most important, perhaps, was the radical potential inherent in the Protestant insistence on every Christian’s immediate relationship with God and primary responsibility to follow his or her individual conscience. There is plenty of support in St Paul’s epistles and elsewhere in the Bible for patriarchy and a wife’s subjection to her husband, but some texts (notably Galatians 3:28) inscribe a very different politics, promoting women’s spiritual equality; "There is neither Jew nor Greek, there is neither bond nor free, there is neither male nor female; for ye are all one in Jesus Christ. " Such texts encouraged some women to claim the support of God the supreme patriarch against the various earthly patriarchs who claimed to stand toward them in his stead.
(4) There is also the gap or slippage between ideology and common experience. English women throughout the 17th century exercised a good deal of accrual power: as managers of estates in their husbands’ absences at court or on military and diplomatic missions; as members of guilds; as wives and mothers who apex during the English Civil War and Interregnum (1640—1660), as the execution of the King and the attendant disruption of social hierarchies led many women to seize new roles—as preachers, as prophetesses, as deputies for exiled royalist husbands, as writers of religious and political tracts.
Elizabethan women writers began to write novel articles NOT because______.
选项
A、there was struggle against women’s subordination
B、they were better educated
C、they were materially independent
D、they were inspired by heroines in literary works
答案
C
解析
细节题。第二段解释了伊丽莎白女王统治时期女性作家开始独创文章的原因。第五句指出,一方面,女性团体开始抗衡家长制,故[A]是原因之一;倒数第二句指出,另一方面,这些女性多数拥有良好的教育,故[B]也是原因之一;最后一句指出,文学作品,特别是舞台上的一些充满活力、反叛的女性角色毫无疑问地削弱了原来固有的女性的社会形象,这说明当时的女性作家受到文学作品中女性角色的激励,故[D]也是原因之一。只有[C]没有提及,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3IEK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Whomcanyoutrustthesedays?ItisaquestionposedbyDavidHalpernofCambridgeUniversity,andtheresearchersattheDowni
PassageFourWhatdidpeopledoatMartinmasaccordingtothepassage?
Inthego-goyearsofthelate1990s,noeconomictheoristlookedbetterthanJosephSchumpeter,theAustrianchampionofcapita
Abouttwo-thirdsoftheworld’spopulationisexpectedtoliveincitiesbytheyear2020and,accordingtotheUnitedNations,
Changesinthetechnologyofcommunicationareoccurringsorapidlythatwehumanbeingsnowmovethroughacloudofmessagesa
FiveGoldenRulesforGivingAcademicPresentationsAcademicpresentationsaredifferentfromtheclassroompresentationsthats
FiveGoldenRulesforGivingAcademicPresentationsAcademicpresentationsaredifferentfromtheclassroompresentationsthats
IsEnglishAppropriateforaGlobalLanguage?SeveralintrinsicfeaturesofEnglishlanguagehavemadeitanappropriatechoice
IsEnglishAppropriateforaGlobalLanguage?SeveralintrinsicfeaturesofEnglishlanguagehavemadeitanappropriatechoice
随机试题
基础代谢率低下表现有
A.凉膈散B.小柴胡汤C.左金丸D.犀角地黄汤E.泻白散配伍特点是活血与凉血散瘀并用的方剂是()
属于工程项目建设总进度计划内容的是()。
企业在日常经营活动中发生的,会导致所有者权益减少的、与向所有者分配利润无关的经济利益的总流出,在会计上称为()。
甲公司是一家上市公司,该公司2018年年末资产总计为10000万元,其中负债合计为2000万元。该公司适用的所得税税率为25%。相关资料如下:资料一:预计甲公司净利润持续增长,股利也随之相应增长。相关资料如下表所示:资料二:甲公司认为2018年的资本
Arecentanti-monopolycampaignlaunchedbytheChinesegovernmenthasraiseconcernsaboutwhetherprotectionismwillriseinC
2,102,4,25,600,14,()
马克思指出:“哲学家们只是用不同的方式解释世界,而问题在于改变世界。”这说明()
一个具有单属性键和n(n>0)元组的关系,如果对这个关系的键属性做一个投影,那么投影关系的基数是(43)。
设窗体上有_个名为Listl的列表框,并编写下面的事件过程:PrivateSubListl_Click()DimchAsStringch=Listl.List(Listl.Listlndex)Listl,R
最新回复
(
0
)