首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The sight of eight long black legs moving over the floor makes some people scream and run—and women are four times more likely t
The sight of eight long black legs moving over the floor makes some people scream and run—and women are four times more likely t
admin
2021-02-21
50
问题
The sight of eight long black legs moving over the floor makes some people scream and run—and women are four times more likely to take fright than men. Now a study suggests that females are genetically prone to develop fears for potentially dangerous animals.
David Rakison, a developmental psychologist at Carnegie Mellon University in Pittsburgh, Pennsylvania, found that baby girls only 11 months old rapidly start to associate pictures of spiders with fear. Baby boys remain merrily indifferent to this connection.
In an initial training phase Rakison showed 10 baby girls and boys a picture of a spider together with a fearful face. In the following test phase he let them watch the image of a spider paired with a happy face, and the image of a flower paired with a fearful face.
Despite the spider’s happy companion, the girls looked significantly longer at it than at the flower. The researchers took this to mean that the girls expected spiders to be linked with fear. The boys looked for an equal time at both images.
With a different group of babies, Rakison first showed a spider with a happy face, and a flower with a fearful face. Now the girls too looked at both images for the same length of time—implying that they did not have an inborn fear of spiders.
The results suggest that girls are more inclined than boys to learn to fear dangerous animals. By contrast, says RaMson, modem phobias such as fear of flying or injections show no sex difference.
He attributes the difference to behavioural differences between men and women among our hunter-gatherer ancestors. A dislike for spiders may help women avoid dangerous animals, but in men evolution seems to have favoured more risk-taking behaviour for successful hunting.
It makes evolutionary sense to acquire spider fear at a certain age, rather than to be born with it, he adds. "There is little reason for an infant to fear an object unless it can respond to it, for example by crawling away," he says.
But if being scared of spiders is genetically inclined, is there any point in seeing a psychiatrist? "Even if a person is heavily inclined to develop spider phobia, exposure therapy would still be effective," says Jaime Derringer, a clinical psychologist from Washington University in St Louis. "But it may be more difficult to eliminate the association between spiders and a fearful response," she says.
Jaime Derringer suggests that exposure therapy can most likely help _____.
选项
A、prevent one from acquiring spider phobia
B、recognize spiders in a more positive way
C、lessen one’s fear for spiders
D、eliminate the spider phobia
答案
C
解析
推理判断题。根据题干中的人名Jaime Derringer及exposure therapy可定位至最后一段。根据最后一段开头两句的内容可以知道exposure therapy是心理医生用于治疗蜘蛛恐惧症的方法,而根据第二句中的effective,和最后一句的内容可以推断exposure therapy可以有效地减轻对蜘蛛的恐惧感,但却不能完全消除这种恐惧感,因此本题应选C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3LY4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Itisobviousthat______ofabout40%willbeattractiveifthedollarreallystabilizes.
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Thesecondparagraphismain
"Sustainability"hasbecomeapopularwordthesedays,buttoTedNing,theconceptwillalwayshavepersonalmeaning.Havingen
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
MillionsofAmericansandforeignersseeG.I.Joeasamindlesswartoy,thesymbolofAmericanmilitaryadventurism,butthat’
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Readthefollowingtextandchoosethebestanswerfromtherightcolumntocompleteeachoftheunfinishedstatementsinthele
随机试题
男,28岁,急性阑尾炎穿孔术后6天,腹部疼痛不适,呈持续性,伴恶心、呕吐、排便排气消失,腹部检查见全腹膨隆,可见肠型,未见蠕动波,肠鸣音消失,全腹均有压痛,轻度反跳痛。腹部平片见小肠及结肠均有充气及气液平面,据此拟诊断为
酸性食糜进入小肠引起大量胰液分泌的主要机制是
细胞膜的主要功能不包括
某工程在主体封顶后,发现主梁底部有较多裂缝,经检测,裂缝对结构受力没有影响。裂缝多为斜向,倾角50°~60°,分布在梁端附近,裂缝宽度在0.1~0.35mm,正确的处理方法包括()。
填写票据金额时,"人民币10056元"应写成"()".
银行结算账户包括()的含义。
下列关于项目建设条件的说法,错误的是()。
下列各项税费中,不应该计入“营业税金及附加”科目的有()。
据海关统计,20lO年1—10月份,广东省对东盟的进出口贸易总值为649.1亿美元,比去年同期(下同)增长31.3%,占同期广东省进出口贸易总值的8%。其中,对东盟出口253.5亿美元,增长20.8%;自东盟进口395.6亿美元,增长39%。
Inprevioustime,______(当鲜肉短缺时),pigeonswerekeptbymanyhouseholdsasasourceoffood.
最新回复
(
0
)