首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Which of the following statements best summarizes the main idea of passage?
Which of the following statements best summarizes the main idea of passage?
admin
2013-09-08
39
问题
Which of the following statements best summarizes the main idea of passage?
No nuclear or new nuclear? It is a big question for energy policy these days. In Britain, where managerial incompetence and negligence over safety have fuelled a crisis of confidence in two big nuclear operators, an anti-nuclear lobby is calling for all nuclear plants to be shut. In Japan, similar problems have led to a contemporary shutdown of most nuclear plants that could trigger a wave of blackouts this summer. But in China and South Africa, governments have given their blessing to new nuclear plants; and the Bush administration’s energy plan also supports the idea.
The case for nuclear today has two main components: energy security and climate change. The first argues against shutting nuclear plants, and for opening new ones, on the ground that getting rid of nuclear would make the rich world even more dependent on imported fossil fuels. The second argues that, unless nuclear plants are replaced with new ones when they go out of service, more fossil fuels, notably coal, will be burnt, making it impossible for governments to tackle global warming.
选项
A、They have caused a series of power failures recently.
B、They have betrayed trust of the general public.
C、They need improvement in management.
D、They demand promotion of security awareness.
答案
A
解析
事实细节的找寻和判断。根据题干要求,找寻到原文有关英国的部分,发现第一段第三句可满足解题需要“In Britain,where managerial incompetence and negligence over safetyhave fuelled a crisis of confidence in two big nuclear operators…”即“在英国,管理漏洞和对安全的忽视加剧了大众对两大核电站的信任危机……”,由此可见,只有选项A的说法与原文不符,因此该项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3N0O777K
本试题收录于:
CATTI二级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Atthebeginningofthetwentiethcentury,NorthAmericansocietyheld,asanideal,theNuclearFamily.Thispresumablyperfect
Anothercriticalfactorthatplaysapartinsusceptibilitytocoldsisage.AstudydonebytheUniversityofMichiganSchoolo
"Thelanguageofacomposer",Carduswrote,"hisharmonies,rhythms,melodies,colorsandtexture,cannotbeseparatedexceptby
Followingayearoffastdevelopment,bythefirstquarterofthisyear,Chinahashadabout1,100e-commercewebsites.
Forthelastfewdecades,theJapaneseconceptofagoodlifewasdefinedbynarrowparameters:childrenwouldstudyhard,atten
TheculturesofChinaandJapanhavesharedmanyfeatures,buteachhasusedthemaccordingtoitsnational______.
Itisreportedthattheworstpedestrianjaminthiscityoccursaroundthiscrossroads.
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhenyouhadlefti
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhenyouhadlefti
WhentheArtGallerywasbeingopenedforthepublic,thePrimeMinisterwasthefirstenteringthegalleryfollowingothervisi
随机试题
分离脑膜炎奈瑟菌的最佳培养基是
A.色谱峰高或峰面积B.死时间C.色谱峰保留时间D.色谱峰宽E.色谱基线
有关建设地点说法正确的是()。
根据反不正当竞争法的规定,下列行为中,属于不正当竞争行为的有()。
当患者对医生所实施的诊治手段有质疑时,医生必须详细地向患者说明、解释,在患者愿意时才能进行,这属于患者的()。
小说家应尽可能把人物对话写得流利自然,生动活泼,__________不能完全像实际说话。__________讲故事或作报告,__________又决不能像日常说话那样支离破碎,__________不写稿子,__________应像一篇文章。依次填入横线部分
《中华人民共和国宪法》
企业制定向业务部门(客户)收费的价格策略,不仅影响到IT服务成本的补偿,还影响到业务部门对服务的需求。实施这种策略的关键问题是________。
以下关于ATM技术的描述中,错误的是()。
Skipthatthirdhelpingofroastbeef,savetheplanetanddoyourheartafavoratthesametime.That’stheadviceofAlan
最新回复
(
0
)