首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Future growth of college students in America is likely to be quicker. B、There are less than 2,000 universities or colleges in
A、Future growth of college students in America is likely to be quicker. B、There are less than 2,000 universities or colleges in
admin
2015-06-07
69
问题
For a very long time America has led the world in higher education, quantitatively at least. In 1825 England still had only two universities: Oxford and Cambridge.However at the same time, the United States already had over fifty colleges for a smaller population. By now, in addition to hundreds of junior colleges, teachers’ colleges and special schools, there are over 2,000 universities, colleges or other such institutions in America. They may be big or small, public or private, famous or obscure. Rapid development of higher education, a common feature in contemporary societies, is continuing at such a rate that America looks like being far ahead of Europe for a very long time. At that time, the overwhelming demand for higher education among American people contribut ed a lot to its rapid development.The growing demand for highly qualified people in an ever more-complex modern society and the declining opportunities for the less-well-qualified, together with the growth in the total numbers of young people caused by the high birth-rate around 1950 to 1960, brought the total number of students to ten million by the 1970s. By 1972 almost half of all people aged 18 and 19 were in full-time education, though only one-sixth of the people then aged 25 to 29 had completed four years at "college". However, future growth is likely to be slower.
16. What is the difference in higher education between America and England in 1825?
17. Which is character of higher education in America according to the passage?
18. What’s the reason for the rise in student numbers in the 1970s?
选项
A、Future growth of college students in America is likely to be quicker.
B、There are less than 2,000 universities or colleges in America now.
C、America is far ahead of Europe for a very long time in higher education.
D、By the 1970s the total number of college students had reached 20 million.
答案
C
解析
细节题。短文主要就是讲美国的higher education,可以听到这样一个评价:“看起来美国一直远远领先于欧洲。”故C正确。A错在be quicker,短文说的是将来的增长很可能变慢。B中的less than与录音中的more than不符。D错在20 million,录音提到20世纪70年代高等院校学生的数目是10 million。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3UQ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Itwaswarmenoughtoswim.B、Itwastoohot.C、Itwasverycold.D、Itdidn’train.D女士问男士假日的天气如何,男士说还不错,气温尚不适合游泳,但至少没有下雨,D正确。
InancienttimestheChinesefarmedforaliving,andalwayslivedontheland【B1】______theirancestorsandnevermovedwithout
A、Becausehemetaheavytrafficonhisway.B、Becauseaterriblecaraccidenthappenedtohim.C、Becausehehadtakenadiffere
Itisafamiliarscenethesedays:employeestakingnewlylaid-offco-workersoutforaconsolationdrink.Butwhichsidedeserv
A、Healwayslikessomethingmorechallenging.B、Hewantstolivenearertohisfamily.C、Hewantstoputhisadministrationknow
NurseHomeVisits:ABoostforLow-IncomeParents[A]NursehomevisitorTammyBallardhashadsomememorableexperiencesinclos
Somestudentsarenotadequatelypreparedforcollege.Shouldweturnthemaway?Deceivethem?Ormodifyourproduct?Americans
A、Theyhavelittletimelefttorenewcontactwiththeirbrothersandsisters.B、Theytendtoforgetpastunhappymemoriesandf
A、Accompanyingthemantouniversity.B、Packingforuniversity.C、Choosingnecessarystuffforuniversity.D、Sendingthingstot
A、Itsreformindesign.B、Itstargetatyoungpeople.C、Itsimaginativedesignandinexpensive.D、Itspracticaldesignandaffor
随机试题
与“隐性课程”相对应的是()
白居易在登上庐山时写下:“人间四月芳菲尽,山寺桃花始盛开”。产生诗中景象的原因是()。
关于法的适用与法律论证,下列哪些说法是错误的?(2009年卷一56题,多选)
粗面和细面板材常用于室外( )。
企业发生的下列事项中,应作为重要差错更正的有()。
图文声像导游具体包括()。
一般资料:求助者,女性,37岁,已婚,本科学历,某银行职员。案例介绍:求助者曾任某银行部门经理,非常要强,工作积极努力。一个多月前参与银行高级岗位竞聘,不但没有成功,反而失去了原有的经理职位,成为一名普通员工。求助者认为领导偏心,认为以前自己坚持
教育目的
按照需求功能的不同,信息系统已经形成多种层次,计算机应用在管理方面始于()。
打开考生文件夹下的演示文稿yswg.pptx,按照下列要求完成对此文稿的修饰并保存。为整个演示文稿应用“平衡”主题。全部幻灯片切换方案为“揭开”,效果选项为“自项部”。放映方式为“观众自行浏览”。
最新回复
(
0
)