首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Life near the shore everywhere is affected by the tides, which come and go twice each day in a cycle of about twelve-and-a-half
Life near the shore everywhere is affected by the tides, which come and go twice each day in a cycle of about twelve-and-a-half
admin
2012-07-17
50
问题
Life near the shore everywhere is affected by the tides, which come and go twice each day in a cycle of about twelve-and-a-half hours—just different enough from the daily cycle of the sun so that there can be no regular relationship between the shore being alternately wet and dry and alternately light and dark. The extent of the tides varies greatly, from as little as one foot in inland seas like the Mediterranean, to fifty feet or so in the Bay of Fundy in Nova Scotia. In some parts of the world, one of the two daily tides rises higher and falls lower than the other; and tides at the time of new moon and full moon are generally greater than at other times. The extent of the intertidal zone thus varies from day to day as well as from place to place.
The kinds of organisms living in the region between the tidal limits depend very much on whether the shore is rocky, sandy, or muddy. Rocky shores have the most obviously rich faunas (某地区所有的动物),because of the firm anchorage for both animals and plants, and because of the small pools left by the retreating seas. Sandy shores, especially when exposed to surf (as they usually are), have the fewest kinds of animals.
The composition of the intertidal soil affects______.
选项
A、the level of pollution in that area
B、the nature of tides
C、the temperature of the water in that area
D、the number of animals and plants living in that area
答案
D
解析
文中第二段说:“在高潮线与低潮线之间地带生活的各种生物的生存在很大程度上依靠的是海岸是否由岩石、沙粒或泥土构成。岩岸很显然有最丰富的生物群,因为对于动物和植物来说,那里有坚固的泊地和退潮后留下的小水坑。而沙岸,特别是受海浪侵袭时(它们通常都是这样),却只有最少类别的生物存在。”由此可知,潮间带土壤的成分影响着该地区动物和植物的数量。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3mXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【C1】______anongoingstruggleagainst【C2】___
ThegreatAmericanscientistEdisonhadaremarkable______forinventingnewthings.
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommunitywasdeclaredadoptedTuesdaydespiteopposition
EveryoneknowsthatEnglishdepartmentsareintrouble,butitisdifficulttoappreciatejusthowmuchtroubleuntilyoureadt
EveryoneknowsthatEnglishdepartmentsareintrouble,butitisdifficulttoappreciatejusthowmuchtroubleuntilyoureadt
LatelyIgotachancetoreadPeoplemagazine’smostrecentcompilationof"The50MostBeautifulPeopleintheWorld."Itwas
Wewereborntolovingparentswho______theimportanceoffamilybonds,education,hardwork,andcommitmenttoothers.
InanarticlesomeChinesescholarsaredescribedasbeing"tantalizedbythemysteriousdragonbonehieroglyphics."Tantalized
Whatwillmanbelikeinthefuture—in5,000oreven50,000yearsfromnow?Wecanonlymakeaguess,ofcourse,butwecan
Thedevelopmentofwritingwasoneofthegreathumaninventions.Itisdifficult【C1】______manypeopletoimaginelanguagewitho
随机试题
行驶中蓄电池突然损坏如何处理?
A.冰片B.芒硝C.阿魏D.滑石E.血竭易升华的饮片是
能够饱含并透过相当数量重力水的岩层或土层称为()。
依据《中华人民共和国水污染防治法》,()可以根据本行政区域水环境质量状况和水污染防治工作的需要,确定本行政区域实施总量削减和控制的重点水污染物。
销毁公文的主要方式有焚毁、重新制成纸浆、掩埋、清洗消磁。()
三年前,某咨询公司在一份报告中预测,到2030年,全自动驾驶出租车将占据全球三分之一以上的汽车出行市场。这在当时看来似乎有些______。而现在,正如这份报告所说,尽管向自动出行的转型无法______,但整个汽车行业在包括法律法规、基础设施、投资与消费
某社会学家认为:每个企业都力图降低生产成本,以便增加企业的利润,但不是所有降低生产成本的努力都对企业有利,如有的企业减少对职工社会保险的购买,暂时可以降低生产成本,但从长远看是得不偿失,这会对职工的利益造成损害,减少职工的归属感,影响企业的生产效率。以下哪
下列给定程序中,函数fun的功能是:先从键盘上输入一个3行、3列的矩阵的各个元素的值,然后输m出主对角线元素之和。请改正程序中的错误,使它能得出正确的结果。注意:部分源程序在文件MODI1.C中,不要改动main函数,不得增行或删行,也
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledTheImportanceofInformationSecurity.Youshouldwri
A、ItisstillOK.B、Youmaybelaughedat.C、Youmaymakebaddecisions.D、Youcouldneverdomaths.B新闻最后提到,如果你对莎士比亚和奥斯丁不够了解的话,
最新回复
(
0
)