首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Humans are forever forgetting that they can’t control nature. Exactly 20 years ago, a Time magazine cover story announced that "
Humans are forever forgetting that they can’t control nature. Exactly 20 years ago, a Time magazine cover story announced that "
admin
2010-07-06
100
问题
Humans are forever forgetting that they can’t control nature. Exactly 20 years ago, a Time magazine cover story announced that "scientists are on the verge of being able to predict the tome, place and even the size of earthquakes." The people of quake-ravaged Kobe learned last week how wrong that assertion was.
None of the methods conceived two decades ago has yet to discover a uniform warning signal that preceded all quakes, let alone any sign that would tell whether the coning temblor is mild or a killer. Earthquake formation can be triggered by many factors, says Hiroo Kanamori, a seismologist at the California Institute of Technology, so, finding one all-purpose warning sign is impossible. One reason: Quakes start deep in the earth, so scientists can’t study them directly. If a quake precursor were found, it would still be impossible to warn humans in advance of all dangerous quakes, places like Japan and California are riddled with hundreds, if not thousands, of minor faults.
Prediction would be less important if scientists could easily build structures to withstand tremors. While seismic engineering has improved dramatically in the past 10 to 15 years, every new quake reveals unexpected weaknesses in "quake-resistant" structures, says Terry Tullis, a geophysicist at Brown University. In Kobe, for example, a highway that opened only last year was damaged. In the Northridge earthquake, in the other hand, well-built structures generally did not collapse...
A recent report in science adds yet more anxiety about life on tile faulty lines. Researchers ran computer simulations to see how quake-resistant buildings would fare in a moderate-size temblor, taking into account that much of a quake’s energy travels in a large "pulse" of focused shaking. The results: Both steel-frame buildings and buildings that sit on insulating rubber pads suffered severe damage.
More research will help experts design stronger structures and possibly find quake precursors. But it is still a certainty that the next earthquakes will prove once again that every fault cannot be monitored and every highway cannot be completely quake-proofed.
What does the author mean to say when he talks about the damage caused by earthquakes to the buildings?
选项
A、It is hard to build structures strong enough to withstand serious temblors.
B、Not all structures can be made to withstand the tremor of the earthquakes.
C、The degree of damage caused by earthquakes to different buildings can hardly be predicated accurately.
D、No structures would be strong enough to endure violent earthquakes.
答案
C
解析
本题为推理题。在文章第三段作者提到,“While seismic engineering has improved dramatically in the past 10 to 15 years,every new quake reveals unexpected weakness in‘quake-resistant’structures”;在文章结尾,作者提到“every fault cannot be monitored and every highway cannot be completed quake-proofed.”可见,建筑物的防震能力是无法准确估计的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/3nDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
AnswerQuestions71to80byreferringtothecommentson4differentcarmodelsinthefollowingmagazinearticle.Answereach
AnswerQuestions71to80byreferringtothecommentson4differentcarmodelsinthefollowingmagazinearticle.Answereach
ThefollowingisaninterviewwithEmmaRichards,oneofBritain’smostsuccessfulsailorsandtheyoungestpersontocompletet
Genetherapyandgenebaseddrugsaretwowayswecouldbenefitfromourgrowingmasteryofgeneticscience.Buttherewillbeo
Forachild,happinesshasamagicalnature.Iremembermakinghide-outsinnewly-cuthay,playingcopsandrobbersinthewoods
Whoisthespeaker?
Thethreatofdiseasessuchasinfluenzaortuberculosisre-emerginginvirulentformhasbeenacommonthemeinrecentyears.T
Withtheglobalizationoftheeconomy,Chinesejobmarketwasnolongerdominatedbythenative.Inasense,thecompetitionbec
Manyphrasesusedtodescribemonetarypolicy,suchas"steeringtheeconomytoasoftlanding"or"atouchonthebrakes",make
Thepaintingwasprobablystolen______.Itisimpliedinthepassagethat______.
随机试题
寻找潜在客户的“地毯式寻找顾客销售法”是指()
患者男,34岁,2小时前突然呕出咖啡色胃内容物约2000ml,伴柏油样大便2次,血压88/44mmHg,心率124次/min下述关于消化性溃疡并发出血的叙述,恰当的为()
膈神经来源于
心脾两虚的老年人宜选用的补益药为()。
根据我国《对外贸易法》的规定,国家对于()实行配额管理或者许可证管理。
地籍调查是国家依照有关法定程序,以()为核心,采用科学方法,查清每一宗土地的位置、权属界线、数量、用途等基本状况,满足土地登记需要。
质量目标计划值和实际值的比较是定性比较和定量比较的结合,如()。
儿童选择同性别伙伴的倾向日益明显的时期约在()。
下列中的立体图形①是由立体图形②、③和④组合而成,下列哪一项能够填入问号处?
计算机中地址的概念是内存储器各存储单元的编号,现有一个32KB的存储器,用十六进制对它的地址进行编码,则编号可从0000H到______H。( )
最新回复
(
0
)