首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on Reading Passage 1 below. Man or Machine? MIT’s humanoid r
You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on Reading Passage 1 below. Man or Machine? MIT’s humanoid r
admin
2015-05-04
14
问题
You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on Reading Passage 1 below.
Man or Machine?
MIT’s humanoid robots showcase both human creativity and contemporary pessimism.
Humanoid robots were once the stuff of political and science fiction. Today, scientists working in Japan and the USA have been turning fiction into a physical reality.
A During July 2003, the Museum of Science in Cambridge, Massachusetts exhibited what Honda calls ’the world’s most advanced humanoid robot’, ASIMO(the Advanced Step in Innovative Mobility). Honda’s brainchild is on tour in North America and delighting audiences wherever it goes. After 17 years in the making, ASIMO stands at four feet tall, weighs around 115 pounds and looks like a child in an astronaut’s suit. Though it is difficult to see ASIMO’s face at a distance, on closer inspection it has a smile and two large ’eyes’ that conceal cameras. The robot cannot work autonomously — its actions are ’remote controlled’ by scientists through the computer in its backpack. Yet watching ASMIO perform at a show in Massachusetts it seemed uncannily human. The audience cheered as ASIMO walked forwards and backwards, side to side and up and downstairs. It can even dance to the Hawaiian Hula.
B While the Japanese have made huge strides in solving some of the engineering problems of human kinetics and bipedal movements, for the past 10 years scientists at MIT’s former Artificial Intelligence(Al)lab(recently renamed the Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, CSAIL)have been making robots that can behave like humans and interact with humans. One of MIT’s robots, Kismet, is an anthropomorphic head and has two eyes(complete with eyelids), ears, a mouth, and eyebrows. It has several facial expressions, including happy, sad, frightened and disgusted. Human interlocutors are able to read some of the robot’s facial expressions, and often change their behaviour towards the machine as a result - for example, playing with it when it appears ’sad’. Kismet is now in MIT’s museum, but the ideas developed here continue to be explored in new robots.
C Cog(short for Cognition)is another pioneering project from MIT’s former Al lab. Cog has a head, eyes, two arms, hands and a torso — and its proportions were originally measured from the body of a researcher in the lab. The work on Cog has been used to test theories of embodiment and developmental robotics, particularly getting a robot to develop intelligence by responding to its environment via sensors, and to learn through these types of interactions. This approach to Al was thought up and developed by a team of students and researchers led by the head of MIT’s former Al lab, Rodney Brooks(now head of CSAIL), and represented a completely new development.
D This work at MIT is getting furthest down the road to creating human-like and interactive robots. Some scientists argue that ASIMO is a great engineering feat but not an intelligent machine — because it is unable to interact autonomously with unpredictabilities in its environment in meaningful ways, and learn from experience. Robots like Cog and Kismet and new robots at MIT’s CSAIL and media lab, however, are beginning to do this.
E These are exciting developments. Creating a machine that can walk, make gestures and learn from its environment is an amazing achievement. And watch this space: these achievements are likely rapidly to be improved upon. Humanoid robots could have a plethora of uses in society, helping to free people from everyday tasks. In Japan, for example, there is an aim to create robots that can do the tasks similar to an average human, and also act in more sophisticated situations as firefighters, astronauts or medical assistants to the elderly in the workplace and in homes — partly in order to counterbalance the effects of an ageing population.
F So in addition to these potentially creative plans there lies a certain dehumanisation. The idea that companions can be replaced with machines, for example, suggests a mechanical and degraded notion of human relationships. On one hand, these developments express human creativity — our ability to invent, experiment, and to extend our control over the world. On the other hand, the aim to create a robot like a human being is spurred on by dehumanised ideas — by the sense that human companionship can be substituted by machines; that humans lose their humanity when they interact with technology; or that we are little more than surface and ritual behaviours, that can be simulated with metal and electrical circuits.
G The tension between the dehumanised and creative aspects of robots has long been explored in culture. In Karel Capek’s Rossum’s Universal Robots, a 1921 play in which the term ’robot’ was first coined, although Capek’s robots had human-like appearance and behaviour, the dramatist never thought these robots were human. For Capek, being human was about much more than appearing to be human. In part, it was about challenging a dehumanising system, and struggling to become recognised and given the dignity of more than a machine. A similar spirit would guide us well through twenty-first century experiments in robotics.
Questions 1-7
Reading Passage 1 has seven paragraphs, A-G. Which paragraph contains the following information? Write the correct letter, A-G, in boxes 1-7 on your answer sheet.
NB You may use any letter more than once.
A robot that was modelled on an adult
选项
答案
C
解析
利用反向思维词“an adult”可以推断原文对应信息应该提及一个具体的人物,甚至还可能出现姓名。原文对应信息位于C段落第二句话“Cog has a head,eyes,twoarms,hands and a torso—and its proportions were originally measured from the body of aresearcher in the lab”,这里提及“Cog”机器人是按照“a researcher”的身体比例制作的,对应题目信息“modelled on an adult”,所以正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/40NO777K
本试题收录于:
雅思阅读题库雅思(IELTS)分类
0
雅思阅读
雅思(IELTS)
相关试题推荐
Althoughhumanshavemuchbiggerbrainsrelativetobodyweightthandootherprimates,thetotalrestingenergyrequire
African-Americanfilmmakersshouldbeinanenviableposition,forsincetheearly1990stherehasbeenasteadywaveof
African-Americanfilmmakersshouldbeinanenviableposition,forsincetheearly1990stherehasbeenasteadywaveof
Fewmenwouldnotbe______,ifthingsweresoarrangedthattheyderivedno______fromforethoughtandexertion.
Wedidnotdiscoverthathisapprehensionconcerningourhypothesiswas______untilwellafterward,followingaseriesofrigorou
Akeyfeatureofquantuminformationscienceistheunderstandingthatgroupsoftwoormorequantumobjectscanhavesta
Relativismamountstothedenialofanobjectiveworldaboutwhichtrueandfalsestatementscanbemade;thereisnoabs
Directions:Eachofthefollowingreadingcomprehensionquestionsisbasedonthecontentofthefollowingpassage.Readthepas
Howisanewbornstarformed?Fortheanswertothisquestion,wemustlooktothefamiliarphysicalconceptofgravitat
Governmentofficialsauthorized______becausetheywanttohaveacompleteenumerationofthecountry’spopulation.
随机试题
设a0,a1,…,an为满足式子的实数.试证:方程a0+a1x+a2x2+…+ann=0在(0,1)内至少有一个实根.
男,24岁,近2年来,面部、胸背发生红丘疹、脓疱和结节,有黑头粉刺。处理应给予
关于路上线路类的3级生态影响评价成果包括()。
某企业集团的下列业务单位中,适合选择成本领先战略的有()。(2010年)
2011年中国通过的世界非物质文化遗产是()。
下列选项中,不属于美术教材质量的优劣对学生学习美术产生的影响的是()
公共文化基础设施建设得到__________,文化产业快速__________,文化体制改革不断__________。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
=_______。
()话机锁()语言选择()查找网络()节电方式
Nooneworddemonstratedtheshiftincorporations’attentioninthemid-1990sfromprocessestopeoplemorevividlythanthesi
最新回复
(
0
)