首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A hundred years ago it was assumed and scientifically "proved" by economists that the laws of society make it necessary to have
A hundred years ago it was assumed and scientifically "proved" by economists that the laws of society make it necessary to have
admin
2015-01-09
69
问题
A hundred years ago it was assumed and scientifically "proved" by economists that the laws of society make it necessary to have a vast army of poor and jobless people in order to keep the economy going. Today,hardly anybody would dare to voice the principle. It is generally accepted that nobody should be excluded from the wealth of the nation,either by the law of nature or by those of society. The opinions are outdated,which were current a hundred years ago,that the poor owed their conditions to their ignorance,lack of responsibility. In all western industrialized countries,a system of insurance has been introduced which guarantees everyone a minimum of subsistence in case of unemployment,sickness and old age. I would go one step further and argue that,even if these conditions are not present,in other words, one can claim this substance minimum without having to have any "reason". I would suggest,however, that it should be limited to a definite period of time,let’s say two years,so as to avoid the encouragement of an abnormal attitude which refuses any kind of social obligation.
This may sound like a fantastic proposal,but so, I think,our insurance system would have sounded to people a hundred years ago. The main objection to such a scheme would be that if each person were entitled to receive minimum support,people would not work. This assumption rests on the fallacy of the inherent laziness, in human nature,actually,aside from abnormally lazy people,there would be very few who would not want to earn more than the minimum,and who would prefer to do nothing rather than work. However,the suspicions against a system of guaranteed subsistence minimum are not groundless from the standpoint of those who want to use ownership capital for the purpose of forcing others to accept the work conditions they offer. If nobody were forced to accept work in order not to starve,work would be sufficiently interesting and attractive in order to induce one to accept it. Freedom of contract is possible only if both parties are free to accept and reject if; in the present capitalist system this is not the case.
But such a system would not only be the beginning of real freedom of contract between employers and employees,its principal advantage would be the improvement of freedom in interpersonal relationships in every sphere of daily life.
The author argues that the social insurance system should_____.
选项
A、provide benefits for the old, sick and unemployed
B、encourage people to take on more social obligations
C、guarantee everybody the right to be employed
D、provide everyone the right to a minimum subsistence for a certain period
答案
D
解析
题目问:作者认为,社会保险制度应该怎样?文章提到“I would go one step further and argue that,even if these conditions are not present,in other words,one can claim this substance minimum withouthaving to have any“reason”.I would suggest,however,that it should be limited to a definite period oftime.”通过这段话可知,作者认为,社会保险制度应该为每个人在一段时间内提供最低的生活保障。所以,答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/41LO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thejudgeremainedsoberdespitethelawyer’sludicrousattempttoprovethedefendant’sinnocence.
Shouldwecareifover150knownspeciesofanimalshave【1】fromtheearthinthelastfiftyyears?Shouldwebeconcernedthatt
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
Therearethreeseparatesourcesofhazard【1】totheuseofnuclearreactiontosupplyuswithenergy.Firstly,theradioactivem
Predictionsoflargepopulationsofrobotsinindustryhaveyettocometrue.Foradecadeormore,manufacturersofbigrobots
Ithinkyoucantakea(n)______languagecoursetoimproveyourEnglish.
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
AlltherecentnewsonAIDSisbad.ThedeathofRockHudson【1】publicconcernaboutthe【2】almosttothepointofpanic.Nowgene
Englishremainsadominantanduniversallanguage,whichpresently【51】asaconnection-linkbetweengreatvarietiesofdif
Parentswhobelievethatplayingvideogamesislessharmfultotheirkids’attentionspansthanwatchingTVmaywanttoreconsi
随机试题
_______是一种常见病、多发病,并且公认为是脑血管病和冠心病的危险因素。
超声造影在心血管的用途,下列哪一项是错误的
杨女士,29岁。已育一子,现停经49天,医生诊断为“宫内早孕”,准备进行“人工流产加放置宫内节育器”术。人流加放置金属节育器后,护士告知受术者无异常情况下,一般带铜节育器口可放置的时间是
[背景资料]某建筑装饰装修工程,业主与承包商签订的施工合同协议条款约定如下:工程概况:该工程现浇混凝土框架结构,建筑面积98000m2,15层,平面呈“L”形,在平面变形处设有一道变形缝,结构工程于2013年7月28日已验收合格。施工范围:首层到15
文具店的圆珠笔每支4元,签字笔每支6元,钢笔每支7元。甲、乙、丙三人带的钱数相等且都不超过100元,三人分别购买一种笔,已知甲买完圆珠笔后还剩15元,乙买完签字笔后还剩21元,丙买完钢笔后还剩17元。如果三人的钱相加,最多能买多少支笔?
根据《中华人民共和国合同法》的规定,在买卖合同中,除法律另有规定或当事人另有约定外,标的物的所有权转移时间为()。
求下列函数项级数的收敛域:
在VBA编程中检测字符串长度的函数名是【】。
Access提供厂两种字段数据类型保存文本和数字组合的数据,这两种类型是:文本和【】。
WhatdoIwant?It’sreallyavery【C1】______question:yetmanyofusarenotsure.【C2】______itdoesn’thavetobeallthatdif
最新回复
(
0
)