首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The first technological revolution in modern biology started when James Watson and Francis Crick described the structure of DNA
The first technological revolution in modern biology started when James Watson and Francis Crick described the structure of DNA
admin
2011-02-25
77
问题
The first technological revolution in modern biology started when James Watson and Francis Crick described the structure of DNA half a century ago. That established the fields of molecular and cell biology, the basis of the biotechnology industry. The sequencing of the human genome nearly a decade ago set off a second revolution which has started to illuminate the origins of diseases.
Now the industry is convinced that a third revolution is under way: the convergence of biology and engineering. A recent report from the Massachusetts Institute of Technology says that physical sciences have already been transformed by their adoption of information technology, advanced materials, imaging, nanotechnolugy and sophisticated modelling and simulation. Phillip Sharp, a Nobel prize-winner at that university, believes that those tools are about to be brought to bear on biology too.
But the chances are that this will take time, and turn out to be more of a reformation than a revolution. The conventional health-care systems of the rich world may resist new technologies even as poor countries leapfrog ahead. There is already a backlash against genomics, which has been oversold to consumers as a deterministic science. And given soaring health-care costs, insurers and health systems may not want to adopt new technologies unless inventors can show conclusively that they will produce better outcomes and offer value for money.
If these obstacles can be overcome, then the biggest winner will be the patient. In the past medicine has taken a paternalistic stance, with the all-knowing physician dispensing wisdom from on high, but that is becoming increasingly untenable. Digitisation promises to connect doctors not only to everything they need to know about their patients but also to other doctors who have treated similar disorders. That essential reform will enable many other big technological changes to be introduced.
Just as important, it can make that information available to the patients too, empowering them to play a bigger part in managing their own health affairs. This is controversial, and with good reason. Many doctors, and some patients, reckon they lack the knowledge to make informed decisions. But patients actually know a great deal about many diseases, especially chronic ones like diabetes and heart problems with which they often live for many years. The best way to deal with those is for individuals to take more responsibility for their own health and prevent problems before they require costly hospital visits. That means putting electronic health records directly into patients’ hands.
What will a physician probably do in the future if he encounters a difficult and rare disease?
选项
A、He will refer to other treatments on similar disorders via the internet.
B、He will brainstorm on it and try to cure the patient.
C、He will resort to the deterministic science of genomics.
D、He will freeze the case and wait for new cures to deal with it.
答案
A
解析
推理判断题。文章第四段倒数第二句是一个 not only...but also...句型。本句提到,数字信息将使医生不但能得到病人的一切信息,还能了解其他医生治疗类似疾病的知识。由此可推断,当他们在将来遇到疑难杂症时,很可能在网上寻找其他医生治疗过的类似的病例,以获得帮助。所以[A]正确。 [B]项和[D]项的信息,属于臆断,不能从文中所给的信息找出推断依据。[C]项说,他们将求助于基因确定性科学,而文章第三段第三句已经提到,因为向消费者出售确定性科学而受到了质疑,所以[C]也错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/44Z4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Maintainingclassroomdisciplineisagrowingproblemformanyschools.(46)Somechildrenseemincapableoffollowingtherules,
Fromthetext,weknowthattheGreatLakesWhichofthefollowingcausesconcernsofthepublicandthescientists?
(46)Technologyhasmadeiteasytocrossnationalfrontiersphysically,buttherehasbeennoinventionofnewmentalhabitsto
Whichofthefollowingisthemostsuitabletitleforthetext?Whatdoesthewordeducationinthefirstparagraphmostprobab
Accordingtothetext,scholarsandstudentsaregreattravelersbecauseWhat,inthewriter’sopinion,happenstoascholarwh
TheAmericaneconomy,whetheringovernmentorprivateindustry,hasfoundretirementaconvenientpracticeformanagingthelab
WhatkindofsocialformimmediatelyfollowedtheRomanRepublicAge?Whatdoestheword"patrician"meaninthesecondsentenc
OncefreeofEtruscandomination,theRomansdevelopedaRepublicanformofgovernmentwhichlasteduntilthefirstcenturyBC,
Recentlegalresearchindicatedthatincorrectidentificationisamajorfactorinmanymiscarriagesofjustice.Italsosuggest
Youmustinsistthatstudentsgiveatruthfulanswer______withtherealityoftheirworld.
随机试题
电动汽车爬坡车速试验规定将车辆加载到()状态。
______evidencethatlanguageacquiringabilitymustbestimulated.
张某于2000年1月1日以50万元购得一套住宅,购房款中60%来自银行提供的年利率为6%、期限为15年、按月等额偿还的个人住房抵押贷款。现张某拟于2005年1月1日将此套住宅连同与之相关的抵押债务转让给李某。根据李某的要求,银行为其重新安排了还款方案:贷款
质押可以是()。
在投资合同已约定有折算汇率的情况下,以人民币作为记账本位币的外商投资企业在收到外币资本投资时应采用的折算方法是( )。
恐怖症有以下哪些类型?()
志存高远、勤勤恳恳、兢兢业业、甘为人梯、乐于奉献,这体现了新时期教师职业道德规范内容中的()。
某兴趣小组测量一种易溶于水且形状不规则的固体颗粒物质的密度,测量的部分方法和结果如下图所示。该物质的密度是_______kg/m3。
由于内存大小有限,为使得一个或多个作业能在系统中运行,常需要外存来换取内存。其中以作业为单位对内外存进行交换的技术称为(44)技术,在作业内部对内外存进行交换的技术称为(45)技术。用外存换内存是以牺牲程序运行时间为代价的。为提高CPU有效利用率,避免内外
Itdoesn’tmatter______pailsofmilkyouspill.Justdon’tlosethecow.
最新回复
(
0
)