首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
While the cities of China have undergone modernization evident in the rising towers and bright lights that have awakened the sle
While the cities of China have undergone modernization evident in the rising towers and bright lights that have awakened the sle
admin
2015-05-14
46
问题
While the cities of China have undergone modernization evident in the rising towers and bright lights that have awakened the sleeping country, the countryside remains largely the same.
Rectangular(长方形的)rows of rice fields litter the landscape separated by long lanes of water designed to provide the constant supply of water that is vital to producing the crop. The experience is not unlike driving through the American Midwest, only rice not corn dominates the landscape.
Four years ago, when I last took this trip, the roads were dusted and telephone wires did not run parallel to the highway. Bare roads had been replaced by sleek, newly paved highways running from Shanghai to Nanking, to my smaller, home city, Wuhu. Unlike the changes I had heard of and expected in Shanghai, Wuhu was much more of a surprise. The small city where I was born had grown up as I have. There are large high-rise buildings, each ringed with smaller buildings around it, many of these apartment complexes. Little seemed familiar and I wonder what my grandparent’ s flat built of brick and mortar(灰泥)had become.
Perhaps 1 shouldn’t have been surprised to find out that their home had been demolished(拆除)and rebuilt as a six-story apartment complex as well. Walking up to the second floor I saw my grandfather’s face peering out of the screen door. He began to smile as he saw me, and so did I. Their home is now no different from a western apartment. Equipped with the modern amenities(便利设施)of a gas stove, a toilet, a shower—this was indeed different from four years ago.
The author’ s grandparents ______.
选项
A、live in their house of brick and mortar
B、live in an apartment similar to westerners’
C、led a totally westernized life
D、was poor as they always were
答案
B
解析
事实细节题。根据最后一段“Their home is now no different from a westernapartment.”,判断出作者的祖父母住在与西方人住宅类似的房子里面,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/47UC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
FewAmericansremaininonepositionoroneplaceforalifetime.Theymovefromtowntocitytosuburb,fromhighschooltocol
FewAmericansremaininonepositionoroneplaceforalifetime.Theymovefromtowntocitytosuburb,fromhighschooltocol
Theharderwetry,______itisforustoovercomethedifficultiesandsucceed.
ThedoctoraskedBobtoquit______becauseofhishealth.
Doctorshaveknownforalongtimethatextremelyloudnoisescancausehearingdamageorloss.Thisnoisecanbethesoundofa
Doctorshaveknownforalongtimethatextremelyloudnoisescancausehearingdamageorloss.Thisnoisecanbethesoundofa
Tyronwasextremelyangry,butcool-headedenoughto______stormingintotheboss’soffice.
Thebrightis_____totrafficuntilalaterdate.
Asurveyhascomeupwithsomeinteresting【B1】______aboutthecostoflivinginourmajorcities.Tokyoisstillthe【B2】____
TheEnglishhavethereputationofbeingverydifferentfromallothernationalities.Itisclaimedthatlivingonanislandsep
随机试题
Portugueseisquite______Spanish.
男性,65岁。半年前体检X线无明显异常。刺激性咳嗽伴血痰1个月,近10天来呼吸困难。查体:气管左移,左胸廓下陷,叩实音,管状呼吸音,心界左移。胸片示左胸均匀一致的致密影,胃泡影上移。确诊后首选的治疗方案是
男性,30岁,40分钟前骑摩托车撞伤,急送来院。神志朦胧,烦躁不安,四肢乱动,呼吸困难,咯血,口鼻均有泥沙夹血外溢。左侧胸腹部、左大腿严重擦伤、肿胀,左大腿大面积瘀斑。来院时,可首先排除的损伤是
A.滋肾润肺,补脾益气B.补肾清肝,明目,利尿C.滋阴补血,生津润燥D.滋阴潜阳,益肾健骨,固经止血,养血补心E.滋阴潜阳,软坚散结鳖甲的功效是
对于停、缓建工程的工程档案由( )保管。
全面风险管理要素包括()。
2003年5月30日对某一生日是1994年2月8日的儿童施测WISC-CR,其实际年龄是()。
下列关于意识形态的说法,哪项是不正确的?()
使用VisualFoxPro的菜单设计器时,选中菜单项之后,如果要设计它的子菜单,应在结果下拉框中选择( )。
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Uniformsaredemandingtothehumanspiritandtotallyunneces
最新回复
(
0
)