首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A paper published by two researchers at the University of London claims to prove that music affects our responses to visual imag
A paper published by two researchers at the University of London claims to prove that music affects our responses to visual imag
admin
2011-01-01
67
问题
A paper published by two researchers at the University of London claims to prove that music affects our responses to visual images. In "Crossmodal Transfer of Emotion by Music," Joydeep Bhattacharya and Nidhya Logeswaran report that people who look at a picture of a human face can be influenced in how they evaluate the emotion shown by that face if they listen to a 15-second snippet(片断) of music before viewing it. If the music is "happy," then the subject is more likely to judge the facial expression shown in the picture as happy—even if the expression is neutral—and vice versa.
Forgive me for rolling my eyes, but I’ve been down this road a few million times, and I still don’t know where it leads. Only the tone-deaf doubt the power of music, though some feel it more strongly than others. Kingsley Amis actually went so far as to claim that "only a world without love strikes me as instantly and decisively more terrible than one without music." Catch me on the right day and I might well go along with Amis—but why? What is it about music that is capable of swaying human emotions?
It won’t surprise me if neuroscientists eventually succeed in unlocking the mystery of music. I don’t fear that prospect, but I do have a suspicion that part of the charm of music lies in the fact that we don’t know what it means, any more than we can explain the equally mysterious charm of a plotless ballet by George Balanchine or an abstract painting by Piet Mondrian. "We dare to go into the world where there are no names for anything," Balanchine once said to Jerome Robbins.
Most of us, on the other hand, live in a prosy(单调的), commonsense world where everything has a name and most things have an explanation. That’s why it is so refreshing to enter into the presence of great art, and why the greatest works of art always contain an element of ambiguity(含糊). A masterpiece doesn’t push you around. It lets you make up your own mind about what it means—and change it as often as you like.
What is the charm of music according to the author?
选项
A、It can raise people’s suspicion.
B、People are not quiet sure of its meaning.
C、It can unlock the mysterious fact neuroscientists do not know.
D、It can be of help to explain the equally mysterious plotless ballet or an abstract painting.
答案
B
解析
根据题干关键词charm of music定位到原文第三段第二句:...but I do have a suspicion that part of the charm of music lies in the fact that we don’t know what it means…可知音乐的魅力就在于我们不知道它的意义,故B)项符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4Ay7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Tocooksomethingforhim.B、Towaitforhim.C、Togivehimadvice.D、Tohaveamealanddrinkbyhimself.D本题考查考生对细节的理解。根据关键词
MysonhasbeentotheEurope.Bythetimeheistwenty,____________(他到那时几乎已走遍各处).
A、It’stooexpensive.B、Itisunnecessary.C、Itshouldbebuilt.D、Acollegewouldbebetter.C题目问这位男士对学校有什么感受。女士说议会已经最终投票通过建一所新
Inhisyouth,KnuteAxelbrodwantedtolearnmanylanguages,toknoweverythingabouthumanhistory,to【C1】______wisebyreadin
A、Theydidn’tgetwet.B、They’relatefortheconcert.C、Theyprefertodresscasually.D、They’rereallylookingforwardtothe
Buildingafterbuildingunderwater.【B1】______inshelters.Thousandsofothersunsurewheretogo.【B2】______forhelp.Anarchy.B
A、Attractive.B、DullC、Unattractive.D、Logical.A题目向问艺术类毕业生被描绘成什么样子。关键是听到“艺术类学生被认为有较好的幽默感,对体育和流行音乐有兴趣,被认为有吸引力”,可判断选项A(有吸引力)为正确选项
TheSupremeCourt’srecentdecisionallowingregionalinterstatebankshasdoneawaywithonerestrictioninAmerica’sbankingo
Traditionally,theBritishRoyalFamilydoesnotget【B1】______inpolitics.Itsroleisseenas【B2】______anditsmembersareexpe
Moviemakersfearedforawhilethattheymightbeputoutofbusinessbytelevision.Recently,【C1】______,moreandmorepeople
随机试题
下列关于非公开募集基金的说法,正确的是:()
某宗土地的面积为1000m2,其上建筑物的建筑面积为5000m2,建筑物的基底面积为700m2,建筑物层数为8层。则该宗土地的容积率为()。
在会计处理中,企业可以将不同类型的交易或事项合并编制多借多贷的会计分录。()
进口口岸栏应填______。起运国(地区)栏应填______。
摄氏24度等于华氏()。
下面哪一点说的不是思维的特点?()
下列表述中,正确的是( )。
Whatdoesthemanmean?
A、Stayatthepresentjob.B、Takeanotherinterview.C、Workwithherfather.D、Startherowncompany.C题目问的是,如果该女士面试失败,她会做什么。由女士
A、Sheboughttheticketonimpulse.B、Shemeanttoignoretheappointmentwithherprofessor.C、Shewantedtoinviteherprofess
最新回复
(
0
)