首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Adam Smith, a writer in the 1700s, was the first person to see the importance of the division of labor and to explain part of it
Adam Smith, a writer in the 1700s, was the first person to see the importance of the division of labor and to explain part of it
admin
2011-03-01
19
问题
Adam Smith, a writer in the 1700s, was the first person to see the importance of the division of labor and to explain part of its advantages. He gives as an example the process by which pins were made in England. "One man draws out the wire, another strengthens it, a third cuts it, a fourth points it, a fifth grinds it at the top to prepare it to receive the head. To make the head requires two or three distinct operations. To put it on is a separate operation, to polish the pins is another. And the important business of making pins is, in this manner, divided into about eighteen distinct operations, which in some factories are all performed by different people, though in others the same man will sometimes perform two or three of them,"
Ten men, Smith said, in this way, turned out twelve pounds of pins a day or about 4 800 pins a person. But if all of them had worked separately and independently without division of labor, they certainly could not turn out any pin, each of them would have made twenty pins in a day and perhaps not even one
There can be no doubt that division of labor is an efficient way of organizing work. Fewer people can make more pins. Adam Smith saw this but he also took it for granted that division of labor is in itself responsible for economic growth and development and that it accounts for the difference between expanding economies and those that stand still. But division of labor adds nothing new: it only enables people to produce more of what they already have.
According to the writer, Adam Smith’s mistake was in believing that division of labor ______.
选项
A、inevitably led to economic development
B、was an efficient way of organizing work
C、increased the production of existing goods
D、was an important development in methods of production
答案
A
解析
细节题。答案信息对应于最后一段第三句:he also took it for granted...that stand still,即他想当然地认为劳动分工本身可以促进经济的增长和发展,与[A] 一致。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4Dkd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WhichofthefollowingfactorisNOTmentionedwhendiscussingthepersonsinterviewedintheresearch?Whatistheauthor’spu
Whereisthisconversationprobablytakingplace?
Thewriterseemstohopethat______.Inthistextthewriterisexpressing______.
Belowisaphotoshowingprimaryschoolstudentsreceivingmilitarytraining.Lookatthephotoandwriteanessayofabout120
Whatarethespeakerstalkingabout?
Ithasalwaysbeenaproblemtodecidewhether"popularmusic"ismusicwhichrepresentsthepeopleorissimplymusicthatthe
Ithasalwaysbeenaproblemtodecidewhether"popularmusic"ismusicwhichrepresentsthepeopleorissimplymusicthatthe
TofindKimHyungGyoon’sofficeinSamsung’sR&Dcomplex,justfollowthebasketsofdirtclothes.No,Kimisnotrunningthe
Text…DramaticPeakDistrict,withitsgenuinesteepfells,neverfailstoastonishme.Acarwill【C1】______youallround
随机试题
患者,男,52岁。双下肢无力,行走受限2月。检查:T9压痛,叩痛明显,脐以下痛觉减退,下肢不能自主活动,足趾可微动,病理症阳性。X线摄片见T9椎弓根及椎体后缘显影不清,未见软组织肿大阴影。为明确诊断,首选的影像学检查是
RBC直方图显示曲线波峰左移,峰底变窄,提示
原发性肝癌早期转移途径为
患者,女,23岁。被人发现时呈昏迷状态。查体:神志不清,两侧瞳孔呈针尖样大小,呼吸有大蒜臭味。应首先考虑的是()
慢性支气管炎急性发作期治疗最主要的措施是
委托加工的应税消费品收回后直接出售的,由受托方代扣代缴的消费税,委托方应借记的会计科目是()。
下列选项中,()不属于首次沿途导游中本地概况介绍的内容。
TheAmericanblackswereoutragedtolearnthatMartinLutherKingwasarrestedandimprisonedforpeacefuldisobedience________
InFlorida,officialsaretryingto_______ontheboomingreentechnology.
Healwaysconsidersit______(进一步加强与贸易伙伴之间的合作是至关重要的).
最新回复
(
0
)