首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
No one quite knows how many tunnels have been dug under London. Some of the city’s many underground channels have been subject t
No one quite knows how many tunnels have been dug under London. Some of the city’s many underground channels have been subject t
admin
2022-09-18
56
问题
No one quite knows how many tunnels have been dug under London. Some of the city’s many underground channels have been subject to the Official Secrets Act. Others are so old they have fallen into disuse and been forgotten. Nonetheless, anyone walking through central London can reckon that the busy streets around them are mirrored in criss-crossing (十字交叉) tunnels below. The world’s first subterranean (地下的) railway, the London Underground, opened in the city 150 years ago. Last month the first tunnel for Crossrail, an ambitious 15 billion ($24 billion) new railway project running across London, was completed. It lies 40 meters below the surface of the city, a wonder of engineering. Why does London do so much tunneling?
London has evolved tightly packed, with narrow streets and alleyways spreading out across it like arteries. Between 1801 and 1851 its population grew from around 960,000 to over 2.5 million. Railway lines terminated at the edges of the city, as it was then defined, at Paddington and Victoria. As visitors and workers flocked to the city, its central roads became increasingly congested. Underground railways were built in 1863 to relieve the choked streets. Not everyone liked the early metro system, particularly as the trains still ran on sooty (煤烟熏黑的) steam engines. "I had my first experience of Hades today," spluttered R.D. Blumenfeld, an American journalist, in 1887, "
and if the real thing is to be like that I shall never do anything wrong.
" As the wealthiest city in the world at the time, London’s private investors could afford to sink money into the tunneling schemes.
London’s congestion created the need for tunnels and its booming economy provided the financing. But what made them feasible was the city’s location. The clay on which most of the city is built provided an excellent tunneling medium. It is soft enough to be excavated easily, but impermeable (防渗透的) enough to stay dry. Once it is dug through it will not crumble. It has a "stand-up time", says Roger Bridge of the British Tunneling Society—when the first Crossrail tunnel was being built, parts of the section could be bored out and then explored as the clay stayed in place. Harder rock would require more powerful machines or explosives to dig through it. In contrast, cities such as Dublin are built on a mixture of sandstone and boulder clay. The boulders make it difficult to mine through, while the sand absorbs water, making it less sturdy. Before the development of better technology, such as pressure-balance machines, such conditions made tunneling tricky. Indeed, parts of south London have fewer tunnels than the centre because fewer of its neighborhoods are built on clay.
What do we learn about the London Underground from the passage?
选项
A、It was popular among all the citizens at the beginning.
B、It was the first underground railway in the world.
C、It cost twenty-four billion dollars in total.
D、It was opened in the city 510 years ago.
答案
B
解析
细节题。根据题干中的the London Underground定位到原文第一段。该段第五句中明确提到,150年前,伦敦地铁,即世界第一条地铁在伦敦建成。由此可知,D项表述错误,而B项表述正确。原文第二段第六句中指出,并不是每个人都喜欢早期的地铁,可知A项表述不符合原文。原文第一段中确实提到了240亿美元这一数据,但是它只是说的是上个月新建成的一条横跨伦敦的地铁隧道的费用,因此排除C项,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4ER7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Howtocomposethespeechwithareasonableclue.B、Howtokeeprelaxed.C、Howtobecomeconfident.D、Howtowritetheoutline
A、Tomixpulpwithwater.B、Tokeeptheshapeandthicknessofthepaper.C、Tokeepthepaperstrongenough.D、Todrythepaper
A、Englishisthesoleofficiallanguage.B、FewpeoplespeakEnglishthere.C、IthasthelargestIndianpopulationoutsideofAme
A、Diamond-producingriversaredisappearingbecauseofclimatechange.B、Diamondcouldn’tbeformedwithoutgreatheatandpress
A、Theyaretargetingatyoungpeople.B、Theycanleadtoeatingdisorders.C、Theycancuresomeskinproblems.D、Theyarepersua
A、Themassivegasunderground.B、Theirlackoftheneededskill.C、Theirlackofsuitabletools.D、Thesandunderthehill.D事实细
TheAlzheimer’sAssociationandtheNationalAllianceforCaregivingestimatethatmenmakeupnearly40percentoffamilycar
A、Itistakenasaformof"forestdegradation".B、Itisameasureagainst"forestdegradation".C、Itresultsingreatcarbonlo
A、Face.B、Knees.C、Arms.D、Feet.D
随机试题
调查研究这种研究方式最突出的特点是()
下列关于软产道损伤的说法.哪项错误
施工单位对同一批水泥进行物理力学性质的抽样检验,取样的最少总重量应为()kg。[2014年真题]
下列不属于建立账套时需要建立的信息的是().
关于证券投资基金与股票、债券区别的描述错误的是()。
在我国设立机构、场所的非居民企业就下列所得可以不缴纳所得税的是()。
人力资源规划是指一个管理系统为实施组织发展战略和实现管理目标,根据内外环境及其变化的情况,运用科学的方法对组织人力资源需求和供给进行预测,并在预测的基础上制定相关的政策和措施,以使人力资源供给和需求达到平衡的过程。根据上述定义,下列选项中不属于人
心室肌细胞动作电位超射值主要决定于
画线句子“若将上述两个过程用快镜头加以重映”所强调的意思是______。下面对本文的理解,符合文意的一项是______。
下列叙述中正确的是
最新回复
(
0
)