首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion,
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion,
admin
2017-03-01
48
问题
Too often young people get themselves employed quite by accident, not knowing what lies in the way of opportunity for promotion, happiness and security. As a result, they are employed in doing jobs that afford them little or no satisfaction. Our school leavers face so much competition that they seldom care what they do as long as they can earn a living. Some stay long at a job and learn to like it; others quit from one to another looking for something to suit them. The young graduates who leave the university look for jobs that offer a salary up to their expectation. Very few go out into the world knowing exactly what they want and realizing their own abilities. The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution. Nearly all grope (摸索) in the dark and their chief concern when they look for a job is to ask what salary is like. They never bother to think whether they are suited for the job or, even more important, whether the job suits them. Having a job is more than merely providing yourself and your dependants with daily bread and some money for leisure and entertainment. It sets a pattern of life and, in many ways, determines social status in life, selection of friends, leisure and interest.
In choosing a career you should first consider the type of work which will suit your interest. Nothing is more pathetic than taking on a job in which you have no interest, for it will not only discourage your desire to succeed in life but also ruin your talents and ultimately make you an emotional wreck (受到严重伤害的人) and a bitter person.
The difficulty in choosing a suitable job lies mainly in that______.
选项
A、much competition has to be faced
B、many employees have no working experience
C、the young people only care about how much they can earn
D、schools fail to offer students appropriate vocational guidance
答案
D
解析
事实细节题。第一段提到“The reason behind all this confusion is that there never has been a proper vocational guidance in our educational institution.”由此可知,学校没有为学生提供适当的就业指导使得他们很难找到适合的工作。因此D项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4KHC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Thelongyearsoffoodshortageinthiscountryhavesuddenlygivenwaytoapparentabundance.Storesandshopsarechokedwith
Thenewborncanseethedifferencebetweenvariousshapesandpatternsfrombirth.Hepreferspatternstodullorbrightsolidc
AtonetimeEinsteintraveledallovertheUnitedStatesgivinglectures.Hetraveledbycarandsoonbecamequitefriendly【C1】_
Ourshasbecomeasocietyofemployees.AhundredyearsorsoagoonlyoneoutofeveryfiveAmericansatworkwasemployed,i.
Therewasnochoicethenbut______aheadwiththeproject.
Thechildrenwenttheretowatchtheirontower______.
Tobecomeasuccessinhigh-techSiliconValley,AlanAertsusedlow-techskillsandhardwork.Hecarriedboxesofproductfor
ProfessorSmithrecentlypersuaded35people,23ofthemwomen,tokeepadiaryofalltheirabsent-mindedactionsforafortnig
PublicbusesrunningonBeijing’sstreetsaremoreeye-catchingcomparedwiththeirformerdullcolor.【C1】______,fiveorsixy
Thequestionofwhetherourgovernmentshouldpromotescienceandtechnologyortheliberalartsinhighereducationisn’tanei
随机试题
若f′(x)=sinx+x+1,则f(x)=________.
少阴病的主要病理特征是阳明病证的主要病机是
混凝土灌注桩施工中应对成孔、清渣、放置钢筋笼、灌注混凝土等进行全过程检查,人工挖孔桩尚应复验()
【背景资料】某工程基础为整体筏板,地下2层、地上12层、裙房4层,钢筋混凝土全现浇框架一剪力墙结构,由某施工单位施工,施工过程中发生了以下事件:场地平整结束后,施工单位进行了工程定位和测量放线,然后进行土方开挖工作。基坑采取大放坡开挖,土方开挖至设计要
甲公司为上市公司,2011~2013年发生如下交易。(1)2011年5月2日,甲公司取得乙公司30%的股权,对乙公司具有重大影响,实际支付价款5400万元。当日,乙公司可辨认净资产账面价值为17800万元。其中股本为10900万元,资本公积为3800万元
采用净现值时,在有多个备选方案的互斥选择决策中,选用净现值是()。
在学习达到刚好记忆水平以后再进行的学习称之为______。
下面为高中物理教材力的合成一节中“探究合力的方法”的实验装置。在这个探究实验中,设计一个教学方案让学生更好地理解力的平行四边形法则。
如果在这次选拔中你能够胜出。那么你将如何尽快适应新的岗位需求?
A、选择B、差C、交D、并B关系T是关系R的一部分,并且是关系R去掉R和S相同的元素,符合差操作。
最新回复
(
0
)