首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The questions of whether war is inevitable is one which has concerned many of the world’s great writers. Before considering this
The questions of whether war is inevitable is one which has concerned many of the world’s great writers. Before considering this
admin
2012-07-17
83
问题
The questions of whether war is inevitable is one which has concerned many of the world’s great writers. Before considering this question, it will be useful to introduce some related concepts. Conflict, defined as opposition among social entities (统一体,实体) directed against one another, is distinguished from competition, defined as opposition among social entities independently striving for something which is in inadequate supply. Competitors may not be aware of one another, while the parties to a conflict are. Conflict and competition are both categories of opposition, which has been defined as a process by which social entities function in the disservice of one another.
Opposition is thus contrasted with cooperation, the process by which social entities function in the service of one another. These definitions are necessary because it is important to emphasize that competition between individuals of groups is inevitable in a world of limited resources, but conflict is not. Conflict, nevertheless, is very likely to occur, and is probably an essential and desirable element of human societies. Many authors have argued for the inevitability of war from the premise that in the struggle for existence among animal species, only the fittest survive. In general, however, this struggle in nature is competition, not conflict. Social animals, such as monkeys and cattle, fight to win or maintain leadership of the group. The struggle for existence occurs not in such fights, but in the competition for limited feeding areas and for the occupancy (占有) of areas free from meat-eating animals. Those who fail in this competition starve to death or become victims to other species. This struggle for existence does not resemble human war, but rather the competition of individuals for jobs, markets, and materials. The essence of the struggle is the competition for the necessities of life that are insufficient to satisfy all.
Among nations there is competition in developing resources, trades, skills, and a satisfactory way of life. The successful nations grow and prosper (繁荣); the unsuccessful decline. While it is true that this competition may induce efforts to expand territory at the expense of others, and this leads to conflict, it cannot be said that war-like conflict among nations is inevitable, although competitions are.
According to the author, competition differs from conflict in that______.
选项
A、it results in war in most cases
B、it induces efforts to expand territory
C、it is a kind of opposition among social entities
D、it is essentially a struggle for existence
答案
D
解析
本题是一道具体细节题。问按照作者的观点,竞争与冲突的不同是什么。根据文章第一段第三句我们知道conflict和competition是不同的概念。依据第二段第四旬至第二段结尾我们知道“为了生存的斗争”(the struggle for existence)是“竞争”(competition)的实质内容和根本目的。由此可见“竞争”区别于“冲突”之处就在于它们各自有其不同的实质。因此,本题的正确答案应是选项D“竞争实际上是一种为了生存的斗争”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4LXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【C1】______hebelievedthati
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【C1】______hebelievedthati
Politiciansandthepublicarequicktoblamecollegefacultymembersforthedeclineinlearning,butprofessors—likealltea
Adolescentsaretakinglongertobecomefullyproductivemembersofsociety,ReedLarson,professorofhumandevelopment,Univer
Ashehasdonefrequentlyoverthelast18months,AndyRoostdrovehisbluedieselPeugeot205ontoafarm,wheresignspointed
Takentogether,theselawssoughttoreapthemedicalbenefitsoforgantransplantationandtoencourageindividualstobecomeo
Asthetwentiethcenturybegan,theimportanceofformaleducationintheUnitedStatesincreased.Thefrontierhadmostlydisap
Thiscountrycouldhaveasmanyas10millioncasesofAIDSin2010ifthe______isnottakenseriously.
A、ItisthesameastheoldSmithHouse.B、Ithasbecomesmaller.C、Ithasbecomelarger.D、Itisthesameasitwasinthe1840
Itturnedoutthathehadforgottento______thelenscapandallthepictureshehadtakenthusfailedtodevelop.
随机试题
下列各组方剂中,均为表寒里热兼治的是()(2011年第55题)
武夷山中宋.谢枋得①十年②无梦得还家,独立青峰野水涯
孙某与王某集资购买了一辆汽车,并由王某营运,后因两人发生结算纠纷,王某诉至县人民法院,要求将汽车判归己有,由其偿还孙某的投资,或由孙某退还其投资,将汽车归孙某所有。诉讼中王某提出诉讼保全申请,并要求在诉讼期间汽车继续营运,以其朋友刘某的汽车为担保。法院裁定
偿还指的是()。
X企业12月1日原材料账户借方金额为。10000元,12月份发生以下业务:购入原材料200000元,其中60000元以银行存款支付,其余货款暂欠。车间领用原材料:150000元。根据以上资料,该企业12月31日原材料账户余额为()。
钱江公司2006年1月1日购入不准备在年内变现的甲公司债券-批,票面年利率6%,债券面值100000元,期限5年,实际支付银行存款91889元(不考虑相关税费)。该债券每半年付息-次,到期归还本金并支付最后-次利息。债券溢折价的摊销采用实际利率法,购入债券
下列属于共同犯罪中从犯的是()。
水能载舟,亦能覆舟;药能治病,也能害人。这说明()。
Usingtheinformationinthetext,completeeachsentence14-18withanexpressionfromthelistbelow.Foreachsentence(14
Inthe1920sdemandforAmericanfarmproductsfell,asEuropeancountriesbegantorecoverfromWorldWarIandinstitutedaust
最新回复
(
0
)