首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Theories accounting for the physical process of color vision have undergone many changes since 1801, when Thomas Young first sug
Theories accounting for the physical process of color vision have undergone many changes since 1801, when Thomas Young first sug
admin
2013-05-29
56
问题
Theories accounting for the physical process of color vision have undergone many changes since 1801, when Thomas Young first suggested that three types of cone in the retina respond to stimulus from red, green and blue light, or a mixture of these three basic colors. This concept of "additive" color has been retained with modifications made, as new discoveries of the eye’s functions have been uncovered. Today, the most popular theory is that there are color opponent cells in the eye that work to excite response to one basic color and inhibit another, while achromatic cells respond to whiteness or darkness. The interactions between these cells produce the huge range of colors that we see.
When it comes to naming these colors, however, an entirely different process takes over language. At one stage it was believed that language defined how one viewed the world, by restricting perceptions to terms available within each language. Thus the Dani people of New Guinea were thought to see everything literally in black and white, as these were the only color terms within their language.
Experiments over a wide range of colors, however, showed that there were 11 basic color terms. In English these colors are black, white, red, yellow, green, blue, brown, purple, pink, gray, and orange. In any culture with less than these 11 basic terms, such as the Dani, the choice of basic names will follow the order above. What was striking about the study was that the Dani were able to perceive color variations as ably as anyone from a culture with the full number of basic color terms. This led researchers to the unsurprising conclusion that although languages differ, perceptions remain identical.
Why did researchers at one time think the Dani could see only two colors?
选项
A、Because they believed that language defined one’s world view.
B、Because they believed that the Dani were a primitive culture.
C、Because the Dani only drew black and white pictures.
D、Because the Dane’s view of the world determined their languag
答案
A
解析
第二段的最后一句提到曾经有些研究者认为Dani人只能看到两种颜色,因为these were the only color terms within their language.由此可见,他们相信语言决定世界观。故应选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4OTO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
Theschoolshootingtriggeredabarrageoftransparentlyirrelevantproposedsolutions,tossedoutwithoutregardtotheirrelev
PersonalcomputersandtheInternetgivepeoplenewchoicesabouthowtospendtheirtime.Somemayusethisfreedomtosharele
MostpeoplewhodevelopedLymedisease,atick-borninfectionthat’sendemicinpartsoftheNortheastandMidwest,areeasilyc
ThedevelopmentandwidespreaduseofcomputertechnologyandtheInternethavetransformedhowwecommunicate,howwecommunica
ThedevelopmentandwidespreaduseofcomputertechnologyandtheInternethavetransformedhowwecommunicate,howwecommunica
Agreatdealofattentionisbeingpaidtodaytotheso-calleddigitaldivide—thedivisionoftheworldintotheinfo(informatio
Agreatdealofattentionisbeingpaidtodaytotheso-calleddigitaldivide—thedivisionoftheworldintotheinfo(informatio
Ithasbeenarguedthatwhereschoolsbecomebureaucratized,theybecomeboundupwiththetechniquesandimplementationofthe
Ithasbeenarguedthatwhereschoolsbecomebureaucratized,theybecomeboundupwiththetechniquesandimplementationofthe
Woman:Ithinktheauthorwasindicatingthathewassupportingthewar.Man:Hesaidonething,buthemeantanother.Youhave
随机试题
杂志传播信息的优势包括___________、___________、___________、___________。
阅读《灯下漫笔》中的片段,然后回答问题。任凭你爱排场的学者们怎样铺张,修史时候设些什么“汉族发祥时代”“汉族发达时代”“汉族中兴时代”的好题目,好意诚然是可感的,但措辞太绕湾子了。有更其直捷了当的说法在这里——一,想做奴隶而不得的时代;
男性,58岁。发热、咳嗽1周,黄脓性痰,有臭味,每日约50rnl,就诊。X线胸片示:右下肺近心缘处大片浓密阴影,距膈约1.5cm处有一3.5cm×3.0cm空洞伴液平,内壁光整,空洞不偏心。既往体健。有30年吸烟史,每日半盒。经验性抗菌治疗最好选择
脂质体在体内的作用机制错误的是
有关传染病防治法适用的对象正确的是
关于采购方的违约责任条款,下列说法正确的是( )。
证券登记结算机构一旦出现(),后果将十分严重,很可能导致证券登记结算系统无法正常运转,证券市场被迫闭市。
当人群的平均摄入量或中位摄入量等于或大于该人群的营养素AI时,可以认为人群中发生摄入不足的几率很高。
甲、乙两校共有毕业生180人,两校各买了一批纪念册,给本校毕业生每人一本后,甲校余116本,乙校余114本。经研究两校各向彼校毕业生每人送一本纪念册,送后甲校还比乙校多剩10本。问甲校的毕业生人数比乙校的毕业生人数多多少人?()
【《宋史》】
最新回复
(
0
)