首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Leading up to the debt-ceiling deadline, everyone was talking about how the stock market would crater if Washington didn’t reach
Leading up to the debt-ceiling deadline, everyone was talking about how the stock market would crater if Washington didn’t reach
admin
2015-03-25
26
问题
Leading up to the debt-ceiling deadline, everyone was talking about how the stock market would crater if Washington didn’t reach a deal. In fact, the opposite has happened. Just when it became clear last week that Washington was moving closer to a deal is exactly when Wall Street started to stumble. And now that we have a deal, the falls have been getting worse. The Dow Jones industrial average plunged more than 500 points Thursday. Overall, the market has fallen 9 out of the last 10 trading days, one of the worst stretches of down days in recent years.
In the Aug. 15th issue of TIME,columnist Rana Foroohar argues that the debt deal will increase the level of inequality in the US. A cut in spending, be it from consumers or the government, during a recession is sure to cost the economy jobs. Still, the direct drag from the debt deal on the economy is unlikely to be that big, mostly because the $2.1 trillion in cuts over the next decade won’t really kick in for a few years. Thomas Lam, chief economist at Singapore-based financial firm OSK/DMG, calculates that the drag on the economy will lower economic growth by only 0.3 percentage points in each of the next two years, which is something but not disastrous. So why is Wall Street reacting so badly in the wake of the deal?
Because the big impact of the deal may not be the direct drag of a decrease in spending. At times in the debt-deal negotiations, it looked like we might get either an increase in taxes for the wealthiest Americans, an increase in unemployment benefits or both. In the end, we didn’t get any of those things. Nor did we get a reduction in entitlement programs that benefit everyone. Instead, what was cut was largely discretionary funds, a large portion of which go to programs that help the poor.
That’s why Foroohar says the deal will probably exacerbate income inequality in the US. And income inequality is one of the main factors that caused the financial crisis. But that’s not the only way that inequality is haunting this economy. Inequality is probably slowing the recovery as well. So far most of the gains of the recovery have gone to wealthy Americans. Luxury spending is up. So that helps.
The debt deal seems to make clear that Washington, at least for now, has no plans to deal with the income gap. Our best hope to boost the economy is for some deal to lower taxes, either for corporations or for middle-class Americans. But because there was no deal on raising taxes on the wealthy, it is likely that Obama and the rest of the Democrats will hold the line on the Bush tax cuts and let them expire completely. So taxes for everyone are going up. And that could be another drag on the economy. So why was the stock market down on Thursday? Why wouldn’t it be?
In Foroohar’s opinion, the debt deal
选项
A、will be taken advantage of by the rich.
B、stimulates the fashion of luxurious goods.
C、redistributes the wealth among people.
D、hinders the development of democracy.
答案
A
解析
事实细节题。根据题干关键词Foroohar’s定位到第四段第一句,由该句可知,Foroohar认为债务处理方案很可能会加剧美国国内收入的不平等。而该段第五、六句提到,迄今为止,富有的美国人享受了经济复苏的大部分成果。奢侈品的开销不断攀升。由此可知,债务处理会加剧贫富两极分化,富人会更富。因此[A]“富人会占先机”与原文意思相符,故为答案。[C]“重新给人们分配财富”,显然与原文意思相反,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4U74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Arecenttelevisioncommercialbegins【C1】______theannouncement,"Johnnywasjustbeatenupbythebiggestkid【C2】______theblo
Arecenttelevisioncommercialbegins【C1】______theannouncement,"Johnnywasjustbeatenupbythebiggestkid【C2】______theblo
WhichofthefollowingstatementsisTRUEaboutTolerance.org?Accordingtothepassage,childrenareencouragedtojoininma
Americanstodaybelievethatacceptablesocialbehaviorfollowseffortlesslyfrompersonalvirtue.The(1)_____betweenmoralsa
Americanstodaybelievethatacceptablesocialbehaviorfollowseffortlesslyfrompersonalvirtue.The(1)_____betweenmoralsa
Themassmediaisabigpartofourculture,yetitcanalsobeahelper,adviserandteachertoouryounggeneration.Themass
Whenfoodpricesrosesteeplyin2007andclimaxedinthewinterof2008,politiciansandthepressdecriedtheimpactonthebi
EveryonecomplainsthatcorporateAmericais【C1】______tohireadditionalworkers.Far【C2】______attentionhasbeenpaidtothefl
AnewwebsitefromtheU.S.DepartmentofAgriculture(USDA)showsthat10%ofthecountryisnowa"fooddesert".TheFoodDeser
(46)Thejobofraisingchildrenisatoughone.Childrendon’tcomewithaninstructionmanual.Andeachchildisdifferent.So
随机试题
某关系数据库系统中,设有“选修操作系统”的学生关系A,“选修电子商务”的学生关系B,那么,求“选修操作系统”而没有“选修电子商务”的学生,则需要对这两个关系进行______运算。
女性,55岁,3小时内呕血800ml。查体:血压80/54mmHg,脉搏128/min,呼吸32/min,目前的处理原则是
在温度高时容器内压力大,不应剧烈震动,开启前应充分降温,以免药液冲的挥发性大的药品是加水溶解后,在25℃放置24小时即大部分失效的是
OGFC混合料所属的沥青混合料结构类型是()。
商业银行内部审计的主要内容不包括()。
东方公司是一家中等规模的地方炼油企业,产品包括汽油、柴油等主要产品及其副产品,在本省以及周边省份出售给经销商或终端客户。东方公司面临的竞争压力既来自国有特大型炼油企业,还来自本省数量众多的其他炼油企业。为了掌握销售主动权和吸引客户,公司销售政策规定:对于
对长度为n的线性表进行顺序查找,在最坏情况下需要比较的次数为( )。
______
Testinghasreplacedteachinginmostpublicschools.Myownchildren’sschoolweekisframedbypretests,drills,tests,andre
__________(只有当新的淘金人潮进入这片区域后)didgoldlandbecometroublingscarce.
最新回复
(
0
)