首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In early June seven performers danced among 1080 fountains to mark the opening of a new public space in London Granary Square, p
In early June seven performers danced among 1080 fountains to mark the opening of a new public space in London Granary Square, p
admin
2022-04-20
81
问题
In early June seven performers danced among 1080 fountains to mark the opening of a new public space in London Granary Square, part of the redevelopment around King’s Cross Station, sits in front of the new premises of the Central Saint Martins College of Art and Design. The building and the square gracefully update the area’s industrial heritage-, ancient brick contrasts thrillingly with soaring glass; wide stone steps lead from the square down to the Regent’s Canal, where barges once travelled. Trees, benches, food stalls and performances welcome passers-by. It is the best example yet of London’s improving public spaces.
In 2014 Jan Gehl, a Danish urban designer whose Life between Buildings is the textbook on public space, produced a report on London. It was unflattering, calling London a city "where car is king" and many great public spaces, including Trafalgar Square, had become mere roundabouts. It was also influential.
Institutional, as well as intellectual, change helped. In 2010 London got an elected mayor—the first time the whole sprawling city had a single official to think about its wellbeing. Economic shifts also encouraged civic improvement. As people gained more leisure time, tourism was becoming more important to London’s economy. Cities that are pleasant to wander in attract more tourists. Decent public space became an economic necessity.
Ken Livingstone, London’s first mayor, partially pedestrianised Trafalgar Square. It was decided that the" fourth plinth"—the only one without a historical grandee on it—should display temporary, contemporary art. He also introduced a congestion charge on cars entering the city centre, which reduced traffic. Some of the extra road space created was used to widen pavements. The next mayor, Boris Johnson, created a nearly free cycle bank to encourage people to abandon their cars.
The private sector, meanwhile, had cottoned on to the fact that pleasant public space is profitable. Sir Stuart Lipton, a developer, started it with Broadgate, a circular shopping and meeting venue in the city. Others followed. Monmouth Street in Covent Garden became a model, as a brick-paved lane free of ugly street furniture, where welcoming seats outside attractive shops and cafes tempt people to hang around and offload their cash. "Developers constantly ask us to do something like Monmouth Street," says Lucy Musgrave, founder of Publica, which advises clients on creating public spaces.
It can be inferred from Paragraph 1 that the author________.
选项
A、holds a neutral attitude toward Granary Square
B、is hostile to the newly built square
C、thinks highly of the newly built square
D、has a prejudice against the newly built square
答案
C
解析
本题是态度题。根据题干定位至首段。在描述Granary Square时,作者不吝溢美之词。除了描写广场投入使用时载歌载舞的场面之外,还用了诸如“gracefully update”、“the best example”等短语。由此可见,作者对Granary Square持高度赞扬的态度。故答案选C。 A项说作者持中立的态度,即是说作者不偏不倚。而作者在介绍广场兴建时,有客观的表述,但这不是全文的基调,更不是第一段的基调,故排除A项;B项与原文表述的态度正好相反,属于正反混淆;D项属于典型错误,故均排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4Ui4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ThewriterwarnsAmericansthat______.By"commonresources"(Paragraph2),theauthormeansthat______.
ThewriterwarnsAmericansthat______.Accordingtothepassage,ithaslongbeenbelievedthat______.
Thequestionofethicsinthelegalprofessionisonethathasplaguedtheindustrysinceitsinception.Thecommonimageofan
Youstillneedsomesubstantialexamples______supportofyourargument,orfewpeoplewillbelieveinyouridea.
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Prettyinpink:adultwomendonotrememberbeingsoobsessedwiththecolour,yetitispervasiveinouryounggirls’lives.It
Writingforanhistoricalseriesistricky,andtheoutcomeisnotalwaysasuccess.ThebestoverallEuropeanhistoryinEnglis
PublichealthofficialsgrapplingwiththeobesityepidemichavedebatedawiderangeofapproachestohelpingslimtheAmerican
Atleastanhourofphysicalactivityadaymayberequiredtooffsettheharmfuleffectsofsittingatadeskforeighthours,
随机试题
下列关于印花税缴纳方法的表述,不正确的是()。
下列自然人中,属于无民事行为能力人的是()。
下列不属于美国社会心理学家班杜拉强化理论的分类的是()。
当代世界教育改革的趋势主要有()
认为动物界也有教育且把教育看作是一个生物学过程的观点是()。
我国十二届全国人大常委会第七次会议表决通过了两个决定:将9月3日定为中国人民抗日战争胜利纪念日,将()设为南京大屠杀死难者国家公祭日。
18世纪、19世纪宪法所规定的公民基本权利,只限于人身自由、言论自由、出版自由、集会自由等自由权。但随着()的制定,公民的基本权利从自由权已扩大到了社会权、经济和文化权利领域。
使用VC6打开考生文件夹下的源程序文件modi2.cpp。完成fun()数,其功能是:求出M行N列二维数组每行元素中的最小值,并计算它们的和值。和值通过形参传回主函数输出。注意:不能修改程序的其他部分,只能修改fun()函数。#inClude
Increasingly,thedevelopmentoftourismisseentohaveaneffectontheenvironment.Erosion(磨损)isoneproblem.Thestepsand
OnProfessionalEthicsofDoctors1.目前许多医生的职业道德遭到人们的质疑2.原因是…3.你认为应该如何解决这一问题
最新回复
(
0
)