首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)"Can we speak of the death of the university?" an English newspaper recently asked. Another offered the diagnosis: "Still bre
(1)"Can we speak of the death of the university?" an English newspaper recently asked. Another offered the diagnosis: "Still bre
admin
2021-10-20
72
问题
(1)"Can we speak of the death of the university?" an English newspaper recently asked. Another offered the diagnosis: "Still breathing." Not only at this seminar, here and now, but all over the world the future of the universities is now being discussed. This is not only because we are entering a new century. Many people are asking whether the traditional research universities in fact have any future at all. This doubt seems mainly to be due to the development of the new technology, the massification of the universities, the idea of life long learning, the growing competition from other learning institutions—and may be also because of the strong specialization that we now are experiencing in most fields of research. Many experts predict the demise of universities as we know them today, with a campus.
(2)Most universities in the western world—at least the public universities—are now experiencing a serious lack of funds, and the institutional solidarity must not take a form that leads to a draining of strength and vitality of the universities. There are, however, many ways of showing solidarity without using too much of the universities’ own funding. One of the tasks of the universities is to keep reminding the authorities of the importance of spending money on research and education in developing countries. The universities themselves must work in close co-operation with the development-aid agencies where the government provides most of the economic resources and the universities provide the competence. It is also possible to share knowledge by giving easier access to recent findings, to make possible academic mobility and increased technical cooperation among regional groupings. Various academic cooperation programs may protect against brain-drain, which is now a serious threat in many countries.
(3)Only through the development of local skill and competence, through increased numbers of providers and users of knowledge, can the developing countries bridge the gap separating them from developed countries. And the bridging of this gap will lead to societies that are freer and more peaceful. The universities have the competence, the possibility and therefore also a duty to promote the "intellectual and moral solidarity of mankind" as stated in the UNESCO’s constitution.
What problems do the public universities in the western world have to face nowadays?
选项
A、Their strength and vitality have been draining.
B、The government has kept reducing research funds.
C、Their funding is mainly from commercial agencies.
D、They have to prevent brain-drain with limited funds.
答案
D
解析
根据题干中的public universities定位到第2段第1句。该句提到了两个问题:lack of funds和a draining of strength and vitality。D将这两点综合了在一起,故为答案。虽然第2段最后一句提到brain-drain已威胁到了many countries,但这与题干中的western world指向有所不同,故A不正确;B中的kept reducing没有原文依据:第2段建议可以通过与别的机构合作以获得科研资金,可见“与商业机构合作以获取资金”只是建议,还没成为现状,故C不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4VtK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Itisreportedthatabouttwohundredpeoplediedintheaccident,_______children.
Thisisthesmallhouselessthan15squaremetres,under______rooflivesalargefamilyofthreegenerations.
DebateaboutproposalstoraisetheretirementageofChineseworkershasbeenraginginChinaforthepastfewyears.Thecompu
Spacescientistsbelievethattheblackholeis______,andwoulddraweverything,evenlightthings,towarditscenter.
Whentheauthorities______intohisbackground,theyfoundhehadacriminalrecord.
Hisgreatest______ishisutterlynaturalandprofoundlygoodmusicalinstinct.
PASSAGEONEWhydidthegirlplaybasketballoverandoveragain?Whatcontributedtotheauthor’sfinalmasteringofthespeak
Whichofthefollowingitalicizedpartsindicatesasubject-verbrelation?
Intoday’sjobmarket,applicantswhohavestudiedabroadarewidelywelcomedbycompaniesandschools,andareofferedwithmor
People’sattitudestowardworkvary.Somelivetowork.Others,however,worktolive.Whatisyouropinion?WriteonANSWER
随机试题
病理石蜡块切片的厚度通常为
下述关于心脏杂音传导方向的叙述,错误的是
现场急救注意事项包括
布置形式灵活多样,有对撑、边桁架、环梁结合边桁架等形式的支撑体系是()。
堤防工程堤身压实作业中,土料含水率应控制在最优含水率的()范围内。
会计软件取得的一般方式为()。
下列关于投资性房地产后续计量的表述中,正确的有()。
记忆力的形成是一个渐进的过程,最初大脑仅是暂时存储新信息,将记忆长期化需要主动巩固和加深。德国神经退行性疾病研究中心和波恩大学的研究人员却发现,在休息状态时,大脑不需要外界干预也能激活记忆内容。研究人员采用一套模式识别算法,来寻找最初大脑编码的神经元活动模
虽然社会惰化现象非常普遍地存在于社会中,但是进一步社会研究发现,群体共同完成一项工作并不一定导致“浑水摸鱼”式的社会惰化作用。那么创设什么样的情境能够使得人们较少地出现社会惰化现象呢?
Thesmallsizeofthecomponentsofcomputerchipshasprovedunstoppable.Ineachnew(1)_____,thosecomponentsaresmalleran
最新回复
(
0
)