首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It takes a while, as you walk around the streets of Nantes, a city of haft a million people on the banks of the Loire River, to
It takes a while, as you walk around the streets of Nantes, a city of haft a million people on the banks of the Loire River, to
admin
2011-02-11
59
问题
It takes a while, as you walk around the streets of Nantes, a city of haft a million people on the banks of the Loire River, to realize just what it is that is odd. Then you get it: there are empty parking slots, which is highly unusual in big French towns.
Two decades of effort to make life more livable by dissuading people from driving into town Nas made Nantes a beacon for other European cities seeking to shake dependence on the automobile.
The effects were clear recently during Mobility Week, a campaign sponsored by the European Union that prompted more than 1,000 towns across the Continent to test ways of making their streets, if not car free, at least manageable. "That is an awfully difficult problem," acknowledges Joel Crawford, an author and leader of the "car free" movement picking up adherents all over Europe. "You can’t take cars out of cities until there is some sort of alternative in place. But there are a lot of forces pointing in the direction of a major reduction in car use, like the rise in fuel prices, and concerns about global warming."
Last week, proclaiming the slogan "In Town, Without my Car !" hundreds of cities closed off whole chunks of their centers to all but essential traffic. Nantes closed just a few streets, preferring to focus on alternatives to driving so as to promote "Clever Commuting", the theme of this year’s EU campaign. Volunteers pedaled rickshaws along the cobbled streets, charging passengers $1.20 an hour; bikes were available for free; and city workers encouraged children to walk to school along routes supervised by adults acting as Pied Pipers and picking up kids at arranged stops.
The centerpiece is a state-of-the-art tramway providing service to much of the town, and a network of free, multistory parking lots to encourage commuters to "park. and ride". Rene Vincendo, a retired hospital worker waiting at one such parking lot for his wife to return from the city center, is sold. "To go into town, this is brilliant," he says. "I never take my car in now."
It is not cheap, though. Beyond the construction costs, City Hall subsidizes fares to the tune of 60 million euros ( $ 72 million) a year, making passengers pay only 40 percent of operating costs.
That is the only way to draw people onto trams and buses, says de Rugy, since Nantes, like many European cities, is expanding, and commuters find themselves with ever-longer distances to travel. The danger, he warns, is that "the further you go down the route Of car dependence, the harder it is to return, because so many shops, schools and other services are built beyond the reach of any financially feasible public-transport network." This, adds de Rugy, means that "transport policy is only half the answer. Urban planners and transport authorities have to work hand in hand to ensure that services are provided close to transport links."
The carrot-and-stick approach that Nantes has taken -- cutting back on parking in the town center and making it expensive, while improving public transport -- has not reduced the number of cars on the road. But. it has "put a brake on the increase we would have seen otherwise" and that other European cities have seen, says Dominique Godineau, head of the city’s "mobility department".
What can be inferred about the city of Nantes?
选项
A、Nantes is with the best traffic condition in France.
B、Nantes used to be crowded with cars.
C、The government of Nantes is the first to dissuade people from driving into town.
D、The government of Nantes succeeds in raising people’s living standard.
答案
B
解析
推断题。第二段开头说Nantes花了二十年的时间才逐渐缓解了交通问题,可见该市以前交通状况也不是很好,故选B。文章并未说Nantes是法国交通最好的城镇,排除A;第二段说Nantes市政府说服居民不要开车进程,但是没有提到他们是否是第一家这样做的,排除C;选项D原文未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4YeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ThomasJefferson,whodiedin1826,loomseverlargerasafigureofspecialsignificance.Americans,ofcourse,arefamiliarwi
ThomasJefferson,whodiedin1826,loomseverlargerasafigureofspecialsignificance.Americans,ofcourse,arefamiliarwi
EveryyearmorethanhalfamillionAmericankidshavedrainagetubessurgicallyimplantedintheirearstocombatpersistentin
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalvocabulary.Differentoccupations,however,differwid
AdvertisingMediainAmericaIntheUnitedStates,therearemanymediaforadvertising.Theoldestkindisthenewspaper.【1
AdvertisingMediainAmericaIntheUnitedStates,therearemanymediaforadvertising.Theoldestkindisthenewspaper.【1
Aswellastheproblemsconcernedwithobtaininggoodqualityaudiorecordings,recordingalsoraisesimportanttheoreticalprob
Itcanbeshowninfactsandfigurethatcyclingisthecheapest,most【M1】______convenient,andmostenvironmentallyde
SuchjoyItwasthespringof1985,andPresidentReaganhadjustgivenMotherTeresatheMedalofFreedominaRoseGardencere
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowinglittleornothingabouttraditionalscholarlyme
随机试题
在同一注聚合物区块内,同一井组的生产井,由于油层发育状况和所处的地质条件不同,注采井间的连通状况有较大差别,水驱开发后剩余油饱和度分布状况也(),因此,同一井组中的油井生产情况及见效时间也各自不同。
一平面简谐波沿x轴正向传播,振幅为A=0.02m,周期T=0.5s,波长λ=100m,原点处质元初相位φ=O,则波动方程的表达式()。
主承销商应当对询价对象和股票配售对象的登记备案情况进行核查,对有下列()情形之一的询价对象,不得配售股票。I.采用询价方式定价但未参与初步询价Ⅱ.询价对象或者股票配售对象的名称、账户资料与中国证券业协会登记的不一致Ⅲ.未在规定时间内报价或者足
人们对未来的预测,应该这样认识()。①它也是人脑对客观事物的反映②它是根源于现阶段的客观事物③它有正确和错误的区别④它属于人脑对客观事物的反映形式
(2011年简答53)简述诚实信用原则的含义和功能。
设f(x)为连续的奇函数,且,则().
ThelivesofveryfewNewarkresidentsareuntouchedbyviolence:NewJersey’sbiggestcityhasseenitall.Yetthemurderoft
[A]Thisinterpretationwaschallengedinarecentpaper.Afterreviewingtheresearchliterature,theauthorsconcludedthatna
构成计算机软件的是
计算机采用的主机电子器件的发展顺序是()。
最新回复
(
0
)