首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut and engraving are two prime examples. Prints are mad
Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut and engraving are two prime examples. Prints are mad
admin
2014-01-13
74
问题
Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut and engraving are two prime examples. Prints are made by pressing a sheet of paper(or other material)against an image-bearing surface to which ink has been applied. When the paper is removed, the image adheres to it, but in reverse.
The woodcut had been used in China from the fifth century A. D. for applying patterns to textiles. The process was not introduced into Europe until the fourteenth century, first for textile decoration and then for printing on paper. Woodcuts are created by a relief process; first the artist take a block of wood, which has been sawed parallel to the grain, covers it with a white ground, and then draws the image in ink. The background is carved away, leaving the design area slightly raised. The woodblock is inked, and the ink adheres to the raised image. It is then transferred to damp paper either by hand or with a printing press.
Engraving, which grew out of the goldsmith’s art, originated in Germany and northern Italy in the middle of the fifteenth century. It is an intaglio process(from Italian intagliare, "to carve"). The image is incised into a highly polished metal plate, usually copper, with a cutting instrument, or burin. The artist inks the plate and wiped it clean so that some ink remains in the incised grooves. An impression is made on damp paper in a printing press, with sufficient pressure being applied so that the paper picks up the ink.
Both woodcut and engraving have distinctive characteristics. Engraving lends itself to subtle modeling and shading through the use of fine lines. Hatching and cross-hatching determine the degree of light and shade in a print. Woodcuts tend to be more linear, with sharper contrasts between light and dark. Printmaking is well suited to the production of multiple images. A set of multiples is called an edition. Both methods can yield several hundred good-quality prints before the original block or plate begins to show signs of wear. Mass production of prints in the sixteenth century made images available, at a lower cost, to a much broader public than before.
According to the passage, what do woodcut and engraving have in common?
选项
A、Their designs are slightly raised.
B、They achieve contrast through hatching and cross-hatching.
C、They were first used in Europe.
D、They allow multiple copies to be produced from one original.
答案
D
解析
根据文章最后一段倒数第二句“Both methods can yield several hundred good-quality prints before the original block or plate begins to show signs of wear.”可知,作者指出:在原色版出现磨损之前,这两种方法都可以从一张原版生产出大量的复制版。可见这就是二者的共同之处。据此判断,答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/4bQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Themainideaofthesebusiness—schoolacademicsisappealing.Inawordwherecompaniesmustadapttonewtechnologiesandsour
Intheirworldofdarkness,itwouldseemlikelythatsomeoftheanimalsmighthavebecomeblind,ashashappenedtosomecave
Forlaymenethnologyisprobablythemostinterestingofthebiologicalsciencesfortheveryreasonthatitconcernsanimalsin
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,theCrimeandJusticenetworksponsoredaforumonth
56.TheBankingActof1933,knownastheGlass-SteagallAct(葛斯法案),separatedcommercialbankingandinvestmentbanking,where
56.TheBankingActof1933,knownastheGlass-SteagallAct(葛斯法案),separatedcommercialbankingandinvestmentbanking,where
Manydifferentmeaningshavebeengiventothewordpoetry.ItwouldwearymyreadersifIweretodiscusswhichofthesedefini
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【61】toconsidertheroleofg
Dr.White,whois______tobeoneofthebestsurgeonsinLondon,performedtheoperationandsuccessfullyremovedthetumorin
Computershaveaidedinthestudyofhumanitiesforalmostaslongasthemachineshaveexisted.Decadesago,whenthetechnolog
随机试题
人体发生花粉等过敏反应时,由于毛细血管壁的通透性增加,血浆蛋白渗出,会造成局部()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处。使之呈现一定的规律性:
患者,男性,22岁。右大腿下端肿胀、疼痛伴消瘦、乏力2个月。查体:右膝上端肿胀,皮肤静脉怒张。X线片见右股骨下端骨质破坏,可见Codman三角。最佳治疗方案应选择
公司出资存在哪些问题?丙可否以诉讼方式追究甲的责任?若可以,应按何种方式进行?
下列经济效果评价指标中,反映投资项目盈利能力的指标的是()。
某大学以其所有的一栋商场大楼设定抵押,作为某公司贷款的担保。该商场大楼不属于教育设施。此项抵押符合我国法律的规定。()
水体旅游是人们前往水体及周边区域以寻求愉悦为主要目的的一种具有社会、休闲和消费属性的短期经历。目前已逐渐成为人们休闲时尚与区域旅游开发的重要载体。水体旅游资源是指水域(水体)及相关联的岸地、岛屿、林草、建筑等能对人产生吸引力的自然景观和人文景观。根据上述定
公共政策的强制性经常与()措施相联系,若缺乏这种措施就将失去权威性。
道尔顿制
Michaellookspaleandtiredbecausehehasbeenillfornearlyaweek.
最新回复
(
0
)