首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Virtually everything astronomers known about objects outside the solar system is based on the detection of photons-quanta of ele
Virtually everything astronomers known about objects outside the solar system is based on the detection of photons-quanta of ele
admin
2013-06-03
102
问题
Virtually everything astronomers known about objects outside the solar system is based on the detection of photons-quanta of electromagnetic radiation. Yet there is another form of radiation that permeates the universe: neutrinos (中微子). With (as its name implies) no electric charge, and negligible mass, the neutrino interacts with other particles so rarely that a neutrino can cross the entire universe, even traversing substantial aggregations of matter, without being absorbed or even deflected. Neutrinos can thus escape from regions of space where light and other kinds of electromagnetic radiation are blocked by matter. Furthermore, neutrinos carry with them information about the site and circumstances of their production: therefore, the detection of cosmic neutrinos could provide new information about a wide variety of cosmic phenomena and about the history of the universe.
But how can scientists detect a particle that interacts so infrequently with other matter? Twenty-five years passed between Pauli’s hypothesis that the neutrino existed and its actual detection: since then virtually all research with neutrinos has been with neutrinos created artificially in large particle accelerators and studied under neutrino microscopes. But a neutrino telescope, capable of detecting cosmic neutrinos, is difficult to construct. No apparatus can detect neutrinos unless it is extremely massive, because great mass is synonymous with huge numbers of nucleons (neutrons and protons), and the more massive the detector, the greater the probability of one of its nucleon’s reacting with a neutrino. In addition, the apparatus must be sufficiently shielded from the interfering effects of other particles.
Fortunately, a group of astrophysicists has proposed a means of detecting cosmic neutrinos by harnessing the mass of the ocean. Named DUMAND, for Deep Underwater Muon and Neutrino Detector, the project calls for placing an array of light, sensors at a depth of five kilometers under the ocean surface. The detecting medium is the seawater itself: when a neutrino interacts with a particle in an atom of seawater, the result is a cascade of electrically charged particles and a flash of light that can be detected by the sensors. The five kilometers of seawater above the sensors will shield them from the interfering effects of other high-energy particles raining down through the atmosphere.
The strongest motivation for the DUMAND project is that it wilt exploit an important source of information about the universe. The extension of astronomy from visible light to radio waves to x-rays and gamma rays never failed to lead to the discovery of unusual objects such as radio galaxies, quasars (类星体), and pulsars (脉冲星). Each of these discoveries came as a surprise. Neutrino astronomy will doubtless bring its own share of surprises.
The neutrinos are hard to detect most probably because of
选项
A、their ability to escape from different regions of space.
B、their inability to penetrate dense matter.
C、the similarity of their structure to that of nucleons.
D、the infrequency of their interaction with other matter.
答案
D
解析
推断题。原文虽然没有直接提到中微子难以探测的原因,但是第2段首句中的定语从句暗示了中微子难以探测与它极少和别的物质起反应密切相关,由此可见,选项D是最可能造成中微子难以探测的原因。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/53QK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Everythingintheuniverseundergoes______developmentandchange.
Truepatriotism______puttingtheinterestsofonecountryaboveeverything,______one’slife.
Primitivemonetarysystemsrequirethesamebalanceofsupplyanddemandthat_____theU.S.TreasuryandtheFederalReserveSyst
Themanstopstotakehisdogoutsidetodoexercisebecause
Inthesentence"Wefounditimpossibletogeteverythingreadyinsuchshorttime",theitalicizedpartisthe______.
Ahighlyorganizedsystemofirrigationis______Chineseagriculture.
______,heisnotcapableofteachingallsubjects.Afterall,nobodycouldbeanexpertoneverything.
Wecanuseoureyesandfacialexpressionstocommunicatevirtuallyevery______nuanceofemotion.
Themandidn’tputhisluggageoutsidethedoorontimebecause______.
随机试题
下列属于组织的组织环境划分形式的是()
终末肉眼血尿,其病灶的位置最有可能位于
典型的化脓性脑膜炎脑脊液改变是
患者,女,50岁,全口义齿修复,当口腔处于休息状态时,义齿就容易松动脱落下列检查项目中,与主诉症状无关的是
养殖场6岁公犬,原性欲旺盛,配种繁殖率高,近来日见形体瘦弱,腰胯无力,低热,口干,性欲下降,粪干尿少,舌红苔少,脉细数。如该犬进而表现四肢发凉,尿清粪溏,腰腿不灵,动则气喘,舌淡苔白。方中可增加的药物是()
依据《联合国海洋法公约》,海岸相邻或相向国家间大陆架划界应依据()。
甲公司将其所有的设备租赁给乙公司使用。租赁期间,甲公司将用于出租的设备卖给丙公司。根据合同法律制度的规定,下列表述正确的是()。
Whatwouldtheworldlooklikewithoutthedollardomination?USofficialsare【C1】______outadealtoendthegovernmentshutdow
Whatdowomen’sliberationgroupsinBritaindowithgraffiti?
Theuseofnuclearpowerhasalreadyspreadallovertheworld.【C1】______,scientistsstillhavenotagreed【C2】______Whatshould
最新回复
(
0
)