首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Recently the Barbican museum in London held an exhibition called the Rain Room. During the time this exhibition was open, my Twi
Recently the Barbican museum in London held an exhibition called the Rain Room. During the time this exhibition was open, my Twi
admin
2014-05-30
58
问题
Recently the Barbican museum in London held an exhibition called the Rain Room. During the time this exhibition was open, my Twitter stream was filled with photos of people standing in the Rain Room, accompanied by the caption(标题)" Rain Room @ The Barbican!" and a location attachment to prove that they were indeed in the Rain Room.
This got me thinking. What were people actually saying by Tweeting about their visit? I think all they were doing was meeting the obligation that we have to share. Not sharing in the sense of treasuring a moment with people close to us, but sharing in the sense of "notify the world that I am doing a thing".
It’s not sharing; it’s showing off. When we log in to Facebook or Twitter we see an infinitely updating stream of people enjoying themselves. It’s not real life, because people only post about the good things whereas all the dull or deep stuff doesn’t get mentioned. But despite this obvious fact, it subconsciously makes us feel like everyone is having a better time than us.
This is the curse of our age. We walk around with the tools to capture extensive data about our surroundings and transmit them in real-time to every acquaintance we’ve made. We end up with a diminished perception of reality because we’re more concerned about choosing a good Instagram filter for our meal than how it tastes.
I don’t think that it’s inherently wrong to want to keep the world updated about what you’re doing. But when you go through life robotically posting about everything you do, you’re not a human being. You’re just a prism(棱镜)that takes bits of light and sound and channels them into the Cloud.
The key thing to remember is that you are not enriching your experiences by sharing them online; you’re detracting(转移)from them because all your efforts are focused on making them look attractive to other people. Once you stop seeing things through the eyes of the people following you on Twitter or Facebook or Instagram, you can make your experiences significant, because you were there and you saw the sights and smelled the smells and heard the sounds, not because you snapped a photo of it through a half-inch camera lens.
By talking of "a good Instagram filter for our meal"(Line 3-4, Para. 4), the author wants to show______.
选项
A、we are surrounded by various tools to capture our daily data
B、we are more concerned about how our life seems to be to others
C、we transmit our experience immediately to everybody we know
D、we gain more extensive perception of reality with digital tools
答案
B
解析
语义理解题。本题实际上考查了对原文第四段末句语义的理解。定位句提到,我们对现实的感觉变得越来越模糊,因为吃饭时,我们更关心选择一个好的照片分享过滤镜,而不是面前的饭菜到底好不好吃。联系上下文可知,这句话的隐含义是,比起自己的感受,我们更在乎的是我们的生活在别人看来是怎样的,B)与之相符,故为答案。A)“我们身边有各种工具可以用来捕捉我们的日常资料”和C)“我们把自己的经历迅速传递给我们认识的每个人”是第四段前两句提到的事实,但跟该段末句的语义无关,故排除;D)“通过数码产品我们对现实有了更广泛的认知”原文未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/59v7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
WhatIfACollegeEducationJustIsn’tforEveryone?LongbeforethepresidentsworelastyearthatAmericawill"havetheh
WhatIfACollegeEducationJustIsn’tforEveryone?LongbeforethepresidentsworelastyearthatAmericawill"havetheh
A、Namesomefamousadvertisersintheworld.B、Tellpeoplesomeindustryrevolutionstories.C、Showsomeadvertisementsduringt
A、Heisalanguagestudentinuniversity.B、HehasneverbeentoAmericabefore.C、Heisintheuniversitybasketballteam.D、He
A、Youcanfindthatitishotduringthenight.B、Youmaytravelacrossfewroughroads.C、Youcannotfindshadeinthedesert
EightEssentialLifeSkillsThatSchoolsCanTeachOurKidsIlearnedatanearlyagefrommymotherthattherewasmoreto
EightEssentialLifeSkillsThatSchoolsCanTeachOurKidsIlearnedatanearlyagefrommymotherthattherewasmoreto
Humanbeingsareneversatisfied.Theyhavealwayswantedthingstobeeasier,faster,morecomfortableormore【B1】______.Human
MyfavoriteT.V.show?"TheTwilightZone."I【B1】______liketheepisodecalled"ThePrinter’sDevil."It’saboutanewspap
MyfavoriteT.V.show?"TheTwilightZone."I【B1】______liketheepisodecalled"ThePrinter’sDevil."It’saboutanewspap
随机试题
A、Becauseitispowerfulandaggressive.B、Becauseit’sacompanionandprotectionbreed.C、Becausemostpeopleareafraidofit
A.支气管扩张症B.肺脓肿C.肺结核D.风心病E.肺部肿瘤确定以下大咯血的病因有心脏病史,呈现二尖瓣面容的中青年患者
麻醉药品非注射剂和第一类精神药品需带出医疗机构使用时,不要求患者或代办人提供的资料是
下列关于期货公司与股东关系的表述,正确的是()。
开放式基金发生巨额赎回申请时,基金管理人应当在当日受理并执行全部赎回申请。()
将下列词语填人各句横线处,最恰当的一组是()。时下有不少人认为,择偶切不可选择女博士,其实,这未免______,我倒是认为,女博士成为贤妻良母的可能性反而大得多。
Imaginefishermenwalkingdowntotheseashore,readytocarryouttheirearlymorningroutineofpreparingtheirboatsandnet.
SQL的数据操作语句不包括_________。
下列属于正则表达式的是
ThenineteentwentiesbroughtafeelingoffreedomandindependencetomillionsofAmericans,especiallyyoungAmericans.Young
最新回复
(
0
)