首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The United Nations Population Fund has picked October 31 as the day the world will be home to 7 billion people. For better a
The United Nations Population Fund has picked October 31 as the day the world will be home to 7 billion people. For better a
admin
2013-03-27
72
问题
The United Nations Population Fund has picked October 31 as the day the world will be home to 7 billion people.
For better and worse, it’s a milestone.
And there will be more milestones ahead. Fourteen years from now, there are expected to be 8 billion people on the planet. Most of the growth will occur in the world’s poorer countries. Proportionally, Europe’s population will decline, while Africa’s will increase. At around the same time, India will overtake China as the most populous nation on Earth.
The growing global population is just one side of the coin. A recent report from the World Health Organization signaled the seriousness of the human population explosion; more than 3 billion people—about half the world’s population—are malnourished. Never before have so many, or such a large proportion, of the world’s people been malnourished.
And in a growing number of countries, there is a seemingly unstoppable march toward sub-replacement fertility, whereby each new generation is less populous than the previous one, and population aging.
As a result of declining fertility and increasing longevity, the populations of more and more countries are aging rapidly. Between 2005 and 2050, a rise in the population aged 60 years or over will be visible, whereas the number of children(persons under age 15)will decline slightly.
Population aging represents, in one sense, a success story for mankind, but it also poses profound challenges to public institutions that must adapt to a changing age structure.
The latest national census in China shows the number of elderly people in the country has jumped to more than 13. 3 percent of the population, an increase of nearly 3 percentage points on the percentage from the previous census in 2000. A quarter of the country’s population will be over 65 by 2050, according to the National Population and Family Planning Commission.
The growing number of elderly is a challenge that the government needs to tackle, we can’t rely on the ever-increasing population to support them or maintain the nation’s economic growth. Better solutions are needed, such as raising retirement ages to reflect the greater longevity and working capability of today’s older adults and making adjustments so pension programs are more accessible.
It was heartening to hear the Ministry of Human Resources and Social Security spokesperson announced in Beijing on Tuesday that the government will take the retirement policy seriously and proactively.
Shanghai began testing a flexible retirement system last October. Eligible employees in the private sector are allowed to postpone retirement until the age of 65 for women. Public servants, however, will continue to retire under the present system—age 60 for men and 55 for women.
What is the author’s attitude toward the spokesperson’s announcement?
选项
A、Angered
B、Delighted
C、Indifferent
D、Disappointed.
答案
B
解析
根据文中倒数第二段的“It was heartening to hear the Ministry of Human Re—sources and Social Security spokesperson announced in Beijing on Tuesday that the govern—ment will take the retirement policy seriously and proactively.”可知,人力资源和社会保障部的发言人周二在北京宣布,在退休政策上政府将采取认真、积极的态度,这很令人振奋。文中的heartening意为“令人振奋的,鼓舞人的”。据此可知,作者对发言人所宣布内容的态度是B项“delighted高兴的,欣喜的”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5DmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thereareanumberofformatsforreportingresearch,suchasarticlestoappearinjournals,reportsaddressedtofundingagenc
Therearenotmanyteacherswhoarestrong______oftraditionalmethodsinEnglishteaching.
Manyinstructorsbelievethataninformal,relaxedclassroomenvironmentis【C1】______tolearningandinnovation.Itisnotuncom
Whereonestageofchilddevelopmenthasbeenleftout,ornotsufficientlyexperienced,thechildmayhavetogobackandcaptu
Threeweeksafterthesuicidebombing,thepolicewerestillhuntingforbombersfortheybelievemorewere______.
Everysecond,【56】hectareoftheworld’srainforestisdestroyed.That’sonetotwofootballfields.This【57】rateofdestruct
Everysecond,【56】hectareoftheworld’srainforestisdestroyed.That’sonetotwofootballfields.This【57】rateofdestruct
56.Realestate,inbroaddefinition,islandandeverythingmadepermanentlyapartthereof,andthenatureandextentofone’s
【T1】上周四,世界观察研究学会一年一度的“地球健康体检”报告出炉。2005年,地球的森林砍伐量创历史新高,这是该报告强调的众多环境问题征兆之一。该驻华盛顿智囊机构在一份题为“地球生命征兆2007—2008”的报告中指出,从肉类消费量的不断增长到
随机试题
属于拔牙相对禁忌证的是
患者,女,38岁。因月经过多,经期延长,反复流产。不孕就诊,触诊子宫增大。最敏感的影像学检查方法为
男,39岁。既往曾有“蛋白尿”病史,一直未做系统治疗。近三周来出现恶心、呕吐,查体:血压190/120mmHg,轻度水肿,血肌酐360μmol/L,B超双肾缩小。不应出现下列哪项生化异常()
测量规程规定:对于两井间巷道贯通,贯通巷道在水平重要方向与竖直重要方向上的允许偏差分别应不超过()。
下列关于城镇土地使用税的表述中,正确的有()。
违反治安管理行为有连续或继续状态的,追究时效期限从()起计算。
我曾经有一个坏习惯:不是在晚饭后坐在沙发上看手机,就是睡觉前躺在床上看手机——打开微信,将当天的朋友圈从头看到尾,一直刷到没有新动态为止;打开微博,看看谁因为什么又上了热搜榜;打开头条,看看它推送给我的星座分析……结果可想而知,时间轻松被刷没,除了一堆无用
(A)条件(1)充分,但条件(2)不充分。(B)条件(2)充分,但条件(1)不充分。(C)条件(1)和条件(2)单独都不充分,但条件(1)和条件(2)联合起来充分。(D)条件(1)充分,条件(2)也充分。(E)条件(1)和条件(2)单独都不充分,条
Democraticgovernmentisaphrasethatisnotoriouslyhardto______.
TheirsummerholidaywilllastforthreeweeksanditwillstartonJuly8thwhenthemanfinisheshiswork.
最新回复
(
0
)