首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
自考
In the old days, when a glimpse of stockings was looked upon as something far too shocking to distract the serious work of an of
In the old days, when a glimpse of stockings was looked upon as something far too shocking to distract the serious work of an of
admin
2013-07-02
55
问题
In the old days, when a glimpse of stockings was looked upon as something far too shocking to distract the serious work of an office, secretaries were men.
Then came the First World War and the male secretaries were replaced by women. A man’s secretary became his personal servant,charged with remembering his wife’s birthday and buying her presents;taking his suits to dry-cleaners; telling lies on the telephone to keep people he did not wish to speak to at bay; and, of course, typing and filing and taking shorthand.
Now all this may be changing again. Hie microchip (集成块)and high technology is sweeping the British office, taking with it much better of the routine clerical work that secretaries did.
"Once office technology takes over generally, the status of the job will rise again because it will involve only the high-powered work and then men will want to do it again. "
That was said by one of the executives (male) of one of the biggest secretarial agencies in this country. What he has predicted is already under way in the U. S..
Once high technology has made the job secretary less routine, will there be a male takeover? Men should beware of thinking that they can walk right into better jobs. There are a lot of women secretaries who will do the job as well as they not just because they can buy negligees (妇女长睡衣) for the boss’ wife, but because they are as efficient and well-trained to cope with word processors and computers as men.
The writer believes that before long . ( )
选项
A、both men and women will be qualified secretaries
B、men will be better than machines
C、men will take over women’s jobs as secretaries
D、women will operate most office machines
答案
A
解析
推理题。同样文章第四段中说道:一旦“高科技”在办公室普及时,秘书的身份将会再次上升一个台阶,因为涉及的工作都是高管所做的工作了。到那时男性就会再次来与女性竞争这份工作。从中可以推断出未来的秘书,无论男女,都会是非常合格的高素质职员。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5Jrx777K
本试题收录于:
英语阅读(一)题库文史类分类
0
英语阅读(一)
文史类
相关试题推荐
(profit)DrugmanufacturingisthemostbusinessinAmerica.
Englishisnowtheinternationallanguageforairlinepilots,scientists,medicalexperts,businessmenandmanyothers.Conseque
Next,theConstitutionprovidesforafederalgovernmentbasedontheprincipleoftheseparationofpowers.(63)Itprovidesfo
Severalyearslater,IheardthatJerrydidsomethingyouareneversupposedtodoinarestaurantbusiness;heleftthebackdo
Severalyearslater,IheardthatJerrydidsomethingyouareneversupposedtodoinarestaurantbusiness;heleftthebackdo
(die)Whileshewas________,Cinderella’smothertoldherlittlegirltoremainfaithfulandkind.
Beautyhasalwaysbeenregardedassomethingpraiseworthy.Almosteveryonethinksattractivepeoplearehappierandhealthier,h
D.H.Lawrence’snovelisaremarkablenovelinwhichtheindividualconsciousnessissubtlyrevealedandstrandsofthemesarein
WilliamShakespeareisoneofthemostremarkableplaywrightstheworldhaseverknown.Namehisfourgreatesttragediesandsum
"Everyday,everyhour,broughttohimonemorelittlestrokeofhernature,andtoheronemoreofhis,"thesentenceisfoun
随机试题
高血压患者,男性65岁,上颌第一、二磨牙残根,无心脏病史,需拔牙。
背景资料某综合利用水利枢纽工程位于我国西北某省,枯水期流量很少;坝型为土石坝。黏土心墙防渗;坝址处河道较窄,岸坡平缓。工程中的某分部工程包括坝基开挖、坝基防渗及坝体填筑,该分部工程验收结论为“本分部工程划分为60个单元工程,其中合格18个
当平面布置改变超过图上面积的()时,不宜在原施工图上修改和补充,应重新绘制竣工。
保证合同的当事人为()。
根据《中华人民共和国外汇管理条例》,属于外汇的有()。
下列关于军队士官退役安置及待遇的说法,正确的是()。
一果农想将一块平整的正方形土地分割为四块小的正方形土地,并将果树均匀整齐的种植在土地的所有边界上,且在每块土地的四个角上都种上一棵果树,该果农未经细算就购买了60棵果树,如果仍按上述想法种植,那么他至少多买了多少棵果树?
核心能力
A、 B、 C、 D、 C
Whichofthefollowingistrue,accordingtotheconversation?
最新回复
(
0
)