首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Pablo Picasso was the most influential and successful artist of the 20th century. Painting, sculpture, graphic art, and ceramics
Pablo Picasso was the most influential and successful artist of the 20th century. Painting, sculpture, graphic art, and ceramics
admin
2013-05-29
44
问题
Pablo Picasso was the most influential and successful artist of the 20th century. Painting, sculpture, graphic art, and ceramics were all profoundly and irrevocably affected by his genius.
As the son of a professor of art, Picasso’s talent for drawing was recognized at an early age. An advanced student at the Barcelona Academy of Fine Arts from the age of 14, he experimented in his youth with nearly all of the avant-garde styles current at the turn of the century, an early demonstration of his lifelong ability to assimilate aesthetic ideas and to work in a variety of styles.
For Picasso, the meaning of art was to be derived from other works of art, and not directly from nature. Henri de Toulouse-Lautrec’s work had a significant impact on his early paintings, as did the work of Paul Cezanne. Their influence, among others, can be detected in the paintings of Picasso’s "blue period", which was stimulated by his exposure to life and thought in Paris, where he made his home after 1904. In works such as The Old Guitarist, he created evocative portrayals of blind, impoverished, or despairing people in a predominantly blue palette. His use of blue as a motif was apparently derived from the symbolic Maeterlinck and Oscar Wilde, whose work often derived its force from depictions of madness or illness. Although his palette and subject matter changed when he entered what is called his "rose period, during which he painted harlequins and circus performers in a lighter and warmer color scheme, an underlying mood of spiritual loneliness and lyrical melancholy that marked his "blue" paintings was retained. These paintings, however, do display a classical calm that contrasts clearly with the nervous expressionism of the blue period.
According to the passage, which of the following statements is not mentioned?
选项
A、Picasso had been interested in drawing since he was a very little boy.
B、Picasso had been influenced by Henri de Toulouse-Lautrec and Auguste Rodin.
C、The Old Guitarist was one of Picasso’s works.
D、The blue period with the nervous expressionism.
答案
B
解析
A,C,D三项都可以从原文中找到相应的表述,由于文中并没有提到毕加索曾受罗丹(Auguste Rodin)的影响,故正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5KTO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
Anumberofresearchershaveexaminedthevariables/strategiesthataffectstudents’learningEnglishasasecondlanguage.This
Anumberofresearchershaveexaminedthevariables/strategiesthataffectstudents’learningEnglishasasecondlanguage.This
Anumberofresearchershaveexaminedthevariables/strategiesthataffectstudents’learningEnglishasasecondlanguage.This
Manissuperiortoanimals______heuseslanguagetoconveyhisthoughts.
ThedevelopmentandwidespreaduseofcomputertechnologyandtheInternethavetransformedhowwecommunicate,howwecommunica
Oneofthemostdifficultaspectsofdecidingwhethercurrentclimaticeventsrevealevidenceoftheimpactofhumanactivities
TheNationalTrustinBritainplaysanincreasinglyimportantpartinthepreservationforpublicenjoymentofthebestthatis
Inasocietywhereallaspectsofourlivesaredictatedbyscientificadvancesintechnology,scienceistheessenceofourexi
Ourlivesarewoventogether.AsmuchasIenjoymyown【C1】______,InolongerimagineIcangetthroughasingledaycompletely
Certainlynocreatureintheseaisodderthanthecommonseacucumber.Alllivingcreatures,especiallyhumanbeings,havethei
随机试题
元政策又叫()
患者男,67岁。患有咳嗽咳痰病史15年,2天来胸闷症状明显加重,登一层楼或爬缓坡时常出现明显呼吸困难。患者最常见的并发症是
该患者节律性中上腹痛、反酸、嗳气2年余,最可能的诊断是该患者当日中午出现了
A.阴阳B.表里C.水火D.寒热E.虚实
隐患排查治理是生产经营单位安全生产管理的重要内容。对本单位事故隐患排查治理工作全面负责的是单位的()。
建设工程质量责任主体包括( )。
背景材料:拟建某写字楼,两午后建成交付使用,资金来源为自有,营业期10年,出租率为100%。基本数据如下:①固定资产投资45000万元(第一年投入25000万元,第二年投入20000万元,均为自有资金投入);②第三年注入流动资金5000万元
2017年3月15号,是中国民事立法上具有里程碑意义的日子,第十二届全国人大第五次会议通过了()
在刑罚执行过程中,对于具有()表现的犯罪分子,可以减刑。
下面关于数据库三级模式结构的叙述中,正确的是()。
最新回复
(
0
)