首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Conversations about elderly parents and technology usually center on safety, in particular on devices designed to alert a call c
Conversations about elderly parents and technology usually center on safety, in particular on devices designed to alert a call c
admin
2019-01-01
64
问题
Conversations about elderly parents and technology usually center on safety, in particular on devices designed to alert a call center in case of trouble. But our parents are more than the sum of their maladies. Instead of keeping the safe, can’t some of these devices help keep them happy? Experts say the key to making tech work for Mom and Dad is not to buy the newest cool thing, but to look for a device or software that fulfills a basic need, that does something they particular want to do. And it’s helpful if the learning curve involves an element or two already familiar to them.
"The question is what’ s the motivation? " said Dr. Gary Small, the director of the center on aging at the university of California, Los Angeles, and the author of iBrain: surviving the technological alteration of the modern mind.
"For technology to become ’sticky’ with the older generation, we have to get into their heads and understand what make them think this is fun," he added. "The bells and whistles that might attract us are too counterintuitive."
Dr. Small says that device for the elderly should answer three criteria, in this order: simplicity of use, availability of phone assistance and hardware that’s easy to manipulate. Once installation and set-up are completely—likely the responsibility of a tech-sawy adult child—enjoyment has to outweigh effort. Beyond that, it is important to evaluate how large a technology leap an aging parent will be willing to take. Those who know their way around a VCR or DVD player will be a likelier to embrace a device that requires new equipment or an occasional call to a help number.
Dr. Small like single-application devices that meet a personal need for the technological newcomer—like ones that send and receive e-mail, making it easier to stay in touch with family and see those digital photos of a new grandchild. Reading devices like the kindle are also popular with the older users, because they make an enjoyable, lifelong activity easier by replacing a heavy book with lightweight tablet. A reader can be ideal for a parent who travels and wants to take more than one book along.
The right motivation can overcome a parent’s doubt or anxiety about adopting new technology. Dr. Small’ s father, a practicing physician in his 80s, avoided technology until the hospital where he worked switched to electronic records. Suddenly he had no choice. If he wanted to continue to work, he had to wade in.
Dr. Cartensen says that electronic manufacturers have failed to develop products for elder users "because of stereotypes which suggest that older people aren’t interested, even when they might be," and because marketers think "they can simply wait until younger cohorts grow old, knowing the problem will be solved." But there are signs of change on the horizon, several of them involving that most familiar of technologies, like the television set.
The switch of Dr. Small’s father is mentioned to demonstrate_____.
选项
A、his father needs to retire for health
B、the 80-year-old person can still devote themselves to their career
C、electronic records are prevailing in modern hospital
D、helping elderly parents adopt new technology needs right motivation
答案
D
解析
根据题干关键词定位到文章第六段。举斯莫博士父亲的例子意在证明第六段的论点The right motivation can overcome a parent’s doubt or anxiety about adopting new technology(正确的动机可以克服老年人的忧虑,帮他们更好地适应新科技)。D项“帮助年迈的父母采用新技术需要合适的动机”是对原文内容的同义替换,符合题意。A项“他的父亲因为健康问题需要退休”、B项“80岁的人仍然可以全身心地投入到事业中去”和C项 “电子病历在现代医院很盛行”均未在原文中提及,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5a6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
InAmericaalone,tippingisnowa$16billion-a-yearindustry.Arecentpollshowedthat40%ofAmericans【C1】______thepractice
Asetofgenesplayaroleinlearningtoreadanddomath,butthisabilityisnotjustgene-driven,【C1】______schoolingandhel
Asetofgenesplayaroleinlearningtoreadanddomath,butthisabilityisnotjustgene-driven,【C1】______schoolingandhel
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Youngpeoplealwayssufferinrecessions.Employersstop【C1】______thembecausetheyareeasiertosack.Butin【C2】______episodes
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcelanguages,full【C1】______inthehandlingofhistarget
IntheSecondWorldWara"blockbuster"wasabombthatcouldeliminatewholestreets.Todayitisthekindofhitcreationthat
"Deadpool",whichsofarhastakenmorethan$500mincinemasworldwide,isanatypicalblockbuster,afoul-mouthedanti-herofi
随机试题
食品企业实施HACCP系统在国际上已普遍推广,我国也正在推行实施,这项工作的意义是
2002年年底至2003年年初,我国出现SARS淌疫情。应对措施哪项是错误的
对于下列哪些案件,二审人民法院可采取书面审理方式迳行作出判决、裁定?()
国际标准化组织ISO的技术报告《建设行业信息分类标准研究报告》把建设项目信息分解为( )。
根据《安全生产法》的规定,从业人员对施工过程中的违章作业指挥,可以采取()。
塞利提出的适应压力的第三阶段是()。
“小小寰球,有几个苍蝇碰壁。嗡嗡叫,几声凄厉,几声抽泣。蚂蚁缘槐夸大国,蚍蜉撼树谈何易。正西风落叶下长安,飞鸣镝。多少事,从来急;天地转,光阴迫。一万年太久,只争朝夕。四海翻腾云水怒,五洲震荡风雷激。要扫除一切害人虫,全无敌。”这首《满江红》是______
AsfarbackasIcanremember,theglassjar【C1】______onthefloorbesidethesmall【C2】______inmyparents’room.Dadwould【C3】_
Theauthor’smainpurposeinthisarticleistoexplain______.Accordingtothepassage,youcaninducethat______.
A、Lookingforapersontotalkto.B、Workingonatroublemakingtalking.C、Tryingtounderstandthetwogenders.D、Tryingtound
最新回复
(
0
)