首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
自考
Cultural Differences in Reading Emotions People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in disting
Cultural Differences in Reading Emotions People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in disting
admin
2019-08-15
76
问题
Cultural Differences in Reading Emotions
People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions—and a new report published online in Current Biology explains why.
Rachael Jack, University of Glasgow researcher, said that rather than scanning evenly (均匀的) across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes.
"We show that Easterners and Westerners look at different face features to read facial expressions, " Jack said. "Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth. "
According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations.
The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. They compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies.
It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than Westerners did. "The cultural difference in eye movements that
they
show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions, " Jack said. "Our data suggest that whereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less. "
In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotions. From here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation.
The discovery shows that Westerners______.
选项
A、pay equal attention to the eyes and the mouth
B、consider facial expressions universally reliable
C、observe the eyes and the mouth in different ways
D、have more difficulty in recognizing facial expressions
答案
A
解析
本题目考查研究发现的结果。文章首先指出科学研究的最新发现:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情。之后更具体地介绍研究的结果及其研究过程,最后得出结论:文化差异丰富了理解情感的基本社会技巧。根据第三段第二句“Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure,whereas Easterners favor the eyes and neglect(忽略)the mouth.”可以得出答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5dkR777K
本试题收录于:
英语(一)题库公共课分类
0
英语(一)
公共课
相关试题推荐
MyWorstTravelExperienceLastyearmyparentsdecidedtotakemetoacowboyranch(牧场)forourvacation.Iwashappyand【W
IsBeautyaGoodThing?Beautyhasalwaysbeenregardedassomethingpraiseworthy(值得称赞的).Almosteveryonethinksattractive
IsBeautyaGoodThing?Beautyhasalwaysbeenregardedassomethingpraiseworthy(值得称赞的).Almosteveryonethinksattractive
TheOstrichTheostrich,thelargestbirdintheworldatpresent,livesinthedrierregionsofAfricaoutsidetheactualde
TheOstrichTheostrich,thelargestbirdintheworldatpresent,livesinthedrierregionsofAfricaoutsidetheactualde
WanttheRightThingTight-lippedeldersusedtosay,"It’snotwhatyouwantinthisworld,butwhatyou【W1】______."
WanttheRightThingTight-lippedeldersusedtosay,"It’snotwhatyouwantinthisworld,butwhatyou【W1】______."
TheName"UnitedNations"Thename"UnitedNations"was【C1】______(probable)devisedbyU.S.【C2】______(preside)FranklinD.Ro
ForgettingandMemoryThatexperiencesinfluencesubsequentbehaviourisevidenceofanobviousbutnevertheless【W1】______act
WanttheRightThingTight-lippedeldersusedtosay,"It’snotwhatyouwantinthisworld,butwhatyou【W1】________Psyc
随机试题
(2008年第67题)下列符合中度有机磷中毒时的胆碱酯酶活力是
在硫酸中,硫的化合价或氧化数是
博来霉素最严重的不良反应是( )。
吗啡的适应症是()。
全面建设小康社会进程中的关键问题是()。
消防设施施工安装以经法定机构批准或者备案的()为依据。
在嘻杂的环境中人们能够敏感地听见有人喊自己的名字,这是知觉的()
设f(x)在x=0的邻域内连续可导,g(x)在x=0的邻域内连续,且=0,又f’(x)=一2x2+∫0xg(x一t)dt,则().
A、很喜欢这家餐馆B、她不挑食C、喜欢和男的在一起D、喜欢吃私房菜C根据“只要和你在一起,我就很开心”这句话,可知选C。
Weshalltakethetreasureawaytoasafeplace.
最新回复
(
0
)