首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Women’s minds work differently from men’s. At least, that is what most men are convinced of. Psychologists view the subject eith
Women’s minds work differently from men’s. At least, that is what most men are convinced of. Psychologists view the subject eith
admin
2011-01-02
40
问题
Women’s minds work differently from men’s. At least, that is what most men are convinced of. Psychologists view the subject either as a matter or frustration or a joke. Now the biologists have moved into this minefield, and some of them have found that there are real differences between the brains of men and women. But being different, they point out hurriedly, is not the same as being better or worse.
There is, however, a definite structural variation between the male and female brain. The difference is in a part of the brain that is used in the most complex intellectual processes—the link between the two halves of the brain.
The two halves are linked by a trunkline of between 200 and 300 million nerves, the corpus callosum. Scientists have found quite recently that the corpus callosum in women is always larger and probably richer in nerve fibers than it is in men. This is the first time that a structural difference has been found between the brains of women and men and it must have some significance. The question is "What?", and, if this difference exists, are there others? Re- search shows that present-day women think differently and behave differently from men. Are some of these differences biological and inborn, a result of evolution? We tend to think that is the influence of society that produces these differences. But could we be wrong?
Research showed that these two halves of the brain had different functions, and that the corpus callosum enabled them to work together. For most people, the left half is used for wordhanding, analytical and logical activities; the right half works on pictures, patterns and forms. We need both halves working together. And the better the connections, the more harmoniously the two halves work. And, according to research findings, women have the better connections.
But it isn’t all that easy to explain the actual differences between skills of men and women on this basis. In schools throughout the world girls tend to be better than boys at "language subjects" and boys better at maths and physics. If these differences correspond with the differences in the hemispheric trunkline, there is an unalterable distinction between the sexes.
We shan’t know for a while, partly because we don’t know of any precise relationship between abilities in school subject and the functioning of the two halves of the brain, and we cannot understand how the two halves inter-act via the corpus callosum. But this striking difference must have some effect and, because the difference is in the parts of the brain involved in intellect, we should be looking for differences in intellectual processing.
According to the passage it is commonly believed that brain differences are caused by ______ factors.
选项
A、biological
B、psychological
C、physical
D、social
答案
D
解析
根据这篇文章,普遍认为大脑的区别由什么因素引起的?短文第三段倒数第二句话说“We tend to think that,is the influence of society that produces these differences.”即我们认为社会的影响造成了这些区别。A、B、c均不符合题意。所以本题应选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5eHd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
JohniscollaboratingwithMaryinwritinganarticle.
AColorfulLifeonCampusBIntelligentStudentBodyCSchoolAdministrationDDistinguishedFacultyESubstantialFinancia
WhenSpanishfootballclubBarcelonapaidUS$35millionforRonaldinholastsummer,theyweren’tbuyingaprettyface."Iam(51)
WhenSpanishfootballclubBarcelonapaidUS$35millionforRonaldinholastsummer,theyweren’tbuyingaprettyface."Iam(51)
ThepassagetellsusthatasachildgrowsupAccordingtothepassage,theabilitiesachildhasinheritedfromhisparents
KnittingMymotherknewhowtoknit,butshenevertaughtme.Sheassumed,asdidmanywomenofhergeneration,thatknittingwa
HowaTerribleBattleHelpedtoChangeEuropeNinetyyearsagoonasunnymorninginNorthernFrance,somethinghappenedtha
HowaTerribleBattleHelpedtoChangeEuropeNinetyyearsagoonasunnymorninginNorthernFrance,somethinghappenedtha
HowaTerribleBattleHelpedtoChangeEuropeNinetyyearsagoonasunnymorninginNorthernFrance,somethinghappenedtha
Psychologiststakecontrastiveviewsofhowexternalrewards,from(31)praisetocoldcash,affectmotivationandcreativity.B
随机试题
在Excel2010中,若某一单元格中输入的数值位数超过了11位,则该数值将______________显示。
叙述正确的处方制度是
猫,股骨干骨折7天后仍见患部肿胀、有热痛反应,骨折端不稳定,患肢不能负重,体温38.7℃。该猫处于骨折愈合过程的
以下各项中,()是对我国进出口药品管理正确的表述。
相对于发行债券和利用银行贷款购买设备而言,通过融资租赁方式取得设备的主要缺点是()。
属于陈鹤琴课程编制的十大原则的有()。
一、注意事项1.申论考试是对应考者阅读理解能力、综合分析能力、提出问题和解决问题能力、文字表达能力的测试。2.作答参考时限:阅读资料40分钟,作答110分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“作答要求”依次作答。二、给定资料
经济基础是社会一定发展阶段上的
除了测试程序之外,黑盒测试还适用于测试()阶段的软件文档。
ROM中的信息是()。
最新回复
(
0
)