首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
How teenagers and those in their early 20s consume news today? It is almost entirely on social media. It is almost entirely visu
How teenagers and those in their early 20s consume news today? It is almost entirely on social media. It is almost entirely visu
admin
2022-01-20
41
问题
How teenagers and those in their early 20s consume news today? It is almost entirely on social media. It is almost entirely visual. And the content of the news—"President Makes Speech at UN"— is less important than how it is packaged. It is often filtered through humour or comment. Or, just as often, it is mediated by personalities who command huge followings among young people but are little known to the general population.
These principles hold true around the world, even if the specifics and platforms differ. Between 2009 and 2018 the share of teenagers who read newspapers declined from around 60% to close to 20%, according to the Programme for International Student Assessment (PISA), an educational league table of 15- and 16-year-olds in the OECD, a group of mostly rich countries. Young Indians are half as likely to visit timesofindia.com, India’ s biggest English-language news site, as older ones; they are also far more interested in videos and Bollywood news. In Britain, younger teens are far less familiar with the BBC’ s brand than they are with those of YouTube or Netflix. The public broadcaster "will face a threat to its future sustainability if it cannot engage young people sufficiently" according to Ofcom, the country’ s media regulator.
According to Pew Research Centre, 95% of American teens have access to a smartphone and 45% are online "almost constantly". A study of American and British teens commissioned by the Reuters Institute for the Study of Journalism in Oxford argues that when it comes to news, young people are most concerned with "what it can do for them as individuals—rather than society as a whole". A report from Ofcom found that "when people consume news in this way, their engagement is typically
fleeting
." Moreover, "they are also less likely to be aware of the source of news content."
It can be tempting to dismiss teenagers’ news-consumption habits. Most cannot vote, have limited spending power and are probably incapable of finding El Salvador on a map. Such sneers are misplaced. A third of the planet is under 20. More than half the world is now connected to the internet. The young are a proxy for the future. That is especially the case in media businesses, where their habits drive billion dollar decisions, such as Facebook’s acquisition of Instagram in 2012 and its failed attempt to buy Snapchat the following year.
Which of the following is closest in meaning to "fleeting" (Para. 3)?
选项
A、Lasting.
B、Permanent.
C、Brief.
D、Unstable.
答案
C
解析
含义题。根据题干关键词定位到第三段。要根据上文语义确定单词含义。该句为“when people consume news in this way,their engagement is typically feting,”,是在说青少年在社交媒体上阅读新闻的特点,上文指出在新闻方面,年轻人最关心的是“新闻能为个人——而不是整个社会——做些什么”。下文出现表示递进的Moreover,接着指出 “他们也不太可能知道新闻内容的来源”。由此可知,年轻人在社交媒体上阅读新闻应该是较快浏览感兴趣的内容,也不关注新闻来源,因此他们的新闻参与度也较低,由此可推出fleeting意为“短暂的”,故C项Belief为正确答案。A项“持久的”、B项“永久的”和D项“不稳定的”均不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5ni4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
JohnDeweybelievedthateducationshouldbeapreparationforlife,thatapersonlearnsbydoing,andthatteachingmust_____
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WilltheEuropeanUnionmakeit?Thequestionwouldhavesoundedstrangenotlongago.Noweventheproject’sgreatestcheerlead
WilltheEuropeanUnionmakeit?Thequestionwouldhavesoundedstrangenotlongago.Noweventheproject’sgreatestcheerlead
Thegreatrecessionmaybeover,butthiseraofhighjoblessnessisprobablybeginning.Beforeitends,itwilllikelychanget
Homeworkhasneverbeenterriblypopularwithstudentsandevenmanyparents,butinrecentyearsithasbeenparticularlyscorn
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors—habits—amongconsumers.Thesehabi
SomeoftheconcernssurroundingTurkey’sapplicationtojointheEuropeanUnion,tobevotedonbytheEU’sCouncilofMinister
SomeoftheconcernssurroundingTurkey’sapplicationtojointheEuropeanUnion,tobevotedonbytheEU’sCouncilofMinister
随机试题
简述慢性筛查的主要内容。
子宫壁间肌瘤最主要的症状是
下列关于社会生活环境噪声测点位置,说法正确的有()。
建设项目的约束性目标包括的三大目标为( )。
ABC某公司在按美国破产法第7章申请了破产,几个月后该公司进入清算程序。破产管理人编制了以下信息。根据以上信息,次级债权人将获得该公司多大的偿付比例?
下列会计事项中,不能表明企业应收款项发生减值的有()。(2010年)
炎黄时期,北方和西北地区居住着“群翟”部落群,在南方的部落群被称为()。
公司50万股,盈利100万,股价20元,股利分配率为15%,RDE=15%。求股权收益率。
阅读下列说明和图,回答问题1至问题3,将解答填入答题纸的对应栏内。【说明】某慈善机构欲开发一个募捐系统,以跟踪记录为事业或项目向目标群体进行募捐而组织的集体性活动。该系统的主要功能如下所述。(1)管理志愿者。根据募捐任务给志愿者发送加入邀请、邀请跟进
Noonewouldimaginethatthatcitywasjustanight’sjourneyfromhere.Itseemedasthough______inanotherworld.
最新回复
(
0
)